Тук не съм съгласен с теб - HR е професия, която ще изчезне след максимум 10 години, по-вероятно дори след 5. Ще бъде заменена изцяло от софтуер. Така че Деси добре се е ориентирала към нещо различно.Текущата ти работа е далеч по трудна и изисква много повече умения от онлайн асистент. За работа като тази заплатата е съвсем нормална. Ама там няма карди. А копирайтъри и телефонисти има бол, понеже не се изискват специални знания и умения. Ето за това заплата от 1650 лв се вижда висока на повечето хора. Лично аз бих си продължил кариерата като HR. Ако не те кефи - минавай на частно, има риск ама можеш и да ги изкараш тези пари, можеш и много повече. Ама като служител, много по-трудно ще ти бъде.
Вече се навъдиха доста, дори в България знам 2-3, стартъпа за намиране на подходящи кандидати за работна позиция. Отделно има и такива, като workbook.bg, които могат да се погрижат за бюрокращината. Въпрос на време е да започнат да се използват все повече и повече.
Когато работиш за себе си рискуваш. Рискуваш с това да търсиш клиенти, да им свършиш работата, да получиш заплащането. Да работиш за някого е много по-сигурно и лесно.Поради този факт аз винаги се чудя - защо някой би изкарвал тези 8 000 лв на някой шеф, получавайки само 2 000 лв? Защо който има възможност да твори нещо в Интернет ще го прави за други хора, вместо за себе си? Това важи с пълна сила за програмистите, но предполагам и за тези дето пишат статии. Който може да пише статии, защо просто не си направи сайтче и да си вкарва статии в него, после да си ги монетизира с реклами или с каквото и да било. Това може да е по-рисково и да отнема повече време, но когато системата заработи вече няма да има таван на възможната "заплата".
Деска, още чакам отговор дали тези умения, изредени в предишният ми пост, са ти отнели повече от месец работа, защото аз не ги считам за сложни, всеки с основно образование може да ги свърши.