Колеги тука всички са без фирми.
Гледай оборота - ако надскочиш 50 000 лв за 12 месеца все тая как ще плащаш ДДС - избери фирма или частно лице.
Но ако избереш фирма я стартирай преди да почнеш с приходите.
Май не си в час с нищо на ниво ДДС за Частни,лица.
Ми май не... обясни ми с 2 думи мога ли да стартирам това начинание?
Ще си лягам. Наеми си счетоводител. Боже пази България...
та ти всичко ли си знаел
Колега, казах го по-нагоре. Строго препоръчително е при всякава търговска дейност да направиш фирма. Винаги може да намериш някакви варианти, но това е най-добрият и безболезнен начин. Не е нищо страшно, данъците под заветните 50 000 хич не са големиТцтц за какво е този форум? Да го затворят и да се свършва... мисля, че нищо няма да ти пречи с 2 думи горе долу да ми разясниш... твоя работа... чак “боже пази България”... та ти всичко ли си знаел? Тарикат... лека нощ и се наспи хубаво
Стига сте го плашили човека с тея ДДС-та бе! Почвай си проекта на физическо лице, ако потръгнат нещата ще си регистрираш фирми и каквото е нужно. Докато разбереш кое, какво и дали ще го бъде я навъртиш 2-3000 лв, я не.
Тествай си спокойно, ако нещата потръгнат, ще ги вкараш в законови рамки.
Най-малко ти трябва да се набучиш с фирма по ДДС, а нещата да излязат други. 5 години ще я влачиш след това! Правиш си нещата, вадиш калкулатора, нещата излизат, регистрираш фирма. Нещата тръгват много добре - регистрираш се по ДДС. Работиш в тази последователност, ако изкараш нещо пред другото, ще се преебеш!
Доколкото знам СМС операторите пускат данни към НАП на автоматик, така че може да се наложи да платиш някакъв данък като физическо лице. На 2000 лв. оборот ти е към 300 лв.
Здравейте. Интересува ме следното колеги. Ако направя сайт и в него продавам кулинарна рецепта и плащането се извършва чрез смс, то трябва ли задължително да имам фирма или не? Как стоят нещата някой запознат ли е с тази вид услуга? Благодаря предварително!