От: Тротоарно право при подвижно търговско съоръжение
Не мисля, че трябва да искаш специалноо разрешение за това нещо. Просто си върши работата и недей се занимава с бюрократичните простотии. Понеже това е нещо ново за БГ ти като ги питаш един вид сам ще си вкараш гол, защото те няма да ти кажат никога да ок няма проблеми продавайте си не ви трябва разрешително. В момента, в който зададеш въпроса и те започват да те мислят колко такса да ти вземат. Затова действай си без притеснения не мисля, че някой ще те закачи за опдобно нещо, още повее, ако сменяш мястото постоянно. Нали има тука във Варна поне виждам на много места през лятото едни камиончета, които продават сладолед както сме виждали по филмите в USA, свирят с един звънец, застава някъде за 30 минути, после отива на друго място и така. Да не мислиш, че някой плаща нещо, пълен абсурд. А аз познавам лично хора, които продават разни неща с рикши и други подобни превозни средства и ги продават лятото по курортите и нямат проблеми правят много пари, защото нито наем плащат нито ток нищо... имаше дори един младеж видях това лято беше си направил от мотопеда беше му заварил едно ремаркенце и правече палачинки там и пуканки и като реши пали го и заминава.