cecipenev каза:
така е, но понеже нямам голям опит с тези аффилейт програми и не знам коя ниша би ми докарала повече успех, за това направих домейн с универсиално име.
би ли ме насочил точно ти, защото ми стана интересен като мислене, към продукт? било то от тези два сайта или друг ?
Чесно казано в случая бих ти препоръчал да започнес а аффлилиейт , за да натрупаш опит с сео и да видиш на къде са нещата. А през това време да мислиш за сайт с други продукти (не афилиейт). Там нещата са малко по сложни. Но ако ме питаш само да ти препоръчам продукт - ето някой от моите съвети в тази област:
- да не е електроника
- да е нещо без което ВСЕКИ човек не може. Или айде почти всеки.
като спомена за бани - например сайт за завеси за бани. Но ако става дума за спални....комплекти за спални и покривала за легла например
- да е нещо просто като продук и клиента да няма съмнения че това което гледа на сайта ще се различава от това което ще получи.
- Да не е тежък продукта - тежките продукти се транспортират скъпо и вероятноста за повреда е много по голяма. В твоя случай за спалните - в никакъв случай не продавай легла или гардероби за спалня.
- Продукта да има някакви аксесоари по възможност които клиента евентуално в последствие ще купува от теб.
- Продукта да не е чуплив - например безумна идея е да продаваш полилей
- Продукта да няма много цветови разновидности че има проблеми после. Клиента казва ама на моя монитор това изглеждаше тъмно бяло а то е светло бяло.
- Продуктите да са еднотипни. не може в един сайт да предлагаш завеси за баня, прах за пране, храна за кучета, пръс за цветя, книги за килинарство и мишки за компютри
- Много е важно продуктите да не са много скъпи (между 40$-200$). Клиентите по лесно се разделят с малки суми
-по възможност продуктите да не са "вечни" а да се амортизират. така доволните клиенти ще повтарят и ще потретват във вашия сайт.
Ами това е за сега - има още доста неща ама...