Re: От: Турско радио настъпва в България
Никой тъдява няма интерес тукашните 'турци'(какви турци са тия щом са родени те и бащите им тука дге'?!) да се отделят от България или да се присъединяват към Турция.
Най-малко ДПС-то. Отде ше смучат инак?
Като се отделят, ще са просто една сбирщина шалвареста тълпа, джомоляща на гаджалски, дето освен от бране на тютюн от друго почти не разбират. Интелигентните измежду тях нема да науснат България. Та ко ше ми праят ония чобани сами?
Доган не е прозд, не забравяйте. Дори Турция да заиска парче БГ територия барабар с 'турското'население, Доган и заптиетата му
ше са първите дето ше фанат пушките и ше се възпротивят!
Той Доган ако е прозд, аз съм трамвай. Хитрото копеленце си е свило много хубаво гнезденце тук - електорат -> бетон (колкото е по-неграмотен, толкова по-добре), налазва милионите за интеграцията на малцинствата от ЕУ - какво му трябва повече на един човек
ББ, Цар, Крал и сие само могат да му дишат прахта в това отношение
Не се бях замислял над това което написа Noke - ама е абслоютно прав и като приложим теорията на игрите (
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory като уебмстър със свободно време изгледах един пълен университетски курс от 24 лекции не съм много добър ама можем да използваме основните неща) и да разгледаме във всеки от потенциалните развой на събитията какво има да загуби и какво да спечели Доган
Сегашния ситуация в България
Около 7 милиона население (с тези в чужбина) 240 места парламента
41 народно събрание
http://bg.wikipedia.org/wiki/41_Народно_събрание
Брой гласоподаватели за ДПС - 610 521
Брой депутати 37
Брой евродепутати 4
Брой областни управители - мисля че 6 според сайта на атака
-------------------------------------------------------------
Примерна варияция : Източните Родопи се цепят от България и преминават към Турция като нова област
Турция около 75 милиона население според викито 550 места в парламента - бариера за влизане в турския парламент 10% от гласовете (To avoid a hung parliament and its excessive political fragmentation, only parties that win at least 10% of the votes cast in a national parliamentary election gain the right to representation in the parliament. As a result of this threshold, only two parties were able to obtain that right during the 2002 elections and three in 2007)
http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_National_Assembly_of_Turkey
Брой гласоподаватели за ДПС - да кажем пак 610 521 (това в идеалния случай - както каза Noke доста ще поискат да си остана в България страна членка на ЕС )
Брой депутати в турския парламент - 0 няма да мине бариерата с много, 543 000 гласа са 1,27 процента на предните избори в турция според линка от викито
Нула евродепутати 0
Областен управител на новата област - от парламентарно представена партия в турския парламент
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изводите: при развой на събитията с отцепването на източните родопи и присъединяването им към турция като нова област Доган (ДПС) ще е големия губещ от това... вероятно ще бъде най-много нещо като кмет на някой град в тази нова област, не мисля че парламентарно представените партии да го оставят да е даже нещо като областен управител като не влиза в парламента им.... => че логичния развой на събитията е Доган (дпс) със зъби и нокти да брани статуквото за да не изгуби властта си или източните родопи няма да се цепят от България
Да се твърди обратното означава твърди че Доган в това число (ДПС) искат да се откажат да са депутати, евродепутати и облатни управители а да са само кметове, ами те и сега са и кметове... По скоро ВМРО пуска партенка за радиото предизборно за да вдига електората, а Доган и той ще изполва партенката за да стяга електората си като разправя че им брани интересите да си имат радио на турски...
Мисля че изчерпихме темата