Търсим Сътрудник към отдел Интернет активност

От: Търсим Сътрудник към отдел Интернет активност

Виж и ти не разбра аз защо писах - общо взето говоря попринцип как стоят нещата. Аз не бих наел човек, който не се интересува и не го влече, това което ще прави - точно затова не бих наел някой малограмотник, само защото има диплома. Ако ми се явят двама - единият с диплома, другият без диплома - никакво значение няма да има дипломата за мен, ще гледам дали ги влече, това което ще правят и дали са кадърни, защото вероятноста дипломираният да е малограмотен е много голяма, докато другият, който няма диплома, евентуално има някаква възможност да се интересува от това нещо и да го влече, и затова да се е явил на работата, което със сигурност ще ме накара да избера него пред малограмотният трудувак с дипломата.
 
От: Търсим Сътрудник към отдел Интернет активност

Разбрала съм значи. Естествено, че можеш да избираш когото искаш, ако обявата е твоя, но в случая
човека е писал "висше образование". Край :)
Само не мога да разбера кое ти дава право да казваш, кое е правилното и какво се търси и какво не. Мисля че васкоа спомена една причина поради която евентуално не се търси висшето образование при програмистите в бг.
Това което аз работя например колкото и да е "малограмотен " някой няма избор - задължително е висшето образование. Имам колежки които са станали на по 50 години, цял живот това са работили и сега ходят и да учат иначе автоматично остават без работа.
 
Последно редактирано:
От: Търсим Сътрудник към отдел Интернет активност

Може да има некадърни вишисти и самоуки специалисти, но общо взето само едно кратко едночасово интервю, с малко базови въпроси за всяко ниво от етапите на програмиране, може да даде цялостна картина за кандидата.

В общия случай един електротехник от МЕИ ще се справи в пъти по добре от един самоук спец. Когато става дума за професионална работа, писането на код е най-малкия проблем.
Не случайно барабар с информатиката, в университетите се учат и тонове висша математика.
 
  • Like
Реакции: adi

Горе