Храна, защото зоните остават с хора без къщи и реално без храна. Къде мислиш, че си държат храната.
Храната и водата са едно от основните ресурси, които съпътстват всяко едно бедствие. Естествено, ако не е нужна, то ресурсите ще бъдат пренасочени в друго направление. Няма как да се знае преди да се направи анализ на ситуацията. Но със сигурност ще отидат за възстановяване на региона, или поне на неговата легална част. Другата - не знам.
Тук кой както се чувства и възприема. Не знам, аз бих помогнал, но не мога да кажа за другите. Който иска помага, който не - прави си паса.
В момента е малко по-изнервена ситуацията, за това не подценявай народа и неговото търпение.
Познавам много хора около мен, на които и е преляло от доста време. Като им чета и статусите, всеки втори е на ръба.
Идеята тук за да дариш не е толкова, че хората не са помислили за застраховка, а повече заради това да усетят подкрепа и наистина да има на какво да се опрат. Сам човек в този свят е за никъде. Дори и стабилните бизнес единици за екип от хора.
Повечето неща, които се създават около кампанията са на хора доброволци, като изключим Червения кръст, към който се събират даренията. Предполагам си виждал доста колажи, снимки, статии, страници във Facebook, които подтикват към хората да бъдат съпричастни към случващото се. Сори, тук няма как, държавата ни няма ресурса, както и не е подготвена да води такива мащабни кампании, за разлика от хората, занимаващи се с това всеки ден.
Това не знам дали ще се случи, не знам какви политики има, но едно ще ти кажа тук - за момента през има няма няколко часа се пускат статистики от това кой канал за дарения колко е усвоил. По-голяма прозрачност от това, здраве му кажи. За после - надявам се да дадат някакви отчети. Не знам, тук не смея да се ангажирам. Аз до където съм успял да помогна, успял.
За жалост там говорим за много добра организация, нещо, което тук или няма пари да се случи, или просто нивото не е такова. Не знам какво да ти кажа тук. Но вярвам, че парите ще стигнат до точните хора. За репортите - дано дадат. Вече от там може да кажат.