Здравей Стойко, идеята ти не е лоша, но страда от няколко липси.
Ще се опитам да обесня максимално изчерпателно и разбираемо.
- Държа много на това при движение и избор през различните страници, категории и менюта това да не води до презареждане на цялата страница. Трява всичко да е динамично и бързо. Едно време преди 100 години когато се занимавах с HTML това се правеше с нововъведенията в DHTML . Сега как се прави нямам и представа понеже не съм се занимавал с това от повече от 15-20 години. Всички wordpress теми които изпробвах ги мятат ,рефрешват и презареждат тея цели страници като гламави. Ужас !
Това което търсиш са тъй наречените SPA или Single Page Application.
Постижимо, особенно чрез използването на неща като JS framework (React, Vue, Angular), но най-вече подходящо при develop-ването на сложна функционалност, където манипулирането на страницата ще оправдае използването на повишен ресурс при клиента.
Разбирай Dashboard, онлайн апликация за рисуване, чертане, статистика, търговия на борса и т.н., където страница не се презарежда и се търси минимум натоварване при работа, но страда от пиково натоварване при първо зареждане (First Load, FL)
Още едно от предимствата на SPA е разделянето на апликацията на компоненти, които може да се преизползват лесно.
Предимствата на SPA са неизползваеми в огромната си част от потребителите на онлайн магазини и недостатъците се превръщат в спънка за самия бизнес.
Висок FL води до нисък performance на магазина, лош рейтинг, и сериозно влошено SEO.
SPA със сигурност има приложение за администрация на сайт, но е грешка да се ползва за потребителската част.
За да се ползва SPA в потребителската част, решението е хибридно приложение.
HTML-a на всяка страница трябва да е достъпен в пълната му форма, без употребата на JS framework (тове което системи като WP правят по default и custom системи правят чрез използването на Template Engine) и след зареждането му, чак тогава JS framework-a да става активен(но не веднага, а забавено), като трябва да има контрол над URI-а и над съдържанието на сайта.
Само така ще получиш адекватен performance, SEO и SPA в комплект.
Подобно нещо може да бъде изработено custom и ще изисква следните специалисти:
- Дизайнер - който да съобрази структурата на сайта, да е разделена на компоненти
- FrontEnd - който да отговаря за имплементирането на дизайна и писането на кода за JS framework-a
- Full Stack BackEnd - който да имплементира дизайна за template engine-a в тандем с FrontEdn-a + да поддържа база данни и API.
- Минимум един PM, който може да си ти, стига BackEnd програмиста да е със сериозен опит
Ще отнеме месеци работа, и 20 хиляди лева няма да стигнат далече.
За дизайна и FrontEnd-a едвам ще са достатъчни.
Отделно BackEnd-a ще е поне още толкова, най-вероятно повече.
За PM, не слагам
Разхода ще ти отиде на около 80к минимум според мен (което най-вероятно ще е близко до офертата, която би получил от Stenik)
Не биха се ангажирали да съберат екип и да ги затворят за месеци работа напред без 80-100к без ДДС договорено за подобен проект.
Както и това би била чистата сума, без оскъпяването за комуникация, оправяне на бъгове, променяне на feature-и в движение и всичко друго което изниква в процес на работа.
Най-вероятно интеграциите на системата ще се калкулират отделно също и отново отделно ще са разходите за хостинг.
- Трябва ми модул за персонализиране на продукта. Нещо подобно на Fancy Product Designer или
Lumise . Изпробвах всички възможни неща направени и налични из нета до момента , но никое не покрива в едно всичко което ми трябва. Така че някой ще трябва да го пише специално за мен, което не е лесна работа и си трябва сериозна фирма или човек.
Ок, тУк ще иде доста работа също, но имай предвид че тази интерактивност на менажиране на продукти многократно оскъпява един feature.
- Горните две условия да работят еднакво добре и коректно за desktop и mobile устройства
Еднакво добре е разтегливо понятие. Предполагам имаш предвид UX-a и скоростта, което са работа на Дизайнера и на FrontEnd-a и са неща по подразбиране.
- Цялата система разбира се ще трябва да се интегрира и със складовия софтуер. И такъв все още не съм намерил читав в България , но така или иначе за такъв custom сайт ще трябва да се пише и custom синхронизация и комуникация с него.
Това ще глътне още месеци работа, още хиляди към цената.
Плюс всичко друго, като функционалност което трябва да има едни online магазин
Тук ще ти е нужен допълнителен специалист като мен, който се занимава основно с online магазини.
Шанса да намериш BackEnd програмист във фирма, който да е наясно с тънкостите на online търговията е много нисък, освен ако самата фирма не специализира в това.
С други думи, сега екипа от хората, които ти трябват, е минимум 4 души.
Да, летвата е високо, development-a ще е месеци.
Може ли да се направи? Да, има доста големи фирми, които се занимават с големи custom проекти.
На твое място бих ги потърсил в платформи като
https://www.glassdoor.com/ или
https://www.linkedin.com/ или
https://www.guru.com/.
20k ще ти е разхода на месец докато стане проекта най-вероятно.