Здравейте bay_kolio
Ще дам мое мнение, какво и как може и би трябвало да се случи, а вие ще си прецените дали да се съобразите.
Според мен преминаването от версия 1.6.x към 1.7.x не би могло да се осъществи с автоматичен ъпгрейд чрез модула autoupgrade.
autoupgrade може да ъпгрейдне от 1.6 до последна версия на 1.6 или от 1.7 до последна на 1.7.
За преминаване от версия 1.6 към 1.7 добрия начин е преминаване през следните стъпки и аз бих направил следното:
1. Създавам магазина на последната към момента актуална и стабилна версия като релийз 1.7.7.4
2.Бих конфигурирал правилно и коректно системата.
3. Ще добавя няколко необходими и важни според мен плъгина и ще тествам тяхната коректна работа.
4. Бих надградил с тема по мое предложение и по ваше усмотрение с приятна и подходяща за вашите стоки с модерна и актуална към момента визия съвместима с PrestaShop 1.7.x
5.Ще преведа необходимото в темата на български език.
Ще подменя банери, Slidshow, снимки и текстове където е необходимо с предоставени такива.
5. Ще експортирам/по скоро мигрирам/ от стария сайт всички категории и продукти и ще ги импортирам в новоизградения сайт. /това ще го направя ако е крайно необходимо и ако продуктите са много. Ако продуктите са 300-500 препоръчвам да се вкарат ръчно с подробни стойностни описания, добавяне на SEO мета данни и правилни URL линкове./
6.Ще добавя необходимите SEO атрибути, които знам, че трябва да се направят.
7. Ще проведа няколко часово обучение на администратора на сайта за да предам необходимите според мен знания с насоки как да обслужва сайта, как да го менажира и прави промени по темата и системата.
Сайтът би трябвало да изглежда добре и да работи коректно.
От там нататък всичко ще е във ваши ръце.
Ако мога да бъда полезен, с удоволствие ще се отзова.
Издавам фактура за услугата „Изработка, инсталиране и конфигуриране на интернет магазин“.
При желание от ваша страна аз да извършва всичко това, ще е необходимо да се запозная в детайли със сегашното състояние на сайта, като надеждна работа, да анализирам конкретното състояние на сайта и да взема решение изпълнимо ли е то от мен.. Имайте предвид, че много от плъгините инсталирани на 1.6 няма да сработят с версия 1.7 и ще е необходимо да се закупи тяхната актуална версия за конкретната 1.7.x.x на която бъде изграден новия магазин.
Вероятно има и други начини за ъпгред, като друг удобен за вас и може би финансово безболезнен етап е да преминете през стъпките описани в тази статия:
https://devdocs.prestashop.com/1.7/basics/keeping-up-to-date/migration/
Не е трудно, но може би ще ви отнеме време.
Желая ви успех.
Оставам на разположение, ако имате последващи въпроси по темата.
Попздрави!