Трудно ли ще е прехвърлянето на сайт от основния в субдомейн

mantaman

Well-Known Member
Имам един сайт (на зенкарт) който сега е с основния домейн и е разположен в основната директория трудно ли ще се получи прехвърлянето му на субдомейн и след това какво трябва да се направи за да не загубя посетителите от Г. както и класирането в серпа.

От: Трудно ли ще е прехвърлянето на сайт от основния в субдомейн

Прехвърлянето е аналогично на прехвърляне на сайт всякакъв нов домейн, или от локала на сървъра ако щеш. Малко по- особено би било, ако ако го слагаш на субДиректория, но в твоя случай нямаш такива ядове.
За да не губиш юзърите, просто сложи редирект от домейна към субдомейна, поне на първо време, или ако бързаш да правиш нещо там, му сложи един попъп при зареждане с инфо, че сайта е прехвърлен. За гуглето ща чакаш и всяка аутсайт оптимизация, която си правил, ще трябва да я повториш наново:(, пингвай машините, споделяй и т.н. - за тях това си е отделен сайт.

На основният домейн още не ми е спешно да качвам новия сайт и за известно време мога да го оставя с редирект, за колко време е нормално Г. да си нанюха новите адреси и ако му кача един сайт мап с новите адреси няма ли Г. вече тях да показва във серпа

Като се замисля, по- добре изчакай няколко дни след като направиш прехвърлянето и тогава почни да пингваш: нека дадеш възможност на машините да хванат редиректа и да избегнеш вероятността да те набедят като дупликатор. Иначе индексациите минават обикновено до две- три седмици, но имай предвид следното: ако имаш ПР, ще го изгубиш за субдомейна, може след време да си върнеш позицията в SERPа, но като домейн от вече второ ниво със сигурност ще си по- уязвим за конкуренцията оттук насетне, всичкият ти линкбилдинг трябва да почнеш отначало..

Мерси много това би трябвало да ми свърши работа

Виж ти,
бях останал с впечатлението, че тази опция е само за www. зачитането..
От мен реп за инфото.
Между впрочем, понеже нямам опитност с такова преместване, ще се радвам mantaman да сподели по- късно как е повлияло последното върху представянето на сайта. Hope

Горе