Украйна - Русия какво ви е мнението

Докато американските преговарящи се опитват да убедят Русия да намери начин за прекратяване на огъня в Украйна, а Владимир Путин продължава да поставя като условие пълната окупация на четири региона, войските на фронта продължават, по думите на един командир на украинска бригада, „да стрелят, докато не получат заповед да спрат“. Руската армия, която през 2024 г. напредваше със скоростта на охлюв, но все пак най-значимата след операцията за нахлуване, не може да помръдне от мястото си повече от месец.
Украински войници и командири, които се бият на фронтовата линия, казаха пред The New York Times, че няколко фактора са допринесли за стабилизирането на фронта: нови отбранителни стратегии с по-голяма интеграция на единици за управление на дронове, бърза адаптация към променящите се заплахи, умора в руската армия и повишаване на морала в Украйна след назначаването на нов командир на сухопътните сили, генерал Михайло Драпатой, през януари. Според бойците операцията в района на Курск също е изиграла важна роля, отвличайки значителни руски сили, включително бомбардировачи.
В североизточния участък на фронта руските части вече почти месец не могат да разширят малкия си плацдарм на река Оскол, каза Юрий Федоренко, командир на 429-и полк безпилотни системи на украинските въоръжени сили. Според полковник Дмитрий Палица, командир на 33-та механизирана бригада, която защитава от юг град Покровск в Донецка област, „противникът не е напреднал нито метър през последните 3-4 седмици“. Междувременно руски части се приближиха до Покровск, основен център за доставки на украинската групировка в Донбас, на 8-10 километра в края на лятото – началото на есента на 2024 г. „В момента можем да кажем, че сме стабилизирали ситуацията“, казва Палица. На юг, в района на Запорожие, руските войски извършиха серия от атаки преди два месеца, опитвайки се да форсират Днепър; Всички те, според украинските войници, са били неуспешни.
Сериозните опити за обкръжаване на град Запорожие бяха изоставени поради прехвърлянето на част от войските в района на Курск, каза старши сержант Андрей Клименко, който се бие в южния сектор от много месеци. Според полковник Олег Грудзевич, заместник-командир на 43-та механизирана бригада, Курската операция „наистина е изтеглила значителна част от вражеските сили“ от други части на фронта. Например, казва Грудзевич, близо до Купянск, в североизточна Украйна, бомбардировките с плъзгащи се бомби, които се превърнаха в едно от най-ефективните оръжия на Русия през последната година, са били намалени наполовина. Вместо това атентаторите "изгладиха" населени места, окупирани от украинци в района на Курск.
Тежката ситуация на фронта признават и в Русия. Москва иска да получи контрол над цялата територия на четири частично окупирани области – Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон – и настоя за това по време на преговорите с американската делегация в Саудитска Арабия, казаха източници на The Moscow Times. Защото постигането на това с военни средства сега е малко вероятно. Воденето на продължителни преговори и „едновременното използване на военна сила за установяване на контрол“ над регионите в техните административни граници е „най-лошият вариант, тъй като пресичането на реки винаги е болезнена операция“, каза настоящ руски официален представител:
Надяваме се да намерим вариант, който няма да изисква преминаване на Днепър и щурм на Херсон. Много се надявам да не се стигне дотам. Това ще означава хиляди загуби за нас.
Руската армия не е в състояние бързо да окупира тези райони с военни средства; за него дори превземането на няколко села вече е голямо постижение, смята израелският военен експерт Дейвид Шарп. "За да се форсира Днепър и да се превземе Херсон или дори просто да се превземе град Запорожие, който се намира на двата бряга, трябва да се случи нещо изключително. Това е изключително трудна задача. "Или руската армия трябва да бъде драстично укрепена, което няма да се случи внезапно или от нищото, или защитата на Украйна трябва напълно да се срине", каза Шарп.
Сега, според Грудзевич, руската армия се ограничава до „ухапвания от комари“ – малки атаки, които обикновено завършват с неуспех. Той обаче очаква връщането на руските части от района на Курск на фронта.

Операцията е много по-малка по мащаб и обхват от тази в Курск и вероятно силите наброяват не повече от 500 войници, казва Джон Харди, заместник-директор на руската програма към Фондацията за защита на демокрациите. Но чрез пробив на укрепления близо до границата с Белгородска област, украинските войски подобриха тактическите си позиции и си върнаха част от инициативата, „принуждавайки Русия да отговори на плановете на украинското командване, вместо да налага свои собствени“, каза пред The Telegraph Олеся Горяинова, съосновател на Украинския център за сигурност и сътрудничество.

Без имеppp.jpg

От сляп активизъм по някакви далечни драми не виждам смисъл.

Глупости си написал, според мен. Може да си прав по принцип, но що за човек си, ако можеш да се дистанцираш от нещо толкова ужасяващо. Избиване на деца, човече - със стотици за денонощие!!! Малки дечица, с малки ръчички и крачета, с чисти невинни очички??? Осакатени, целени със снайпер в малките главици??? Къде живееш, че да виждаш нещо по-жестоко от това, та да не ти пука?

Остави... Знаеш колко те уважавам, не ми се спори с тебе, но ми е много тъжно.

Европейците следвате ли новите инструкции? Някой да го постне на онея мастурбаторите, Путин иде... Който оцелее до 72 часа дупе да му е яко

Някой да го постне на онея мастурбаторите, Путин иде... Който оцелее до 72 часа дупе да му е яко
Те са на друга вълна:
bmIJwLE.png

Путин уверено даде команда: Русия ще върви напред до постигане на желаният резултат🔹Ден 1129​

Глупости си написал, според мен. Може да си прав по принцип, но що за човек си, ако можеш да се дистанцираш от нещо толкова ужасяващо. Избиване на деца, човече - със стотици за денонощие!!! Малки дечица, с малки ръчички и крачета, с чисти невинни очички??? Осакатени, целени със снайпер в малките главици??? Къде живееш, че да виждаш нещо по-жестоко от това, та да не ти пука?

Остави... Знаеш колко те уважавам, не ми се спори с тебе, но ми е много тъжно.
Много от тия видеа са стейджнати и фейкнати.

И не виждам какво може да се направи по въпроса. Има 2 основни варианта:
  1. Някой силен да се трогне и да помогне. Няма такъв.
  2. На газайците да им светне (след 2 години) че може би не е лоша идея да вземат децата си и да се разкарат от там.
ПП: гадняр съм и не се трогвам от неща, за които има предостатъчно други хора които да се трогват. Съсредоточавам се върху непокрити "ниши".

Зеленски постави невиждано условие към Русия за спиране на войната и скочи на САЩ​

Украйна няма да признае досегашната американска помощ като заеми, които трябва да бъдат върнати​

Володимир Зеленски заяви днес, че Украйна ще се съгласи на преговори с всеки друг представител на Русия, но не и с руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

"Путин се страхува да говори с мен", каза Зеленски на пресконференция в украинската столица Киев.

Украинският президент обяви, че е получил нов вариант за споразумение със САЩ за отдаване на американците на достъп до редките земни елементи на Украйна, който е "коренно различен" от предишния и "неизгоден" за неговата страна.

"Този проект на споразумението трябва да бъде разгледан от юристи", заяви украинският президент.

Украйна няма да приеме никое мирно споразумение в конфликта с Русия, което застрашава евроинтеграцията на страната, подчерта той.

По думите му не е имало контакт със САЩ за наблюдение на спазването на мораториума върху ударите по енергийни обекти. "Предупредих Вашингтон, че едно прекратяване на огъня няма да проработи без наблюдение", каза Зеленски.

Преди време показах жертвите от обстрел на ВСУ в Горловка.... изпепелени тела..

Атака на ВВС на Украйна в центъра на Луганск. 2014-та

Видеото е мноо гадно и без цензура!!!

Многоцитирания от всички дебили UNIAN.. отразява новината така:

Реалността - естествено друга.

Рядко пускам нещо от фейса, ма само щото е преведено:

Човечеца колко ясно го обясни, че и най-големия дебил да го схване. :D

И за друго е прав, че изпражнението журналист ще ореже интервюто... има го в профила му.

Рядко пускам нещо от фейса, ма само щото е преведено:

Човечеца колко ясно го обясни, че и най-големия дебил да го схване. :D

И за друго е прав, че изпражнението журналист ще ореже интервюто... има го в профила му.
Това е подобно на моя разказ за хората от Приднестровието дето наричат укрите терористи и хардурето не издържаха и ме бананиха. Пусто не мога да ги накрам колегите да ми разкжата всичко пред камера, но пак някой ще квичи как е нагласено...

Върпоса е друг ще става все по-зле от към цензора и европа определено се дръчват на война с Русия. Ще се ядат големи шамари и лошото е, че тоя път България не знам какъв статут ще има накрая...

''Нелепо е да преговаряме сега, само защото им свършват боеприпасите. Въпреки това сме готови за сериозен разговор и искаме да разрешим всички конфликти, а още повече този, по мирен път. Но трябва ясно и кратко да разберем за себе си, че това не е пауза, която врагът иска да използва за превъоръжаване, а сериозен разговор с гаранции за сигурността на Руската федерация.'' - Най-великият държавник в човешката история!

1743239135834.png

Казват, че руските, китайските, германските, кубинските и всички други комунисти не били разбрали както трябва Маркс.

Може и така да е.

По света има хиляди професори марксисти, но никой от тях не се е опитал поне теоретично да изгради общество по рецептите на Маркс.

Нека разгърнем „Манифест на комунистическата партия“, написан от Маркс и Енгелс, и видим какъв трябва да е истинският комунизъм.

Ето някои препоръки:

1. Напълно да се премахне частната собственост.

2. Да се премахне семейството, да се въведе „официална открита общност на жените“.

3. Всички деца да се поемат на обществено възпитание. (В резолюцията на женевския конгрес на Интернационала Маркс развива тази мисъл: „Всяко дете от деветгодишно трябва да стане производителен работник…“)

4. Да се учредят промишлени армии, най-вече земеделието.

Маркс и Енгелс са забравили да кажат кой ще е трудов редник, а кой — трудов фелдфебел, кой — офицер, а кой — трудов фелдмаршал.

Казват, че Маркс и Енгелс искали да унищожат класите и експлоатацията. Това го казват само хора, които не са чели „Манифеста“, а са запознати с него от преразкази. А замисълът на Маркс е друг: ясно очертана пирамида с разделяне на обществото на нисши, средни и висши с безброй междинни степен концентрация на всички богатства и цялата власт върха, превръщане на нисшите в послушни и покорни изпълнители.

По принцип мечтите на Маркс са осъществи? Всичко, за което са мечтали Маркс и Енгелс, е било въплътено в Бухенвалд, Дахау и Заксенхаузен. Това са тъкмо такива трудови армии, където хората нямат семейство, нямат частна собственост, а децата са превърнати в производителни работници.

Мечтите на Маркс напълно се побрали зад решетките и не излезли извън портите на Освиенцим.

Във всяка страна, във всеки голям град има същински огнища на марксизма — общности на хора, на които държавата съвсем безплатно осигурява жилище, отопление, медицинска помощ, храна, облекло, гарантира им заетост. Хората в тези общности, макар и формално, са равни: имат еднаква храна, еднакво облекло, еднакви условия за живот.

Та къде можем да зърнем тази идилия?

В затворите.

В затвора всичко е организирано по Маркс: премахната е частната собственост, хората са осигурени с всичко необходимо за живот и им е гарантирана работа. Затворът и концентрационният лагер — това е идеалът, към който се стреми всяка марксистка държава.

Последно редактирано:
Преди три години пред очите на целия свят един престъпник нападна суверенния си съсед и най-нагло заяви, че може да прави каквото си иска и никой не може...
Дезертиране от фронтовата линия: цели руски полкове напускат Путин
Три години след началото на конфликта: Появяват се пукнатини във военната решимост на Русия
Три години след непреклонен конфликт започват да се появяват пукнатини в редиците на руските сили, лоялни на президента Владимир Путин. Първоначално рекламирана като бърза кампания за осигуряване на стратегически цели, войната се превърна в изтощителна задънена улица, противопоставяйки се на очакванията на Москва за бърза победа. Докладите от фронтовите линии рисуват очевидна картина: дезертьорството сред руските войски нараства, моралът се разпада и военната стратегия на Кремъл изглежда все по-несъстоятелна. Това, което започна като стремеж към увеличаване на силата, вместо това разкри системни уязвимости, повдигайки въпроси относно способността на Русия да поддържа продължителния си ангажимент.
Логистични провали и реалности на бойното поле
Критичен фактор, водещ до ерозията на бойната ефективност на Русия, се крие в нейните логистични недостатъци. Ранният напредък беше възпрепятстван от прекъсвания на веригата за доставки, като войските често се натъкваха на недостиг на боеприпаси, медицински консумативи и дори основни провизии.

Световната революция можела да възникне само в резултат от световна война. Маркс и Енгелс предричали и световната война,изродите мечтаели за нея…

487326641_2700726166782031_4089689224007710432_n.jpg

На синята люспа пак й се привиждат комунисти под леглото :D

ПЕНСИОНЕРЪТ МИНЧО ИСКА ПРОШКА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК
До посолството на САЩ в СОФИЯ
ул.Козяк 16
На вниманието на Негово Превъзходителство Посланика на САЩ в България,
Уважаеми господин посланик,
Пише ви един обикновен български пенсионер – казвам се Минчо Мунчев.
Пиша ви с една единствена цел – да поискам прошка от САЩ. Точно днес – по стара българска традиция.
Какво съм направил?
От дете бях научен, че Съединените американски щати са най-големият ни враг. Че те са агресори, войнолюбци, вероломни заговорници, експлоататори, разпространяват упадъчен начин на живот и разврат и какво ли още не. Убийци на индианци, негри, виетнамци, православни сърби – напоследък основно колонизатори.
Преди 1989 година дълги години бях лектор на доброволни начала към Дружеството за разпространение на научни знания „Георги Кирков“, изнесох стотици лекции, в които обяснявах колко лоша е Америка.
След 89-а също давах своя принос в борбата с НАТО – в разговори по пейки с други пенсионери, по кафенета, а последните няколко години във Фейсбук. Активен член съм на групата „Долу Фашистките съединение щати, да живей братска Русия“.
Онзи ден обаче гледах репортажа от посещението на Зеленски в Овалния кабинет. Гледах и не вярвах на ушите си. Че президентът Тръмп изглежда обича Путин не по-малко от мен. И мрази Зеленски повече от мен.
И си задодох въпроса: „Дали не съм се заблуждавал?“
Изчетох и какво пишат повечето български политици, които вече са тръмписти.
Светът се променя – както казва и нашият президент.
Реших и аз да се променя. Вече съм тръмпист.
Та затова моля за прошка – и Вас, чрез Вас и великия ви президент, и американския народ – особено онези, които са направили правилния избор.
Простете за всички клевети и лоши думи.
Успех в борбата с ЕС и Сорос. И махнете най-после „Америка за България“.
Надявам се, че заедно с другаря Путин ще направите света по-добър!
Минчо Мунчев - тръмпист

Пилот от американските авиолинии Pan Am, очаквайки разрешение за излитане за Мюнхен чува следния диалог.

Пилот на Lufthansa (на немски): "Земя, кога ще имаме разрешение за полет?"

Земята (на английски): "Говорете на английски, ако искате да чуете отговор!"

Lufthansa (на английски): "Аз съм германец и летя на германски самолет. Защо трябва да говоря на английски?"

Неизвестен глас от друг самолет (с красив британски акцент): "Защото загубихте проклетата война!"

Горе