Linux вече работи на мобилни устройства... Защо да чакаме бъдещето от други?няма да стане тоова никога
макрософт подготвя win10 да тръгне на мобилен телефон
това ще е бъдещето, една ОС на всички устройства с всякакви процесори intel, arm
взеха си поуки с провала с нокия и продължават смело напред
Що да няма, практически андроид е форма на линукс.ми щото няма софтуер за линукс
По същата причина се е провалила не една OS включително Win Phone
По същата причина е и успеха на Surface, щото имаш таблет на който може да работиш десктоп приложения за Win10
Няма и да забележиш, ако продължаваш да използваш браузър, плеър за филми и елементарен текстов редактор.и до сега никакъв софтуер не съм забелязъл да ми липсва
нищо и няма на образователната система .. просто едни хора вземат едни комисионни за да се ползват вин в училищатаОбразователната система е надценена - не линукс е недоОценен ...
За да се промени е нужно да се случи нещо "форсмажорно" .
По този въпрос може да се поспори, но според мен от доста време е сменим. Но за по-обикновените юзърите това е някакъв ужас да сменят Windows с каквото и да е друго. Все едно само това е. А не е. Администрации, бизнеси, всичко ще се види в чудо. Реално няма причина.Мисля че в близките 10 години това няма да се случи, Windows е незаменим
Това да не е нещо подобно на това:
От има няма 6 години на личния не съм имал нищо освен Линукс. Последните няколко години с дистрибуция Минт. Направо не бих го сменил за нищо на света. А като толкова ми дотъжнее за Windows, плескам вътре, ама не се е случвало.Ще споделя моето мнение, Windows сам узря да бъде сменен. Толкова нагло навлизат действат във всичко, че скоро ще им тегля сектира съвсем. Linux е твърде недоуценен според мен.
Да, не е задължително, но може и да се направят. А ти реално разглеждал ли си анкетата им в детайли. Имат много извратени въпроси. Нещо от рода на колко продукт / услуги сте продали през един къв си период. Има и странни въпроси, но мисля, че се дължи на това да знаят горе долу и те ти колко си припечелел на техен гръб, ако случайно си с нещо нелегално.Linux ще почне масово да се ползва, когато масово започне да се плаща за Windows. от М$ това много добре го знаят и затова доят само фирмите и държавната администрация. Преди 2 дни получавам писмо, в почти заплащителен тон, в което от Майкрософт България изисква отчет колко сървъра имам, колко от тях ползват техните продукти, кога съм закупил лиценз и т.н. Засега съм ги отсвирил, ако искат да идват на проверка - всичко ми е легално. Но ме подразни отношението, едва ли не съм длъжен да им давам отчет.
Като цяло идеята да нама алтернатива доста ме притеснява, а вас ? Все едно цял живот да караш само форд (примерно) с атмосферен бензинов двигател било то и различен модел.