Трагедията във Варна

От: Re: От: Трагедията във Варна

Няма къде да отидат. За бедстващите ще отидат. Както и даренията по банков път. Не знам вече какъв % е за операторите. Знам, че банките не взимат такси за дарения към Червения кръст.

7415854C.jpg
А кой бедства, как точно бедства, и защо бедства?
И парите как точно ще помогнат това бедстване да спре?

Не се бъзикам.

От: Re: От: Трагедията във Варна

А кой бедства, как точно бедства, и защо бедства?
И парите как точно ще помогнат това бедстване да спре?

Не се бъзикам.

дано и ти да преживееш същото за да разбереш какво означава бедствие
казвам преживееш, защото ако загинеш няма да ти влезе нищо в мозъка :wink:

А аз не мога да разбера,след като са незаконни съборените къщи,пак наново ли ще ги построят в дерето?...

Последно редактирано от модератор:
Знам, че не се базикаш. Като цяло парите ще отидат за възстановяване и връщането на хората към нормалния си живот, ако преди това не отидат за храна, вода и други живото необходими продукти. Събират се пари, защото не мисля, че общините или които и да е от държавните институции ще успят да застанат зад тези, които и плащат данъци и са в основата на икономката. В такива ситуации всеки лев е от значение. Няма случаи, в които да не се сформира някакъв фонд, в който да се събират пари. И не мисля, че народа ще позволи парите им да отидат пак за тия тъпаци. Станели ли, с камъни ще ги изкарат от парламента, включително и аз. Защото може да се базикаш с всичко, но не и с човешкото нещастие, породено от природни стихии или фактори, пред които човека е безсилен.

Ето я и групата във Facebook: https://www.facebook.com/DMS.Bulgaria

Към 12:30 часа на 21.06 са изпратени 500 564 sms за Спешната дарителска кампания заради кризисната ситуация в областите Варна, Добрич, Велико Търново и другите пострадали от стихията населени места .
Благодарим ви за подкрепата!
ЗА ДАРИТЕЛИТЕ ОТ ЧУЖБИНА:
В системата на DMS могат да се пращат sms само от абонати на българските оператори, и от територията на страната - при използването на роуминг също не могат да се пращат дарителски sms!
За дарения от чужбина:
Дарителска банкова сметка:
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014
В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси!
Може да дарите он-лайн чрез сайта на фондация „Помощ за благотворителността в България“

От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Ето и линк към компанията: http://www.south-stream-offshore.co...na-postradalite-ot-navodneniyata-vv-varna-59/ - БРАВО. Давайте и други. ;)

Сталинка Георгиева дарява 20 000 лв. от личните си пари,нищо че е еврокомисар по бедствията и може да отпусне 2-3 млн. евро без проблем... :!:

Re: От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Сталинка Георгиева дарява 20 000 лв. от личните си пари,нищо че е еврокомисар по бедствията и може да отпусне 2-3 млн. евро без проблем... :!:

http://pcstore.bg - Също. Огни от SEOM. И Коцето от http://cbachvarov.com/ - Похвала на тези хора. ;)

От: Re: Трагедията във Варна

Като цяло парите ще отидат за възстановяване и връщането на хората към нормалния си живот, ако преди това не отидат за храна, вода и други живото необходими продукти. ... В такива ситуации всеки лев е от значение.
Що за храна и вода? На тебе ако порой ти отнесе жилището, от глад ли ще умреш? По каква закономерност? Парите в дюшека се намокриха ли, какво стана?
Айде водата ясно - замърсена е в момента в района.

Няма случаи, в които да не се сформира някакъв фонд, в който да се събират пари.
Именно. Събирането на пари в България (особено чрез СМС-и) е необикновено популярно. Помагането - не толкова.

И не мисля, че народа ще позволи парите им да отидат пак за тия тъпаци. Станели ли, с камъни ще ги изкарат от парламента, включително и аз.
Колко пъти се е случвало това последните 20+ години?

Защото може да се базикаш с всичко, но не и с човешкото нещастие, породено от природни стихии или фактори, пред които човека е безсилен.
Моите съболезнования на близките на загиналите.
За останалото има едно нещо, наречено застраховки.

Ето я и групата във Facebook: https://www.facebook.com/DMS.Bulgaria
Видях го тоя ДМС. Не разбрах нито каква организация са, не видях и прокламираната прозрачност, освен счетоводна.

За сравнение - направих еднократно дарение преди време на чужда организация. В продължение на години ми пращаха отчет за какво са похарчени средствата от кампанията, какво са ремонтирали, колко живота и как точно са ги спасили. С таблици, снимки и с всичко останало.

Re: От: Re: Трагедията във Варна

Що за храна и вода? На тебе ако порой ти отнесе жилището, от глад ли ще умреш? По каква закономерност? Парите в дюшека се намокриха ли, какво стана?

Храна, защото зоните остават с хора без къщи и реално без храна. Къде мислиш, че си държат храната. :) Храната и водата са едно от основните ресурси, които съпътстват всяко едно бедствие. Естествено, ако не е нужна, то ресурсите ще бъдат пренасочени в друго направление. Няма как да се знае преди да се направи анализ на ситуацията. Но със сигурност ще отидат за възстановяване на региона, или поне на неговата легална част. Другата - не знам.

Именно. Събирането на пари в България (особено чрез СМС-и) е необикновено популярно. Помагането - не толкова.
Тук кой както се чувства и възприема. Не знам, аз бих помогнал, но не мога да кажа за другите. Който иска помага, който не - прави си паса.

Колко пъти се е случвало това последните 20+ години?

В момента е малко по-изнервена ситуацията, за това не подценявай народа и неговото търпение. :) Познавам много хора около мен, на които и е преляло от доста време. Като им чета и статусите, всеки втори е на ръба. :)

Моите съболезнования на близките на загиналите.
За останалото има едно нещо, наречено застраховки.

Идеята тук за да дариш не е толкова, че хората не са помислили за застраховка, а повече заради това да усетят подкрепа и наистина да има на какво да се опрат. Сам човек в този свят е за никъде. Дори и стабилните бизнес единици за екип от хора. ;)

Видях го тоя ДМС. Не разбрах нито каква организация са, не видях и прокламираната прозрачност, освен счетоводна.

Повечето неща, които се създават около кампанията са на хора доброволци, като изключим Червения кръст, към който се събират даренията. Предполагам си виждал доста колажи, снимки, статии, страници във Facebook, които подтикват към хората да бъдат съпричастни към случващото се. Сори, тук няма как, държавата ни няма ресурса, както и не е подготвена да води такива мащабни кампании, за разлика от хората, занимаващи се с това всеки ден.

За сравнение - направих еднократно дарение преди време на чужда организация. В продължение на години ми пращаха отчет за какво са похарчени средствата, какво са ремонтирали, колко живота и как точно са ги спасили. С таблици, снимки и с всичко останало.

Това не знам дали ще се случи, не знам какви политики има, но едно ще ти кажа тук - за момента през има няма няколко часа се пускат статистики от това кой канал за дарения колко е усвоил. По-голяма прозрачност от това, здраве му кажи. За после - надявам се да дадат някакви отчети. Не знам, тук не смея да се ангажирам. Аз до където съм успял да помогна, успял. ;)

За жалост там говорим за много добра организация, нещо, което тук или няма пари да се случи, или просто нивото не е такова. Не знам какво да ти кажа тук. Но вярвам, че парите ще стигнат до точните хора. За репортите - дано дадат. Вече от там може да кажат. ;)

От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Храна, защото зоните остават с хора без къщи и реално без храна. Къде мислиш, че си държат храната. :) Храната и водата са едно от основните ресурси, които съпътстват всяко едно бедствие. Естествено, ако не е нужна, то ресурсите ще бъдат пренасочени в друго направление. Няма как да се знае преди да се направи анализ на ситуацията. Но със сигурност ще отидат за възстановяване на региона, или поне на неговата легална част. Другата - не знам.

Тук кой както се чувства и възприема. Не знам, аз бих помогнал, но не мога да кажа за другите. Който иска помага, който не - прави си паса.

В момента е малко по-изнервена ситуацията, за това не подценявай народа и неговото търпение. :) Познавам много хора около мен, на които и е преляло от доста време. Като им чета и статусите, всеки втори е на ръба. :)

Идеята тук за да дариш не е толкова, че хората не са помислили за застраховка, а повече заради това да усетят подкрепа и наистина да има на какво да се опрат. Сам човек в този свят е за никъде. Дори и стабилните бизнес единици за екип от хора. ;)

Повечето неща, които се създават около кампанията са на хора доброволци, като изключим Червения кръст, към който се събират даренията. Предполагам си виждал доста колажи, снимки, статии, страници във Facebook, които подтикват към хората да бъдат съпричастни към случващото се. Сори, тук няма как, държавата ни няма ресурса, както и не е подготвена да води такива мащабни кампании, за разлика от хората, занимаващи се с това всеки ден.

Това не знам дали ще се случи, не знам какви политики има, но едно ще ти кажа тук - за момента през има няма няколко часа се пускат статистики от това кой канал за дарения колко е усвоил. По-голяма прозрачност от това, здраве му кажи. За после - надявам се да дадат някакви отчети. Не знам, тук не смея да се ангажирам. Аз до където съм успял да помогна, успял. ;)

За жалост там говорим за много добра организация, нещо, което тук или няма пари да се случи, или просто нивото не е такова. Не знам какво да ти кажа тук. Но вярвам, че парите ще стигнат до точните хора. За репортите - дано дадат. Вече от там може да кажат. ;)
Шегуваш се сигурно - потопът отнесъл хладилника и настъпи глад?

В социалките всеки е луд, импулсивен, корав, опасен, и винаги е на ръба.

Държавата нямала ресурса? Къде й отиде ресурса? Има поне "Гражданска защита" все още доколкото знам. Което е общо взето всичко нужно на тоя етап.

Не видях никакво споменаване на Червения кръст в сайта на ДМС. Включително и при 'партньорите' им. А се оказва че има десетки благотворителни органиизации, надпреварващи се да събират пари. Някой видял ли е представител на тия организации или 'афилиейтите' им на мястото на събитието?

И аз мога да ти дам репорт колко съм изхарчил до стотинка, ако ми направиш дарение? Става ли? Да видиш, че всичките съм ги изхарчил и не съм скрил и един лев.

Последно редактирано:
От: Трагедията във Варна

"Искам да ви разкажа за Иван - приятелче от квартала. Човек с главно Ч, който снощи скочи и тръгна с лопатите за Варна. Мъж с главно М, който си изпразни хладилника и го натовари в микробуса, заедно с одеалата. Човек, на когото звъннах преди малко да го питам какво да му пращам, а той ми вика- търси ми работа, че шефът ми ме уволни, че не съм отишъл на работа. Ужасих се". Това пише на страницата си във Фейсбук Юлияна Паунова.
Още
Мисля че няма нужда от коментар!

Re: От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Шегуваш се сигурно - потопът отнесъл хладилника и настъпи глад?

В социалките всеки е луд, импулсивен, корав, опасен, и винаги е на ръба.

Държавата нямала ресурса? Къде й отиде ресурса? Има поне "Гражданска защита" все още доколкото знам. Което е общо взето всичко нужно на тоя етап.

Не видях никакво споменаване на Червения кръст в сайта на ДМС. Включително и при 'партньорите' им. А се оказва че има десетки благотворителни органиизации, надпреварващи се да събират пари. Някой видял ли е представител на тия организации или 'афилиейтите' им на мястото на събитието?

И аз мога да ти дам репорт колко съм изхарчил до стотинка, ако ми направиш дарение? Става ли?

Написах за какво се дават пари в повечето случаи, и че не знам дали ситуацията е точно такава, за да се разпределят натам. Ти колко наводнения си претърпял, че знаеш. :) Имам чувството, че ти се базкаш. :)

В социалките се случват нещата, за разлика от другите канали. Къде Обама спечели изборите, от къде тръгнаха протестите. Да, всеки е някакъв там. Съгласен. Но след като прочете и говорим за хора, предприемащи действия. Не ми се обсъждат лигльовците, които само лаят по социалните мрежи, надявам се, че говорим за хора, които държат на думата си е не са некви меки китки. :)

Където и да е отишъл, отишъл ресурсът. Толкова може и държавата и скапаните и дирекции, сега приоритет са хората. ;) Нали не мислиш, че точно сега е времето за равносметка, когато трябва да се помага? Не ставайте като всичките ни политици, плс.

Бате, това е пожелание, които иска вярва и помага, който не - седи и си пише. Няма как да те убедя. Явно си имаш мнение. За жалост аз имам родните както в В.Търново, така и във Варна и не съм много на твоята вълна, ако ме разбираш. ;)

Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността” откриха есемес кампания за подпомагането на пострадалите от бедствието във Варна. Ако искате да помогнете, може да изпратите есемес с текст: DMS VARNA на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената е 1 лев.

Потвърждението, че сте дарили средства в кампанията, може да получите със закъснение, тъй като линията в момента е претоварена. Дарението със сигурност е направено.
http://www.focus-news.net/news/2014...-na-postradalite-ot-bedstvieto-vav-varna.html

И сметката на БЧК: http://www.redcross.bg/campaign/floods_bulgaria2014.html

Какви афилиейти? Не знам къде търсите конспирацията тук. :)

Току що си говорих с един клиент,баща му е служил горе на Джанавара навремето,военните още от комунистическо имали хранилище за вода с милиони литри,което било направено с цел,ако ги нападне войска,да пуснат водата и да я залее.От 2-3 години течало по малко,но никой не обърнал внимание,онзи ден от дъжда е поддала подпорната стена(от която е имало теч) и се е изляла водата и вместо вражеска войска е заляла мирно население.Типично по български,т.е.НАТОвски...Няма от къде да дойде иначе толкова вода.Ето реална версия.

Май не знаеш, как се е строяло едно време от военните :)
Нашият блок е първия военен в града, значи трябва да ти кажа, че основите му са по метър и нещо, бетона с строитешен чук да чукаш не мош го повредиш, а това е блок. Надали точно военните преди години са се опуснали да направят нещо такова ;)
Виж, ако е правено сега след 89 може. :)
Току що си говорих с един клиент,баща му е служил горе на Джанавара навремето,военните още от комунистическо имали хранилище за вода с милиони литри,което било направено с цел,ако ги нападне войска,да пуснат водата и да я залее.От 2-3 години течало по малко,но никой не обърнал внимание,онзи ден от дъжда е поддала подпорната стена(от която е имало теч) и се е изляла водата и вместо вражеска войска е заляла мирно население.Типично по български,т.е.НАТОвски...Няма от къде да дойде иначе толкова вода.Ето реална версия.

От: Re: От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Написах за какво се дават пари в повечето случаи, и че не знам дали ситуацията е точно такава, за да се разпределят натам. Ти колко наводнения си претърпял, че знаеш. :) Имам чувството, че ти се базкаш. :)

В социалките се случват нещата, за разлика от другите канали. Къде Обама спечели изборите, от къде тръгнаха протестите. Да, всеки е някакъв там. Съгласен. Но след като прочете и говорим за хора, предприемащи действия. Не ми се обсъждат лигльовците, които само лаят по социалните мрежи, надявам се, че говорим за хора, които държат на думата си е не са некви меки китки. :)

Където и да е отишъл, отишъл ресурсът. Толкова може и държавата и скапаните и дирекции, сега приоритет са хората. ;) Нали не мислиш, че точно сега е времето за равносметка, когато трябва да се помага? Не ставайте като всичките ни политици, плс.

Бате, това е пожелание, които иска вярва и помага, който не - седи и си пише. Няма как да те убедя. Явно си имаш мнение. За жалост аз имам родните както в В.Търново, така и във Варна и не съм много на твоята вълна, ако ме разбираш. ;)

http://www.focus-news.net/news/2014...-na-postradalite-ot-bedstvieto-vav-varna.html

И сметката на БЧК: http://www.redcross.bg/campaign/floods_bulgaria2014.html

Какви афилиейти? Не знам къде търсите конспирацията тук. :)
Да де, аз точно туй питам - как точно се помага чрез пращането на СМС-и?
Репортажи от мястото на събитието и заснети помагачи защо няма? Ако не телевизиите, поне тия организации имат интерес да се щракнат.
Като те гледам и ти не си се запътил към В.Търново или Варна да помагаш на роднините си и ми е интересно как точно си го представяш да им помогнеш чрез СМС-и?

Сериозно питах, ама вече май ще почвам да се бъзикам, щото никаква логика и ефективност не видях от тук писалите с призив "ако не пратите СМС, не сте хора!"

Според един друг който се опитва да хейти в темата, не е толкова ясно.
човека се е къпал, мил си зъбите и не може да се сети защо водата е с лошо качество

рядко тъпите започнахте да хейтвате точно тази тема
чувствате ли се велики?

ей, тва сте голема работа
евала!

Последно редактирано от модератор:
Re: От: Re: От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

Да де, аз точно туй питам - как точно се помага чрез пращането на СМС-и?
Репортажи от мястото на събитието и заснети помагачи защо няма? Ако не телевизиите, поне тия организации имат интерес да се щракнат.
Като те гледам и ти не си се запътил към В.Търново или Варна да помагаш на роднините си и ми е интересно как точно си го представяш да им помогнеш чрез СМС-и?

Сериозно питах, ама вече май ще почвам да се бъзикам, щото никаква логика и ефективност не видях от тук писалите с призив "ако не пратите СМС, не сте хора!"

Не съм в организацията им и не мога да дам отговор, които да е на 100% застъпващ се с истината. Знам, че отиват и стигат до точните хора, това ми стига. Как, защо, кой, не съм запознат в детайли. И няма да ме съборят некви 100-200 и повече лева, примерно.

Има помагачи, доброволци, всеки който може да се включва се включва. Не знам какво очакваш точно от телевизията да ти даде като информация, но знам от познати там, че се действа.

Не съм, защото ме увериха, че положението е овладяно в Търнов, а за Варна имаме готовност. Така и така и така ще почиваме там, ако има къде вече де. Пряко с СМС помагам на района и тези в нужда. Абе бате, ти сериозно ли? :)

Базикай се колкото искаш. Ако хората в беда те избива натам. Давай. Какво да ти кажа. :) Не пращай, никой не е задължен. Никой за нищо не е длъжен. Никой няма да обвини тези, които не изпращат. Все тази. ;)

От: Re: От: Re: От: Re: От: Re: Трагедията във Варна

.. Никой за нищо не е длъжен. Никой няма да обвини тези, които не изпращат. Все тази. ;)

Мен ме обявиха за нечовек, щото не вЕрвам в благотворителните организации.

Горе