Ползвам транслейта, моля ти като лицензиран преводач дай по-скопосано.
Тая част ко не ти харесва?
Та, имаме отговор на медийни предпеложения. Понеже знам, че следиш случая (то ти личи) да вметнем, че първите предположения, са от около 7-часа на следваща сутрин.. и гласяха, че Рендака е сгащен в близост до селце на около 8 часа път от Москва - близко до границата на дедо Лука.След трагедията някои медии не изключват версията, че терористите са искали да избягат в Беларус през Брянска област. Александър Лукашенко категорично отговори на тези предположения:
Ръководителите (помощниците) явно са зяпали нетфликса, щото им е отнело около 8 часа да съобщат на бегащите, че схема с беларуса нема как да се случи.... Но то тва е по-малкия проблем.. по-големио е, че местните папагали са разбрали, че помощниците били у Беларус... щото им било казано в прав тескт..."Те не биха могли да отидат в Беларус. Техните ръководители (имаме подозрения за някои от тях, ще се обадя на Путин и ще кажа подозренията си) - те са разбрали, че не могат да отидат в Беларус. Защото в първите минути, както в Русия част от региона премина на засилен режим на сигурност, така и ние. Още в първите минути бях информиран от председателя на КГБ (той отговаря за антитерористичните мерки).
Да, да..... дедя Лука казва, че немало как да влезнат в двора му и са си били камшиците, ма пак ще припомним.. че това е коментара му по предположените от медиите версии. Ето защо исках да дадеш пълното изказване за да се види таа малка подробност.Ние вкарахме нашите части в действие в бойна ситуация". В частност бяха привлечени силите на Министерството на вътрешните работи, бяха изградени контролно-пропускателни пунктове по пътищата, включително и с Русия, участваха КГБ, Държавният граничен комитет и някои военни части. "Ето защо нямаше как да влязат в Беларус. Те виждаха това. Ето защо се отклониха и отидоха в участъка на украинско-руската граница", каза държавният глава. Операцията по задържането, според президента, е била много солидна.
Ако инфото на журналята беше изцяло грешно, немаше да казва че са се отклонили, а че изобщо не са хващали към Беларус. "възможността терористите да са планирали да избягат в Беларус през района на Брянск", въпросния Брянск е на половин час от мясото, където са ги хванали, демек мой да е имАло отклонение. Да вярваш, че целта е била да избягат към Украйна през най-укрепената руска граница в момента, пълна с военни, укрепления, мини и кви ли не препядствия, требе да си доста спрял. Това да го вадиш като аргумент за неква връзка с Киев е смешно, а знаем че Путин и тия около него не са нито смешни нито спрели, та въпроса е дали това е пропаганда с няква цел или нещо друго.Ясно.. пак ши съ дундуркаме...
Чакаме да ги видим тия данни.Ся, естествено и тва е лъжа. Чакаме да чуем Лукашенко. Дано тоя път са си съгласували изявленията..
Не ме вълнуват САЩ. Интересно ми как едни и същи действия на Русия и САЩ в първия случай са:Дай да видим кво те мъчи, не съм врачка. Бай Лукашенко си каза в прев текст, че се отклонили и че у неговата страна има подозрения за техни помощници, това не се връзва с тръбенето 2 дена (без доказателства), че Украйна е замесена.
Явно ти е трудно да разбереш, че може да има хора, които не харесват нито Русия нито САЩ. Доколкот виждам темата е за Русия и Украйна, сигурно за тва ги коментираме, като те вълнуват САЩ направи тема.
Не ме вълнуват САЩ. Интересно ми как едни и същи действия на Русия и САЩ в първия случай са:
-тероризъм, окупация, диктатура, престъпление срещу човечеството... съответно са: демократични борци за мир, справедливо възмездие, носители на свобода и светлина и т.н. във втория случай.
Та това ми е интересно. Не би трябвало да има разлика дали аз или циганина Методи сме ти запалили чергата. Но по вашата логика има лошо палене на черга и добро палене на черга.....
През целия си живот не съм срещал такива имбецили като няколко човека в тая тема....Ма недей така, ся. Когато им посочваш лицемерието и двойните им аршини, те викат ''тва е whatabout-изъм''
Ако инфото на журналята беше изцяло грешно, немаше да казва че са се отклонили, а че изобщо не са хващали към Беларус. "възможността терористите да са планирали да избягат в Беларус през района на Брянск", въпросния Брянск е на половин час от мясото, където са ги хванали, демек мой да е имАло отклонение. Да вярваш, че целта е била да избягат към Украйна през най-укрепената руска граница в момента, пълна с военни, укрепления, мини и кви ли не препядствия, требе да си доста спрял. Това да го вадиш като аргумент за неква връзка с Киев е смешно, а знаем че Путин и тия около него не са нито смешни нито спрели, та въпроса е дали това е пропаганда с няква цел или нещо друго.
Е явно те вълнуват, сигурно 80% от постовете ти по тези теми са свързни с тях. Иначе пак говориш на изуст, дай да видим къде съм ги защитавал и съм се радвал на войните им, възмездията и светлините... или пак фантазираме?Не ме вълнуват САЩ. Интересно ми как едни и същи действия на Русия и САЩ в първия случай са:
-тероризъм, окупация, диктатура, престъпление срещу човечеството... съответно са: демократични борци за мир, справедливо възмездие, носители на свобода и светлина и т.н. във втория случай.
Та това ми е интересно. Не би трябвало да има разлика дали аз или циганина Методи сме ти запалили чергата. Но по вашата логика има лошо палене на черга и добро палене на черга.....
Не разбирам защо говори за "отклонение" тогава, такова може да има само ако наистина са тръгнали или са имали намерените да тръгнат към Беларус? Въпроса е че няколко дена се тръби, че Украйна е замесена и единственото за което се хваща е предполагаемото бягство на там, а се оказва че реално са нямали друг избор. Та за тва дадох и твойта дефиниция за фейка, ефекта е постигнат, шарание захапаха.Инфото е изцяло грешно, почти навсякъде се цитира въпросната група. Не знам ква е връзката, че Брянск бил на 30км от района дето са ги хванали? Възможността за такъв план е вариант на медиите, който дедо Лука коментира, а не некво признание.
Аз нищо не вярвам.. говорим за дедо Лука и какво бил казал..
Границите са толко укрепени, че през седмица-две на занимават с некви отряди дето "освобождавали" погранични руски села.. т.е. къртят по някоя табела от евакуираните села и се снимат с нея...
Цялата ви банда е под един знаменател за мен. Пък в друга тема достатъчно величаеш несъществени или изобщо несъществуващи постижения на България по западния пътЕ явно те вълнуват, сигурно 80% от постовете ти по тези теми са свързни с тях. Иначе пак говориш на изуст, дай да видим къде съм ги защитавал и съм се радвал на войните им, възмездията и светлините... или пак фантазираме?
Ясно е, че САЩ имат някои страшни изцепки. Но не разбирам защо е толкова трудно да се каже, че и войната в Ирак (примерно), и войната в Украйна са грешки и военна агресия.Не ме вълнуват САЩ. Интересно ми как едни и същи действия на Русия и САЩ в първия случай са:
Но не разбирам защо е толкова трудно да се каже, че и войната в Ирак (примерно), и войната в Украйна са грешки и военна агресия.
Въпросът е какво ние мислим за конфликтите. Ако се водим от принципи, не би трябвало да има проблем да осъдим и двата. Иначе е двоен аршин.Трябва да има хронологичност, али ГА УСА си признае, тогава може да се търси отговорност що РАША не признава
Да, мога да го кажа. Макар и поради различни причини от теб. Само по точка три международен ред съм на същата вълна.Ти би ли казал, че войната в Украйна е грешка и че Путин е виновен за нея, както, предполагам, би казал за Буш и тази в Ирак? Най-малкото на базата на принципи като военна ненамеса, държавен суверенитет и международен ред, ако поддържаш тези принципи.
Да, мога да го кажа. Макар и поради различни причини от теб. Само по точка три международен ред съм на същата вълна.
Как биха реагирали Щатите ако Мексико има оферта и я приме да бъде част от Руската Федерация?
Кои претенции са основателни и как трябваше да стане?Е, щом нашето мнение е важно.. За мен лично, грешка е начина по който стана. Но считам, че претенциите са основателни.
Тук е доста мъглива и объркана работа. От една страна Украйна не би съществувала преди без СССР от друга страна е малко сбъркано всяка обалсат да решава да бъде суверенна. В същото време Украйна иска да е такава, но не допуска същото за Донбас или Крим или Приднестровието в Молдова ( имам колеги от там и наричат украйнците терористи )Добре, да разбирам ли, че според теб Украйна и украинците нямат право на суверенитет и са длъжни да се съобразяват с Русия?
Украйна мятка ракети в Донбас от 2014. Ако тогава Русия се беше намесила решително днес нямаше да има тази ситуация.Ако имаш предвид, че според теб военната намеса е легитимна в определени ситуации - какви са тези ситуации? Според сегашния международен ред е допустима единствено ако си нападнат от друга държава, или има решение на ООН за военна намеса.
Крумов ти е отговорил частично. Може да намериш абсолютно всичко назад в темата. Нали споменах, че е добре да се опреснимеКои претенции са основателни и как трябваше да стане?
Тук е доста мъглива и объркана работа. От една страна Украйна не би съществувала преди без СССР от друга страна е малко сбъркано всяка обалсат да решава да бъде суверенна. В същото време Украйна иска да е такава, но не допуска същото за Донбас или Крим или Приднестровието в Молдова ( имам колеги от там и наричат украйнците терористи )
Украйна мятка ракети в Донбас от 2014. Ако тогава Русия се беше намесила решително днес нямаше да има тази ситуация.