Търся човек за изработка на WP сайт

Скай и компетентност са две несъвместими думи! По голям неандерталец от него във форума НЯМА! И Блинки е прав за това защо хората не пишат във форума... жив пример беше тематиката с информация за фирмите в Европа! Хейтърството и злобата ви е в ДНК-то заложено... ама то сайта бил сглобявай в час по трудово обучение... ама що бил на зелен фон ама пичка ви матери... инфото беше супер полезно и няма къде другаде да го намерите , но сте се разболели от болестта Злоба и нищо друго не ви интересува за съжаление!
Просто има леко неприятен характер. Иначе е един от мембърите с най-полезен контент, трупан маса години.

За разлика от Блинки, за който нямам спомен някога в някоя тема да е шервал ценен insight или каквото и да било друго от практиката си.

Просто има леко неприятен характер. Иначе е един от мембърите с най-полезен контент, трупан маса години.

За разлика от Блинки, за който нямам спомен някога в някоя тема да е шервал ценен insight или каквото и да било друго от практиката си.
Порови по-добре.
Извинявам се къде точно са добрите insight на скай, последно време попадам само на репорти как се заяжда в темите. Но явно различни неща виждаме.

А кой какъв. Нека другите кажат. Но ти определено не лъсваш добре.
Аз просто възстановявам баланса, нарушен от твоите лични гъзолизци по-горе.

Нямам претенции за кой-знае какви добродетели :) За 17 години хората вероятно са си изградили мнение така или иначе :)

Порови по-добре.
Извинявам се къде точно са добрите insight на скай, последно време попадам само на репорти как се заяжда в темите. Но явно различни неща виждаме.
Няма какво да ровя. Той редовно дава практични решения на проблеми, безплатно.

А ти искаш да жънеш наготово :)

Няма гъзолизци, има нормална комуникация и не толкова нормална. Но нека хората сами ще си направят изводите.

Няма какво да ровя. Той редовно дава практични решения на проблеми, безплатно.

А ти искаш да жънеш наготово :)

Да, така е, жъна редовно. Ако искаш да ви дам управлението на форума по цял ден да ринете спам и рипорти, ъпдейти, и каквото се сетите.....И малко се съмнявам, че Скай не хваща покрай съветите си клиенти. Ако греша, значи прави нещо не както трябва. :)

Аз просто възстановявам баланса, нарушен от твоите лични гъзолизци по-горе.

Нямам претенции за кой-знае какви добродетели :) За 17 години хората вероятно са си изградили мнение така или иначе :)
последното нещо което съм е да съм гъзолизец макар Блинки да го заслужава с нормалното си приятелско отношение с всички тук. Теб нещо те е яд ли? Усещам как с държанието си си подритваш трудовата книжка....

Тейк ит изи.
Погледнато от страни лично за мен поведението на Блинки в последно време прави лошо впечатление в подобни теми.
Аз съм заплатаджия - клиенти не търся, но тук има доста фрийленсъри които търсят. Преди мненията му бяха от типа - Здравей, тук има много хора които могат да се заемат със задачата, надявам се да се разберете.

Не че няма право да си предлага услугите или подобно, но уж твърди че форума е едно къмюнити и тн. мненията друго казват.

Относно споделянето винаги съм бил голям фен да се споделя всичко и то безплатно, но в един период насоката на форума тръгна в различни от моите виждания и желанието за споделяне изчезна.

последното нещо което съм е да съм гъзолизец макар Блинки да го заслужава с нормалното си приятелско отношение с всички тук.
Нямам намерение да оспорвам натуралните симпатии на мембър към друг мембър :) Това са си индивидуални и субективни явления.

Теб нещо те е яд ли?
Щях да подмина ако не бях мернал как се метнахте с Нийда напълно ненужно да защитавате горкия неоправдан Блинки от лошия намръщен Скай ... и напълно легитимната му забележка.

Усещам как с държанието си си подритваш трудовата книжка....
Аз нямам такива усещания. Ако се опитваш да ми внушиш някакви притеснения относно пропуснати ползи, нема смисъл. Достатъчно пресметлив и отговорен съм.

Нищо му няма на Блинки последно време. Все същия си е. Давам предложение, като и двамата, които ще препоръчам са хора от форума. Защо, по-зле ли е от това да кажа, че има някой, и после да ме питат "Добре де, има хора, кои са?" :)

Ако решиш и теб ще препоръчам, но по някакви причини не работим заедно последно време. А сме си писали много пъти. Аз никакви услуги не предлагам на лично. Предлагам на хората услугите, с които работя.

Интересна дискусия.. Аз съм сигурен че въпросния "член" които е пуснал темата няма да си избере девелопер от форума защото може би се очаква wp за 200-500лв. ама като гледам си предлагат и по-евтини такива.

Извън контекста за търся: 99% искат и предлагат нещо само и единствено да приберат едни пари които решават че за да инсталират wp + 2-5 плъгина + 50-10 снимки струва 1000+ / 2000+ и клиенти които не знаят какво е сайт като цяло плащат стават много неразбории!

Сиреч ганьо се е научил като клиент да иска да му направиш какво ли не за "без пари" защото някъде прочел че някои прави сайтове за 100лв. и че някои ще му направи блог/онлайн магазин с woo за 800лв. ама той си е потготвил изисквания с които това woo няма да му свърши работа и ще трябва да се коди тежко 2-3 месеца и му кажеш нормална цена за това той ти вика ти луд ли си?

Както и "разработчика" които умее да инсталира в cPanel wp/opencart както и знае как да search-ва теми и плъгини все безплатни и все е*аващи м*йката на всичко от кол и въже само и само да направи нещо за да вземе едни пари?

Ами не е редно! Истинския dev трябва да си знае цената и да бъде оценен. Както и съвестния клиент трябва да получи заслуженото.

Всеки ден през ден едни и същи теми търся предлагам ама да е евтино ама такова онакова и накрая нати един wp и после реве....

Нищо общо с постовете до сега просто имайте разум и не гледайте само как да прецакате дали ще сте клиенти или разработчици!

15 години правя все Cusrom решения позволявам си само някои Framework от време на време и то ако клиента го иска Symfony/Laravel ама да бухаш ти wp без кодене без нищо на 2 на 3 с фалшиви теми уж пиратски уж платени и да лъжеш хората които не разбират си е простотия! Всеки ден никнат "дигитални агенции" "сео експерти" и като видиш какво имат като проекти 2-3-10 сайта wp от които половината не зареждат въобще другите по 5 минути и пишат едни небивалици които са ги копирали от други сайтове предлагащи услуги за разработка то не е смешно ами плачевно!

После защо така? Ами защото сме си такива!

Едва ли някои ще прочете до тук и ще разбере какво се опитвам да кажа ама здраве да има! Балъци ще има винаги както и тарикати!

Интересна дискусия.. Аз съм сигурен че въпросния "член" които е пуснал темата няма да си избере девелопер от форума защото може би се очаква wp за 200-500лв. ама като гледам си предлагат и по-евтини такива.
Що бе? Влиза идеално в ценовия диапазон на Sky. :) Ще му останат и пари да заведе крос на среща. :D

Контра, братчето ми, не знам какво си гледал, но съветите на Sky са далеч от полезни. По-скоро да някакви напътствия, пойнтери с нотка на заяждане и много тежка асоциална комуникация. Толкова за него.

За самата тема. Не съм сигурен, че някой с цени от 100-200 лева за "инсталация" и уж настройки, а реално е доста повече (никога не се приключва с инсталация и дъми импорт), ще предостави добър краен продукт. И този продукт да стъпи на пазара, и да е конкурентен. Ако е така, значи не цени себе си и колегите си. И силно му препоръчвам да се помисли върху съществуването си по-сериозно. Иначе всеки може да се изходи в една салфетка и да го даде на клиента. Въпрос на стил е тук.

Пазарът определя какво ще се появи на него. По-рядко е обратното - ти да излезеш с нещо, мислейки, че много ще се търси. И дори да е така, пазарът си е същия, просто излизаш с нещо малко по-уникално. В този ред на мисли, клиента иска да прави големите пари онлайн с минимална инвестиция и както спомена @deepdoff , е идеална предпоставка да никнат като гъби такива "агенции" и всякакви wanna be-та. И клиента си го заслужава в повечето случаи. За това повечето бизнеси не стигат до никъде. Отделил 500 лева за сайта и не знам си още какво, прави сайта и в последствие разбира, че има едно лайно и 0 пари за маркетинг. И край на мача, беше ни приятно. ;)

Има един много важен психологичен, а ако щете и бизнес, момент. Той казва, че ако дадеш нещо евтино или безплатно, хората не го взимат на сериозно. Едните се отказват от него, а другите гледат скептично, знаейки реалната му стойност, допитвайки се преди това. Но скъсаняците, което са третия тип животни, смятат, че са ударили кьоравото и е сделката на живота им. В последствие разбират, че не е така, но е късно. ;) И което е още по-якото - не може да имаш претенции. Като си купиш Дачия няма как да имаш претенции, че не вози като Мерцедес, нали?

И още нещо, защо всяка тема леко минава в този стил. Авторът, ако не друго, ще получи урок какво да търси и какво ще получи за каквото плаща.

Последно редактирано:
В 2025г не виждам смисъл дори средно опитен програмист да се занимава с wordpress платформата като цяло. Цените са такива каквито предлагат клиентите. Ако клиентът има бюджет и очаквания за 200-300лв няма значение колко ще поискаш.
А защо са такива очакванията и бюджетите е отделна тема нямаща нищо общо с разработката на wordpress сайтове.

Що бе? Влиза идеално в ценовия диапазон на Sky. :) Ще му останат и пари да заведе крос на среща. :D

Крос, братчето ми, не знам какво си гледал, но съветите на Sky са далеч от полезни. По-скоро да някакви напътствия, пойнтери с нотка на заяждане и много тежка асоциална комуникация. Толкова за него.
Пак си писал след опиати май, въобще не си разбрал с кого водиш дискусия...

В 2025г не виждам смисъл дори средно опитен програмист да се занимава с wordpress платформата като цяло. Цените са такива каквито предлагат клиентите. Ако клиентът има бюджет и очаквания за 200-300лв няма значение колко ще поискаш.
А защо са такива очакванията и бюджетите е отделна тема нямаща нищо общо с разработката на wordpress сайтове.
В оригиналния пост се споменава НОВИНАРСКИ сайт.

По скромното ми (но доста компетентно :) ) мнение, новинарските сайтове не са лъжица за всяка уста. Не че не може всяка домакиня в майчинство за 2 дни да пусне такъв с готова тема от темефорест, но така скалъпен сайт няма да може да отговори на очакванията, а именно:
  1. Да държи на голям трафик
  2. Да не харчи огромни суми за хостинг ежемесечно
Такива сайтове са мечтата на хостинг компаниите, понеже изключително лесно удрят CPU и inode лимитите.

Така е. И влиза с едно лайно в безпощадната конкурентна среда и тези 200-300 лева по-добре да беше ги изхвърлил през прозореца.

И честно казано никой не иска такива клиенти. Това са клиенти на такива дето се учат на занаята или не се обичат много. Ще се моля за тях.

Пак си писал след опиати май, въобще не си разбрал с кого водиш дискусия...
Защо? Кое точно не е така? Ще ме прощавате велики мозъци, че си позволявам с вас да водя дискусия. Не се правете на клоуни, ако обичате. ;)

Защо? Кое точно не е така? Ще ме прощавате велики мозъци, че си позволявам с вас да водя дискусия. Не се правете на клоуни, ако обичате. ;)
Не е cross а contra или Noke.

В оригиналния пост се споменава НОВИНАРСКИ сайт.

По скромното ми (но доста компетентно :) ) мнение, новинарските сайтове не са лъжица за всяка уста. Не че не може всяка домакиня в майчинство за 2 дни да пусне такъв с готова тема от темефорест, но така скалъпен сайт няма да може да отговори на очакванията, а именно:
  1. Да държи на голям трафик
  2. Да не харчи огромни суми за хостинг ежемесечно
Такива сайтове са мечтата на хостинг компаниите, понеже изключително лесно удрят CPU и inode лимитите.
Тук е така. Това е компетентен коментар!

Но допълни, че в началото ще в добре, ще го скалъпят някак с някой кеш и оптимизатор на изображения, и след това при 800-1000 онлайн нещата рязко ще отиват към 6-8 CPU, а ако е нагласен от олигофрен, айноди - от кеш, и изображенията.

Тук е така. Това е компетентен коментар!

Но допълни, че в началото ще в добре, ще го скалъпят някак с някой кеш и оптимизатор на изображения, и след това при 800-1000 онлайн нещата рязко ще отиват към 6-8 CPU, а ако е нагласен от олигофрен, айноди - от кеш, и изображенията.
Те затова тия работи се планират още в началото. Защото после идва клиентът и следва тежкото съобщаване на неприятната новина, която най-често е че ще трябва да се разбутат много неща или направо да се смени темата. Обаче клиентът много си харесва темата понеже е джиджана, а и е броил 60 пари за нея + още 200 за "разработчик" да му я нагласи :)

Горе