Тук заблуждаваш, не си прав. Fozzy дава гаранция - ако не успее да постигне договорените резултати, ще върне парите!:
Проблемът е, че darkenergy_ явно или няма необходимата сума за да го наеме или не му се дава.
Плащай си за реклама, тия сео шамани освен, че цените са в пъти надценени явно се видя и че няма гаранция.
Да се включа и аз в темата - естествено че в SEO няма как да се дадат гаранции, това не е точна наука.
Просто SEO специалистите които даваме гаранции, поемаме този риск. Аз лично смятам че в бизнеса трябва да се рискува и най-важно е клиента да е доволен
Всъщност човека е много прав да иска някаква гаранция или поне ясно очертани граници, напр:
за един месец ще правя това и това, не ми отнеме толкова часове (напр 10). резултата ще е да си на позиция 3 до 9. Цената е 50 лв/ч (напр).
След месец се гледа къде си ако си на поз. 3 - СЕО спеца получава 500 лв. Ако си на поз. 9 цената е на 40% (200 лв) и после линейно нагоре през 10%, Ако си на поз 1 + 20% бонус.
Другото е несериозно.
garnet - Продължаваш да говориш тъпотии на тема SEO! С удоволствие искам да видя seo оптимизатор, който да каже примерно: "Аз работих 5 часа и 35 мин. и 43 секунди, за това време ми дължиш хххх пари."
НЕ, глупостите са от тебе и от СЕО-тата.
Аре малко по-скромно. И да точно така, времето отделено за моето СЕО искам да го знам. Да, ще ти се наложи да попълваш таблица с часове и дейност.
И да, ако не искаш - оставаш без работа.
Това за сега клиентите не го осъзнават, но ще почнат.
Ти се нуждаеш от оптимизаторите, не обратното, ти ще се съобразяваш с тях.
Ти това сериозно ли? Хахаха смешник.
Ти май не разбираш кво правя тук, а?
Е ако ти не разбираш, клиентите ще разберат.
Аз съм до тук е тая тема.
@Странникът,
би ли се поставил на мое място?
1) Би ли ангажирал някого, предлагащ услуга с неясни параметри и непредвидими резултати, съчетани с много висока цена?
2) Смяташ ли, че бидейки в ролята си на клиент, би следвало да се чувстваш длъжен на онзи, комуто си платил, за да извърши услуга той за теб услуга, която си заявил от него?
П.С. Благодаря на всички за участието в обсъждането!
Аз ще ти ги дам тези пари, ама ако ме изкараш на всички ключови думи на първа позиция и ме задържиш там за 2 годиниОк, цените в такъв случай започват от 20 000лв. Според условията може и нагоре. Плащане - 100% предварително. Стискаме ръце за срок и ако не стане - 100% money back. Офертата е сериозна.
Сега сериозно, хубаво е да има договор, в който да пише какво става, ако оптимизаторът направи някоя магария. Сещате се, като се инвестират пари, трябва да има някакви договори и съответно гаранции. Не сме в детската градина, че да си се доверяваме.