Тази простотия се получава заради обърканите роли на мъжа и жената, така наречената еманципация. Жената принципно е подло същество и се възползва много умело от слабия мъж, за да си намали собствените ангажименти и отговорности. Проблема не е в жената, проблема е в мъжа. Жената натиска докъдето е прага на търпимост на мъжа, ни повече не по-малко. Мъжлето като е слабо, ще мие чинии, ще чисти, ще готви, деца ще гледа, даже и ще пере и простира. Всичко това за сметка на хоби, работа, приятели и тн.
Може да съм с остаряло мислено, но твърдо вярвам, че ако мъжа си отстоява позициите твърдо и решително, жената ще го уважава и обича повече. От първия ден с жена ми сме уточнили кой какви роли има в семейния живот. Не мия чинии, не пера, не гладя, не простирам, не чистя, с нищо домакинско не се занимавам. Също имам ли работа, отивам и я върша, ставам заминавам, само казвам кога ще се върна, не се обяснявам. Също излизам с приятели когато искам, колкото искам, ако ще и за няколко дена да е. Скоро направихме 11 години брак и 16 години откак сме гаджета. Много други модерни познати и приятели, вече по два развода имат зад гърба си и няколко детски живота съсипани.
Та това е ключа към успешния семеен и бизнес живот - правилно разпределение на ролите! Ако всеки си знае работа и децата не са проблем и домакинството и всичко. Моите деца пораснаха без баби и екстри, жена ми се оправи перфектно, без никой да и помага. Децата не са проблем за бизнеса и работата, напротив, най-голямата мотивация са, поне за мен. Нищо не ме е мотивирало повече от това да им осигуря най-добрия и качествен живот, който може да се осигури на деца!