Като цяло ми стана смешно, как след поста ми, в който не бях съгласен с теб, онова мекотело рязко тръгна да ме обижда без абсолютно каквато и да е причина в другата тема, показвайки в същност каква амеба е. Но това в същност може да е в резултат на ниско самочувствие или комплекси от непълноценност.
Малко съм объркан, за психическото му състояние. Според записките на Фройд към които се обърнах, това може да е признак на негативни вътрешни конфликти и непроизведената сексуална енергия.
Също така Фройд разглежда концепции като "Едипов комплекс" и "Електра комплекс", които обясняват сложни връзки между родителите и децата. Може би тук би видял своята теория за "Електра комплекс" в действие, където синът има сексуално пристрастие към майката си и се конкурира с баща си за нейната привлекателност.
Фройд се занимава и с концепцията за "проекция", където хората проектират своите неприятни или нежелани части от себе си в други хора. В този случай, мъжът може да проектира своята сексуална или емоционална нестабилност в другия мъж, когото възприема като заплаха за неговия "труд" за привличането на жената.
Фройд е вярвал, че в психиката ни има много неосъзнати или подтиснати желания и мотиви, които могат да влияят на нашето поведение без да сме осъзнали тяхната причина. Например, индивидът може да има несъществено желание към жената, но поради социални, културни или лични причини да не осъзнава този факт. Това подтиснато сексуално или романтично желание може да се прояви като агресия или обиди към друг мъж, когото възприема като пречка за постигането на желанията си.
Та така на кратко стоят нещата