От: Re: От: От: От: Търся скрипт за мейл-форма за поръчка
Точно това е проблемът с готовите скриптове - има хиляди, но е много трудно да намериш този, който върши ТОЧНО това, което ти трябва. Явно във форума няма човек, който да е ползвал нещо, подобно на това, което ти трябва на теб. Не знам колко ти е ценно времето, но съм сигурен, че си отделил повече от 2-3 часа да пишеш и четеш по тази тема и да ровиш в скрипт каталози, че да ни дадеш някакви примери. Аз лично бих си спестил това време и бих платил 10-15 лв. на някой от хората, които са ти писали ЛС с предложение за изработка на това, което ти трябва. Не разбирам защо се инатиш и си готов да загубиш още много часове, само и само да намериш нещо готово.
1. В момента имам готово решение и ново търся вече повече от гледна точка да видя дали този форум се е качил на някакво по-високо ниво, а не, че ми трябва ново решение. Повтарям пак, че смятам, че темата е полезна повече за форума, тъй като всеки рано или късно ще опре до форма до поръчка, каквито и готови cms или блог-платформи да ползва.
2. Да, затова не съм търсил повече, защото не съм имал време или ме е мързяло, когато съм имал. Въпросът нито е належащ, нито е спешен.
3. Отговарям на всеки (без досадниците в игнора) от любезност - принцип ми е, когато някой си е направил труда да се опита да помогне, най-малкото да отговоря + репутация.
4. Не плащам в случая също от принцип. Първо, съм потърсил линк към скрипт в тема Webmasters Help, а не платено решение в Пазар. Второ, търсих хора, които са се сблъсквали с този проблем и могат да дадат линк към готово решение, а не 10 човека да се опитват обясняват колко струвало това, правилен или не и къф бил пътят и тем подобни локуми - не съм търсил подобни безработни сульовци. Трето, не съм търсил програмисти и не смятам, че този случай трябва да се решава задължително от програмисти. Четвърто, програмисти, които ще поискат за такова нещо 10-15 лева, няма как да са в кръга на хората, с които бих искал да работя за каквото и да е. Програмистите, които аз познавам, или биха дали решение по конкретния случай безплатно, или биха поискали хонорар, който си струва, когато има за какво. При сложни случаи плащам (вж. в Пазар), при подобни елементарни - не. Самият аз съм раздал стотици безплатни съвети по руските форуми, а и в този дори, когато някой е търсил подходящ скрипт за определена дейност. А да разчитам на младежи, които във форума се наричат програмисти, макар че дори моите дилетантски познания са на по-високо ниво от повечето от тях (15-годишният опит в интернет си казва думата, колкото и да нямам интерес към програмирането, се е налагало да чета и тествам) и се чудят как и от кого да изкарат десетина лева - no, 10x. Пълно е с теми, в които се описва как някой дал 5 лева на някого и после хем сам си свършил работата, хем писал 20 поста да се ядосва и оплаква.
5. Гореописаните неща ги повтарям вече за четвърти път и все по-различен начин - толкова ли е неясно какво пиша, та трябва да изписвам половин машинописна страница и да отделям 10 минути за това? Търся линк към скрипт, ако някой вече се е сблъсквал с готово решение. Ако не се е сблъсквал или иска да припечели някой лев - довиждане, други теми - бол.