Да. това е някакво масово внушение. Повечето като им кажа Линукс и им изплува някакви терминали, дос среди и прочие. Въобще не са наясно, че в някои случаи, може би в повечето, интерфейса е почти 1:1, изключвам на 8цата и 10ката. Там са вкарали малко мобайл изглед. И аз бях скептичен в началото. Не знам и защо, по принцип съм отворен за нови неща. Явно бях привикнал към Майкросовския продукт. И после излизаше въпроса, ама как така без Офис....е как лесно... с Опен офис, Либре в момента.А вас какво ви интересува, че не се ползва масово. Ползвайте това, което ви харесва и да не ви пука са другите. Аз също нямам windows и въобще не го искам, но повечето ми познати си мислят, че линукса е някаква глупост, с която нищо не може да се прави.
Бате, не е така....мен първото нещо, с което ме аргументират е именно - Офис пакета, мейл клиента, и другите използвани от тях приложения...Скайп, Вайбър, Адоб ридър....и все още са с една непоклатима причина, която трудно оборвам, защото Джимпа колкото и да е супер, не е като Фотошопа, нито като Корелдрола, Аниматора и т.н.Обикновеният потребител както се спомена вече не го брига дали е Linux, Windows или OSx. Браузър, филми, музика и текстови документи може да ползва на всяка една ОС.
Скрийншот от 2000 година е много актуален .
Иначе М$ преминаха на линукс, така че...
Напротив! Моето мнение е, че е пълно дърво. Говорите като хора, които само са чували за либре, а не като активни потребители.За Офиса няма две мнения
Не знам кой какво е правил с неговия офис, но не съм имал нещо, което не да не съм го постигал на Либре, което уж само Офиса пакета на Майкрософт може. Не знам какви извращения някой прави с Ексела, но ако е счетоводител или прави някакви медия планове с 100 000 формули и изпорване на графики...със сигурност може Офиса да е по-удачно. Но това е като с Фотошопа....Само където тук наистина трябва да правиш нещо невероятно, за да намериш разликата. Например на мен голяма дървения ми е Аутлука...но всеки ще ме обори и няма лошо.Напротив! Моето мнение е, че е пълно дърво. Говорите като хора, които само са чували за либре, а не като активни потребители.
Дори едно елементарно форматиране и отпечатване, понякога е възможно да те извади от равновесие (в калк).
Линукс е с отворен код, колкото повече потребители, толкова по-вече потенциални програмисти спомагащи за усъвършенстване на кода. От там повече приложения и нови интересни функции... Аз смятам, че реално до няколко години безплатния линукс, ще е наравно с уйндоса. Особено ако от майкрософт измислят нещо строго за пиратските ОС на потребителските компютри.А вас какво ви интересува, че не се ползва масово. Ползвайте това, което ви харесва и да не ви пука са другите. Аз също нямам windows и въобще не го искам, но повечето ми познати си мислят, че линукса е някаква глупост, с която нищо не може да се прави.
А не е ли по-добре да си работиш на localhost и само да качваш с Git? Navicat работи много добре под Linux. Според WineHQ WoW работи също.Начи, още не съм минал на изцяло на Линукс само заради Navicat, че ми е удобен и че цъкам рядко World of Warcraft .
Иначе всичката ми работа е на сървър с Линукс, моя комп го ползвам само за терминал с браузър .
В думата windows няма буква „й”, „в” или „л”. Напиши колко са годините според теб, и приеми че сме се обзаложили на едно кафе от скъпото (със сметанка от близката кафемашина - 0,50 лв.).Аз смятам, че реално до няколко години безплатния линукс, ще е наравно с уйндоса.
Не доста. Направо може да обобщиш 95+% за българския пазар.Доста от счетоводните програми са писани за Windows,
Сложил съм Линукс на една от машините у нас, защото е стара и не поддържа нищо друго. Откакто е с Линукс върви чудесно
последното Ubintu
Дали това е проблем наистина обаче или възможност да се създадът още по-качествени версии.Големия проблем на Linux e че всеки може да издаде своя версия на тази ОС и така се издават много версии пълни с бъгове. От години няма развитие в тази ОС, защото нямат голям екип от хора, както е при Windows. Ако искат от Linux операционната им система да стане масова трябва да вкарат много неща, които ги има в Windows.
когато в училищата започнат да показват че линукса не хапеколко са годините според теб