И аз го гледах. Не спря да се хили като пача през цялото предаване, по средата не издържах и го разкарах. Деба и смехуркото, голяма веселба беше ....
USAF ама и ти май ги вярваш едни, помисли си малко как ще ни се вдига цената на тока и същевремнно Козулдуи бачка фулл и изнасяме като замаени ток Като имаме два АЕЦ(икономически Белене ще ни съсипе) да не мислиш че ще има промяна в количественото търсене - няма да има сега трябва се пита в количественото предлгане евентуално би довело до ръст на предлганаето и от там по нисък ток но колко по нисък от 4стинки на 2 да стане на киловат голяма работа а? Като трябва се изпълним програма 2020 за ВЕИ и пак ще си имаме ЕПР-а и пак всичко по линията. Това е опитмиситчния вариант, реалния вариант е че тока ще скочи, порари съвсем простата причина, че ние няма как да намерим финанси колкото бюджета за 2012 т.е. ще е синдикат от инвеститори и как ще примамиш инвеститори? Е няма да е с евтините изкпуни цени. Вариант две теглим заеми и ние го финансираме, накрая толкова ще стане тежко бремето че ще си припомним Виденовата зима. Като и да го мислиш Белене икономически е непригоден и само некви леви трйни си мислят, че ще е за народа и подръжниците им сляпо вярват, а истината е че сЪргеЙ и компания им се бръкна там дето слънце не грее и взеха кинити и сега дават мило и драго за Белене, въпорса е защо не бях толкова дейни по техното управление ? Ами то е ясно за да източиш едни пари правиш комисии и вкарваш в бюджета едни пари дето не се очаква никакъв резултат, щото комисията реално решава и така нататък. Ако бяха поне 1/4 толкова дейни колкото сега са БГ щеше е колко напред, да не говоря че от прословутия фис. резерв през 2008 имахме ноемрви месец 12 миларда декеври вече 8 (де отидаха никой не пита, а дали ще получи отговор , но обаче всеки знае че ГЕРБ изхрачиха 3 милярда и нещо до сега от резерва и са за затвор ) тогава да бяха го почнали но ..... а и едни 500 милки кредит взехме с помощта от Кунева от БНБ Парибас(пак както имахме излишъци).......видимо е и за слепец как шараните кълват за съргейчо и компания. Белене е замислен и заплануван никога да не се осъществи и да се точат пари в него.
Не можеш да сраняваш БГ по население и икономика с др страни и техните АЕЦи - нашата икономика е най-енергийно неефектвната - тока абсолютно не ни е проблем Козлудий си е достъчен че и пре достъчен заедно с ТЕЦ-вете и ВЕЦ-вете проблема е в прекупвачите по трасето, а не 2-ра атомна дето ще ни закопа.
Не ме разбирай погрешно Белене не е решението, Белене е причината статуктивот да не се промени и всичко да е по стария си начин, а не трябва да е това - истината е друга няма пак се повтарям
Тока е кръвта на икономиката.
Разбира се че може се махнат но си трябва яки гащи. Може спокойно да ги регулират примерно 10-20-30% таван на надценката и пак всички ще са доволни. ВЕИ драстично намаление, яко се анексира всичко.
А за НЕК проблема на нек са пасивите, не паричния поток. Много яко може фалира НЕК ако не е на нашата хранилка. Тя в момента трябва се разформира такив загуби има че да не говоря.
Всичко може се реши просто си трябва силен отпор - за яко регулиране и контрол аз не искам много - всичко да е националазирано - искам просто контрол и регулация и як контрол не Лукойл вдигне с 10 стинки шоково бензина и дизела от никъде - така се контрола цената контролира количестовто а това по всички закони си е чист монопол и КФН да стой и да не знае кво става - трбяа до край се стигне и ги обяваи в монопол и тогава ще е много красиво 10% глоба от оборота Лукчо директно фалит, въпроса е не може ли а дали ще направят тази крачка, както редица други имаме си перфектни ресурси колкото и да са оскъдни проблема е че всичкое неефектнивно и хората лесно кълват на дребните неща - виж кво направи Дянков с фис. апарати реформира и доста фирми излзазоха на светво директно скочиха и приходите и обортите - супер реформа но бе насочена към малките, а не към големите - ясно е че малките ги хранят, а не скачат на големите. Но трябва се продължи, сега се реформират силно тези сектори в икономиката, с успоредна приватизация и контрол - не се иска много, но се искат и недупедавци, герб този курс ако вземе, дори и да не са те, които и да е - ще има всенародна любов за няколко мандата, но всичко е за сега голи обещания.
Аз все още съм оптимист за страната има леки сигнали за това, дано тази 4та година на герб им дойде акъла и станат про малко, щото не ми се мисли кой ще дойде на власт, в тези условия ще са битер ГЕРБ-а - всички горе в политиката крадци и лъжци на едро - трябва един калашник и всеки по реда си и тотално да се автматизира тази система само компютир да се сложи на тяхно място ей тогава ще се оправим
.
и на мястото на тия крадливи тикви - само компютри. Действително тогава ще има разлика.
Една от идеите на проект Венера.
Идеята за пряка демокрация е утопична, рушителна и гибелна за всяко едно общество. Никога подобна не е съществувала в историята на човечеството, а тоя проект "Венера" е ебати научната фантастикаПодкрепям за национализацията, също и мисля, че проект "Венера" на Фреско е бъдещето. Но за да въведем компютрите, трябва първо ние да започнем да се самоуправляваме и да махнем сегашния "управляващ елит", който сам няма да си тръгне, нито ще смени системата, ако няма облага. Трябва да се стремим към "Пряка демокрация".
Идеята за пряка демокрация е утопична, рушителна и гибелна за всяко едно общество. Никога подобна не е съществувала в историята на човечеството, а тоя проект "Венера" е ебати научната фантастика
за да има такива утопии всички трябва да им се изкоренят редица личности и индивидуални фактори, а то няма как се случи
monopoly, то в никът е цялата истината.
Никога няма да го има този прокет, има един проект и той е на силните .... това са утопии големи, само силните управляват и ще управялват така е от времето на оно и колкото по рано се разбере толкова по-добре, за да има такива утопии всички трябва да им се изкоренят редица личности и индивидуални фактори, а то няма как се случи