Трябва ми информация за един сайт..

Предполагам, че няма да стане точно в стил американски екшън дето влизаш с полиция в офиса на доставчика :) . А и полицията вероятно си има процедура - сигурно трябва да пишеш жалба или някакъв друг документ преди да направят каквото и да е. Не съм специалист и не знам каква е процедурата, но съм сигурен, че адвокатите знаят. Това което знам със сигурност е, че комуникацията с всякакъв вид държавни структури и организации е върло досадна и е свързана със сериозни нерви, досада и загуба на време. А това са неща, които аз не харесвам и гледам да си ги спестявам.

На твое място по-скоро бих обсъдил въпроса със собствениците на сайта преди да ангажирам разни силови и правоохранителни органи. Реши и сам за себе си какво искаш - простотиите да престанат или на всяка цена да намериш въпросния глиган (това btw mоже да се окаже трудно - ако примерно е ползвал китайско прокси и обществени компютри ще трудно да го намериш по IP. А и да имаш ip-то за да ти каже ISP-то кой го е ползвал пак трябва информацията да се изиска от тях по съответния законо определен ред). Изложи им позицията и гледната си точка. Опитай се да разбереш и тяхната в контекста на предния ми пост. Предполагам, че собственика на сайта има някаква техническа възможност да ограничи в голяма степен достъпа на подобни шебеци до услугите си. И си мисля, че по-вероятно би било да предпочете да направи нещо такова, вместо да се занимава с полиция, съдилища и прочие. Аз вярвам, че по принцип повечето хора са нормални и обикновено проблемите се решават по-лесно като се обсъдят и се намери общо-приемливо за страните решение, отколкото да се върви с рогата напред :)
 
Значи с човека, който прави тия магарии няма какво вече да се говори, ясно е моето становище и какво искам да правя.

Тук идва въпроса, как да разбера къде, кой и защо е цялата тая работа.
Дали чрез собствениците, дали чрез полиция, съд и пак собствениците, дали хакери и глупости, което ми мина първо през главата, но не ми се занимава, че накрая мен могат да осъдят.

Искам човека, който прави цялото това, да бъде осъден, за да му се даде урок.
 
И аз напоследък се притеснявам за информацията в Интернет! Само даваш един WhoIs на домейна и веднага ме виждаш къде живея, как се казвам, телефон и т.н. Не мисля, че е редно! Това беше малко оффтопик,ама айде :wink:

cecipenev, успех!
 
Fozzy каза:
И аз напоследък се притеснявам за информацията в Интернет! Само даваш един WhoIs на домейна и веднага ме виждаш къде живея, как се казвам, телефон и т.н. Не мисля, че е редно! Това беше малко оффтопик,ама айде :wink:

cecipenev, успех!
Да, аз смятам, че whois трябва да се махне с някакъв закон за личните данни в и-нет.
 
hristu каза:
BigBoss, има един BigBoss във форума на forum.investor.bg - това ти ли си ?

Онзи е оригинал, аз съм ментето :)

Точно от там си харесах ника :)

Инче там пишех с друг ник, но беше отдавна, когато пишеха много готини хора и нямаше простаци.

hristu какво става с БФБ, нещо много назад се върна?
 

Горе