Самата аз немога да повярвам в какво се забърках!
По принцип имам много малко приятели и близки хора. Имам една приятелка която е доста по малка от мен, не е лошо момиче даже е много интелигентно говори езици и т.н. но това момиче има един много голям недостатък.
Пристрастена е към хазарта и то много силно.
Преди две години започна да тегли бързи кредити и парите от тях да заминават е разни онлайн хазарти.
Така по едно време беше събрала доста бързи кредити искаха тогава да я съдят заплашваха я лихвари и т.н.
Тогава тя беше много объркана и незнаеше какво да направи.
Изтегли кредит от банка за да обедини задълженията си тогава не искаха да и дадът такъв кредит и аз и станах поръчител.
Но след това тя не спря и започна отново и отново да тегли бързи кредити. За две години сигурно са над 20.
Постоянно разни лихвари и звънят да и искат пари пари пари.....
А бе болен човек си е нищо че е много образована.
Сега пак искат да я съдят.
Ако се махне от България не става аз съм и поръчител.
Ако започне да ги връща няма да може да ги върне за 10-15 годнини а може и повече да са.
Да се махнем и двете не става аз имам семейство и т.н.
Моля ви кажете какво може да се направи.
Може ли да се извади някакъв документ че тя е болна от хазартна зависимост.
Има ли адвокати които са навътре в борбата срещу фирмите за бързи кредити.
Има ли някаква държавна институция която може да защити човек като нея.
Може ли да искаме помощ от Комисия за финансов надзор, Комисия за защита на потебителите и т.н.
Някой психиатър може ли да ни издаде документ с които да ни помогне.
Все нещо трябва да може да се направи?
По принцип имам много малко приятели и близки хора. Имам една приятелка която е доста по малка от мен, не е лошо момиче даже е много интелигентно говори езици и т.н. но това момиче има един много голям недостатък.
Пристрастена е към хазарта и то много силно.
Преди две години започна да тегли бързи кредити и парите от тях да заминават е разни онлайн хазарти.
Така по едно време беше събрала доста бързи кредити искаха тогава да я съдят заплашваха я лихвари и т.н.
Тогава тя беше много объркана и незнаеше какво да направи.
Изтегли кредит от банка за да обедини задълженията си тогава не искаха да и дадът такъв кредит и аз и станах поръчител.
Но след това тя не спря и започна отново и отново да тегли бързи кредити. За две години сигурно са над 20.
Постоянно разни лихвари и звънят да и искат пари пари пари.....
А бе болен човек си е нищо че е много образована.
Сега пак искат да я съдят.
Ако се махне от България не става аз съм и поръчител.
Ако започне да ги връща няма да може да ги върне за 10-15 годнини а може и повече да са.
Да се махнем и двете не става аз имам семейство и т.н.
Моля ви кажете какво може да се направи.
Може ли да се извади някакъв документ че тя е болна от хазартна зависимост.
Има ли адвокати които са навътре в борбата срещу фирмите за бързи кредити.
Има ли някаква държавна институция която може да защити човек като нея.
Може ли да искаме помощ от Комисия за финансов надзор, Комисия за защита на потебителите и т.н.
Някой психиатър може ли да ни издаде документ с които да ни помогне.
Все нещо трябва да може да се направи?