Много благодаря на всички за отговорите, макар че определено не улесняват избора ми
Понеже redrum вече получи информацията , която търсеще предполагам , че няма да има нищо против да питам нещо различно в тази тема вместо да отварям нова.
Какъв формат и разширение ще препоръчате за рендеринг за качване в youtube
Кое е оптималното ? Защото видео което преди 5 години ни се е струвало добро качество сравнено с качваните днес видеа изглежда доста зле.
Да неговорим пък за по-стари видеа.
А няма как да подобриш качеството на видеото без да загубиш гледанията.
Дори да имаш по добро качество на старото видео, ако го качиш днес, то ще започне да събира посетители от нула.
Прекалено тежко също не е добре.
Та, къде е златната среда?
Например това видео с какъв формат и рендеринг е :
Да, получих я. Съвсем скоро ще си закупя нова машина и на нея ще започна с обучението/експериментите. За сега се отказвам от мак-а, защото е на 2 години самия комп (въпреки, че не е ползван) и ако нещо му стане, не ми се дават толкова пари за нов. А и всичко е толкова различно, че дори не знам как да инсталирам някаква програма. Така че, ще пробвам или сони вегас или директно ще опитам с фотошопската.Понеже redrum вече получи информацията , която търсеще предполагам , че няма да има нищо против да питам нещо различно в тази тема вместо да отварям нова.
Е, то остава да дадеш за пример Индиана Джоунс или Хобитите... Това е снимано със сменяеми обективи, дето струват майка си и баща си.
А колкото до въпроса ти, супер е, аз лично ще се радвам колеги които се занимават активно с това да пишат в темата. Не съм срещал такава тема (за видеообработка) и мисля, че ще е полезна за много хора от форума.