mvmrik
Well-Known Member
Искам да интегрирам в един сайт регистрация по държава и град и потребителите да могат да избират. Търсих такава база и за сега съм намерил само това http://www.worldcitiesdatabase.com/world-cities.aspx . Изглежда доста добре, въпреки че българските ги пише на латиница и ако го взема ще се наложи да ги пренаписвам ръчно. Това струва 25 долара, ако знаете нещо безплатно кажете. Не ми е проблем за тия 25 долара, но тук си мисля че няма да е еднократно. Сменяват се имена на градове и погледнато мащабно в цял свят предполагам че това няма да е рядкост. Това не го знам и как се обновява и как ще се следи за промени, сигурно трябва периодично да се купува.
Има един сайт например с база данни от IP адреси по държави и ми върши много добра работа и е безплатно, като се обновява периодично, за това се чудя няма ли нещо подобно за градовете.
Има един сайт например с база данни от IP адреси по държави и ми върши много добра работа и е безплатно, като се обновява периодично, за това се чудя няма ли нещо подобно за градовете.