От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии
@ExTended - фактите, които описваш са действителност. Предполагам, че ги съпоставяш от собствен опит. Но, не забравяй, че българите обичат да се пазарят (макар и да не съм имала подобни бг. клиенти). Естествено, че според бюджета си клиента ще получи съответното обслужване (въз основа на цената на услугата, която предлагам). Но, след време осъзнава, че разходите му са инвестиция - затова тук е важно проявеното търпение от моя страна (като изпълнител). Винаги оставям отворена вратичка - възможност за реинвестиция. Инвестирал (или изразходил) веднъж в уменията ти - клиентът е доволен. След постоянни безуспешни предишни инвестиции, примерно от неподходящи места за комерсиални изяви (излишни разходи), той осъзнава, че двигателят на бизнеса му е инвестицията в ребрандиране на проекта му. Пример: сайт, изграден с остаряла технология изостава в SERP-а. Същевременно конкурентни сайтове, проектирани с новите HTML5, CSS3 технологии излизат на предни позиции, дори задминават затвърдени уеб проекти. Логично е, тъй като SEO-то днес е тясно свързано с адаптивността на сайтовете и към мобилните устройства. Нужен е редизайн или нов сайт с адаптивен дизайн. Колкото по-удобен е за потребителите, толкова по-ценен е той. Все пак и Гугъл обяви симпатията си към адаптивните сайтове. Важното е клиентите ни да осъзнаят силата на социалния маркетинг - позиционирането се определя от потребителите, не от 'закачване на релевантни връзки' някъде. Мобилна адаптивност + удобство за потребителите + социални препоръки
Май се отклоних от темата...
Относно копирайтърите - работя с българи тук във форума. Не се пазаря, не питам за отстъпки при количество (не е в стила ми). Просто задавам теми, питам за общата цена и плащам предварително в повечето случаи. Ако съм доволна - продължавам да поръчвам и препоръчвам. Поставям се на мястото на изпълнителя и му давам пълна свобода за концентрация. Рядко се случва да ми допадне силно стил на писане, тъй като аз самата мога да си пиша контента, но времето ми е твърде еластично да програмирам и да пиша, наред с офлайн задълженията ми. Но, допадне ли ми даден изпълнител, работя с него и не очаквам нещо повече в замяна. Мога единствено да го стимулирам с неща, които са по силите ми, като подпомагам за разширяване на клиентелата му. Всичко зависи единствено от изпълнителят, дали ще прецени сам въз основа на поръчките какви отстъпки може да предложи. Все пак е наложена дадена услуга в българския пазар с фиксирана цена. Какво ще се случи, когато тази цена се подбие - качеството ще се разводни от новоизлюпващи се и все още прохождащи писачи. Хубаво е тази цена да се уважава, дори да се отстоява. И най-вече да се докаже с качество. Стандартът на живот в България 'уж' се равнява на европейския, но в действителност заплащането е мизерно. Нека се налагат услуги не според обективните стандарти, а въз основа на субективните. Надявам се да ме разбираш...
Мога да ти пожелая искрено да откриеш това, което търсиш. С малко повече уважение към сънародниците ни