От: Трябва ли да се изисква безгрешна работа от авторите/преводачите на статии?
Не отчитате тукашния контекст.
В тоя форум я има 2-3 професионалиста и няколко студента (които може и да работят професионално вече - не знам) с подходяща специалност.
Останалите са полуграмотни младежи, принудени да правят каквото и да е за някой лев отгоре. Затова и "стандартна" цена е нещо от рода на 3-4 лв/500 думи.
За такава цена не виждам клиента какви претенции може да има по отношение на правопис, граматика и стилистика (май му се викаше).
Примерно и аз 1 път ползвах подобна услуга и прекарах 15-20 минути да поправям и пренаписвам. Ама забележки не съм правил, щото за толкоз пари - толкоз!
От друга страна съм ползвал и качествени услуги за почти същите пари - което е жалко.
С останалите типове услуги тук - СЕО/събмит, дизайн и програмиране, положението е подобно. Хората тук правят основно лайняни/български сайтчета, изкарващи малко пари, и сътветно не могат/няма смисъл да бутнат кой-знае каква инвестиция. Текстовете по правило не са предназначени за четене от хора, а само от Гугъл ботове. Почти никой не предлага собствен продукт и съответно не гони брандинг, къмпани имидж и тем подобни.
Пазарът в тоя форум е силно "нишов".