От: Търся си работа ! Искам да бъда полезен , парите са на втори план !
Благодаря за първите мнения ! Пак повтарям - търся работа и ножът е влязъл в кокала ! Може да е надомна , може да е нещо на парче , но да има раздвижване ! От София съм ! Готов съм и в чужбина да замина , ако се налага , .....въпрос на оцеляване е !
В сивито трябва да отделиш голямо внимание на опита, т.к. това е силната ти страна, опиши го блестящо с подходяща терминология. Най-вероятно първоначално не е добре да подбираш твърде много предложенията, нали става дума за оцеляване, а ползата от това да ходиш да работиш някъде е единствено за оцеляване. Така че пускай си "новото" сиви на повече места.
В по-дългосрочен план трябва да измислиш нещо, защото опцията ходене на работа както сам виждаш в момента не е никаква сигурна опция. Щом загубиш работата нямаш и храна на масата. Затова в дългосрочен план отхвърляме работата като вариант, т.е. търсиме нещо по-добро от "оцеляване". Ето ти един кратък план, така скроен набързо:
- Запознай се с дебрите на интернета може да ти хрумне нещо интересно. Направи си сайт, може и да е на безплатна платформа и започни да прелагаш това, което можеш (администриране, форматиране, дори чистене на компютър...и дрън-дрън, компютърни услуги един вид). Влизай тук, за да се научиш как да го оптимизираш, за да излизаш на по-челни позиции.
- Пускай си обяви във вестника, факт е че все още ги има тези вестници. Пускай обяви за услугите, които предлагаш, нищо не ти коства. Пускай си обяви в безплатните сайтове за обяви и там си рекламирай и сайта.
- Изкарай категория В и С. Това до известна степен е едно рамо напред в осигуряването на работа, когато се наложи. Примерно винаги търсят шофьори. Не че това е добра опция, но за спешни ситуации е бонус.
Аз съм за първото тире
, но разбира се то не става от днес за утре. Важното е да започнеш някъде, а по пътя ще ти хрумне нещо интересно. Както казах нахвърлях го набързо, ти можеш да си направиш план по твой вкус.