Ivo_
Well-Known Member
Наш е.
Едно интересно четиво още: https://bariweiss.substack.com/p/the-wests-green-delusions-empowered?s=r
Едно интересно четиво още: https://bariweiss.substack.com/p/the-wests-green-delusions-empowered?s=r
Правят ни каквото си искат. Ако сега вземе да спре войната, което не го вярвам особено, ще трябва да сме доволни, че нещата са спрели на ниво хиперинфлация и пореден етап ограничаване на свободи...Виждам картинката по друг начин, като деца при бой врякахме : Удари го Пешо, Изпий му кръвта!
Само че Пешо го игра умно и само ръчкаше Мечо и мечо му утвъртя 1-2 тупаника, и сега Мечо ще яде дебелия по разни съдилища, за това че има проблем с нервите
То добре, ама като си виден икономически анализатор я ми отговори на един прост въпрос. Каква е разликата в обема на търговията USA/Russia и EU/Russia. Има няма десет пъти. А сети се сега кой накрая ще плати сметка ... мирише ми, че наш гъз се пише.
Разбира се че хората ще платят цената. Няма да са тия дето са подготвили нещата, я.Разгледай БВП на Русия, който е по-малък дори от този на Италия и ми кажи дали е голям проблем? Ако почнеш да цитираш, че тези неща са измислица ще ме загубиш в дискусията.
Мен лично цените не ме притесняват и нямам против да плащам малко повече. Много хора мислят по същия начин. Света ще продължи да съществува и след като Русия фалира.
А и руснаците като хора не са виновни. Те също страдат от манията за величие на един човек.
Можеш да се оплачеш на Путин.Разбира се че хората ще платят цената. Няма да са тия дето са подготвили нещата, я.
Скалируемостта е важна, но не е само тя.Между другото Елън пусна туйт, че в Украйна някой се опитва да заглушава сигнала на Starlink. Няколко часа по-късно пачнаха софтуера си и заобиколиха заглушаването.
Cardano има в пъти по-добра скалируемост от ETH. Отделно, че ETH все още е с proof of work модел.
В момента:
- eth 30 TPS
- cardano 250 TPS
В бъдеще:
- eth с версия 2.0 100,000 TPS
- cardano с hydra ъпгрейда 100,000,000 TPS
Cardano до съвсем скоро нямаше смарт контракти. Нормално е да има малко използване. С времето и това ще стане, но мен лично не ме бърка и 10г. да отнеме, защото съм доволен от стейкването.Скалируемостта е важна, но не е само тя.
Например виж сигурността. Другото което е колко са приложенията на Кардано и колко на егериум а екипите, които работят върху тях. Не случайно най-големите организации отивам в Етериум, а не на Кардано.
Аз съм на друго мнение, но ще видим..Cardano до съвсем скоро нямаше смарт контракти. Нормално е да има малко използване. С времето и това ще стане, но мен лично не ме бърка и 10г. да отнеме, защото съм доволен от стейкването.
Мен лично цените не ме притесняват и нямам против да плащам малко повече. Много хора мислят по същия начин. Света ще продължи да съществува и след като Русия фалира.
Цялата икономика се разпада.Защо мислиш че е само малко повече ? В петък по CNBC един от анализаторите каза че петрола трябва да отиде на 200 долара за да се избегне купуване от Русия.
Русия + Украйна изнасят над 29% от продукцията на световния пазар на пшеница.
Украйна изнася 55% от продукцията на световния пазар на олио, а тази пролет няма да садят слънчоглед.
Русия + Беларус заедно са най-големите износители на торове в света - https://finance.yahoo.com/news/russia-calls-domestic-fertilizer-producers-162253990.html
Има двуцифрени проценти от пазарния дял на Титан - 13% Никел 17%, и още доста елементи това ще създаде рипъл ефект в много индустрии.
Искам Русия да спечели, защото искам да видя края на Cancel Културата на Запад, дори и цената да е света да стане 3 полюсен.
Личното ти отношение за това те принизява то титлата боклукМен лично цените не ме притесняват и нямам против да плащам малко повече. Много хора мислят по същия начин. Света ще продължи да съществува и след като Русия фалира.
Искам Русия да спечели, защото искам да видя края на Cancel Културата на Запад, дори и цената да е света да стане 3 полюсен.
DOGE new paypal for MuskАз не си падам по шиткойни.
ADA има добър екип и решава няколко проблема, които ETH не може.
BTC без решение за скалирането и PoW не съм сигурен какво точно бъдеще има.
QBIT на мен ми е YOLO, но пак има много добър екип, а и като бивш геймър проекта много ме радва.
SOL смарт контрактите са писани на Rust и са компилирани в Linux x86 ядрото и вървят в Докер контейнери. Т.е. имплементацията не е лоша и според мен не е лоша инвестиция.
IranЗащо мислиш че е само малко повече ? В петък по CNBC един от анализаторите каза че петрола трябва да отиде на 200 долара за да се избегне купуване от Русия.
Русия + Украйна изнасят над 29% от продукцията на световния пазар на пшеница.
Украйна изнася 55% от продукцията на световния пазар на олио, а тази пролет няма да садят слънчоглед.
Русия + Беларус заедно са най-големите износители на торове в света - https://finance.yahoo.com/news/russia-calls-domestic-fertilizer-producers-162253990.html
Има двуцифрени проценти от пазарния дял на Титан - 13% Никел 17%, 18% въглища и още доста елементи това ще създаде рипъл ефект в много индустрии.
Iran
North Korea is said to have supplied Iran with a range of arms including artillery, anti-aircraft machine guns, mortars, ammunition, tanks, small arms, naval mines and anti-tank and surface-to-air missile systems.
Supreme Leader Ali Khamenei declared three days of mourning, and vowed to take "harsh revenge" against the U.S.
President Hassan Rouhani also said that Iran "will take revenge"
Не си падам и по мнения. Чисто технически много алтс имат по-добра архитектура от ETH.Аз съм на друго мнение, но ще видим..
Това не означава, че няма да спечелиш де..