От: Търся инвеститор за интернет проект
Аз не мога да разбера защо някой се ядосва. Това е форум, коментираме си. Все на някой ще му е от полза малко брейнсторминг.
Като цяло това не е точно инвестиция, тъй като има ограничен период, в който можеш евентуално да "жънеш".
Именно тук е интересно хрумването на автора на темата и хич не е глупав. Както бях писал - ако тегли кредит от 10к ще трябва да връща парите плюс лихвата на банката и няма мърдане.
А в случая той търси някой да го
спонсорира, не да инвестира, тъй като аз
инвестицията я разбирам, както повечето тук - има добра идея, влагам пари в нея и получавам процент от самия продукт, бизнес (в зависимост на колко се оценява) и после вече си получавам приходи на база процента, а ако не потръгне идеята - бизнеса се продава (вероятно на доста по-ниска цена), от което избивам част от вложеното.
Както казах тука е разликата, че той търси някой да му даде старт, ама срещу тоя старт не получава нищо друго освен процент от евентуалната печалба и то за кратък период от време. Тва си е чисто използване с нулев риск за "него", което и си заслужава поздравленията за гениалната мисъл, която му е дошла.
Както казах - нали затва е форум, да си говорим за разни такива неща.
п.п. 10 бона ги бухаш в банка и имаш сигурни 11500 след 3 години.
Как с малко повече пари някой ще се залъже да рискува да загуби парите си? Както ги сметнаха при 100% увеличение печалба ще изкара около 5000 ... ама то 100% увеличение ... всеки мечтае.
)
Да не говорим, че от показаните сайтове ми е интересно как прави тези 800-1000 лв. печалба.
п.п.2 Има един лаф, който много ми харесва - "Докарай ми пари и ще ти дам половината".