От: Търговия с акции
Хепи ти кога за последно си последно си търгувал ?!
Кви неща пишеш, поне беше ли ги проверил. Човека ти пише за БГ - търговия на регулирания пазар е освободена от данъци, всички доходи са необлагаеми. До сега нито един лев за данък не съм дал, данък дивиден автоматично се приспада и грам декларация не съм дал, а и никой не задължава физ. лица да правят това. А да не говоря за водене на счетоводство и т.н. явно някой те е подвел. БФБ е именно регулиран пазар, на нерегулираните пазари вече това дето си го писал влиза в сила.
За западните пазари, автоматично ти приспадат техните борси, евентуалните данъци, а това е само дивидента. A иначе CFD-та, опция, фючърси и всяки различни деривати, се плаща таксата, комисиона а другото са си марджин изисквания. Ако човек, реши да си деклари кинтите в БГ е друг въпрос. Нищо освен такси, комисионии не са ми одържали на капиталовия, фючърсния или валутния пазар.
А отнсно expert advisor, пича си няма понятие от технически анализ, че да измисли дадена система. Пак няма проблем ако ще 101 позиции да отовори затоври за деня. Той да не някой инвестиционен посредник, пише че ентусиаст, а след време ще е пак ентусиаст ама без кинти, но той ще установи това.