glndrk
Well-Known Member
От: Трябва ли сайтовете да забраняват ползването на AdBlock-ери
Играта на котка и мишка, може да продължава до безкрай. Ти може да промениш Адблока, аз мога да изменя скрипта които детектва и т.н.
Относно идеите ти.
1. Дарения - wikitata(и не само) могат доста добре да се издържат от дарения, но за нашата реалност това не важи - България и дарения = 0 (пробвано е)
2. Принципно се ползват рекламни мрежи, AdSense, ADX... така, че контакта с дизайнерите на реклами е трудно осъществим. Но по мои наблюдения, рекламите на големите мрежи - пр.Адсенс не са лоши. Все пак доста пари се хвърлят за AdSense. Малко са хората които ще налеят няколко хиляди в реклама, и няма да си изпипът банера...
Като затворя сайта ти - все едно съм бил с адблокер, т.е. за теб пак нищо.
Ако практиката да задължавате потребителите да ги правят на маймуни, т.е. да гледат по 100 пъти на ден, че печелят Айфон - все ще има някой по-просветен. Ще дръпне сорса на АдБлок и ще направи промяна да симулира, че гледа реклами. И после ще го пусне безплатно, или още по-вероятно ще го комитне в репото на Адблок, т.е. всички потребители ще бъдат имунизирани занапред от твоя скрипт.
Не лекуваш болестта, а симптомите. Проблемът е, че се оливат зверски с тия реклами. Като ми пуснат 3 флаша и 2 гифа - и компа умира! На 3 гиги съм, и без блокер не мога да вляза в някои особено зацвикани сайтове.
И за Гейбук... Нямаш идея колко го мразя тоя боклук. Като ми се изцвъка да харесвам страницата, че да ме траква после през целия нет - има специален плъгин да се бори с тоя вирус. Facebook adblock беше, нещо от тия 2 думички.
Решения:
1. Пусни Биткойн и поне Лайткойн адрес. Аз само за това ще си регна портфейли. Дарения. Уикирастията имат няколкостотин служители, отделно трафик и power. Издържат се без реклами, и са мултимилионери. Жив пример как разумът побеждава консуматорския турбо-дебилизъм.
2. Говорете с рекламодателите да престанат да ни натрапват малоумното си творение. Да си наемат по-талантливи дизайнери, щото това е обида на интелекта, освен бруталната досада.
Играта на котка и мишка, може да продължава до безкрай. Ти може да промениш Адблока, аз мога да изменя скрипта които детектва и т.н.
Относно идеите ти.
1. Дарения - wikitata(и не само) могат доста добре да се издържат от дарения, но за нашата реалност това не важи - България и дарения = 0 (пробвано е)
2. Принципно се ползват рекламни мрежи, AdSense, ADX... така, че контакта с дизайнерите на реклами е трудно осъществим. Но по мои наблюдения, рекламите на големите мрежи - пр.Адсенс не са лоши. Все пак доста пари се хвърлят за AdSense. Малко са хората които ще налеят няколко хиляди в реклама, и няма да си изпипът банера...