Украйна - Русия какво ви е мнението

Не се сещам да съм казвал или призовавал да се трият теми или потребители?
ОК, какво точно предлагаш, защото това на практика е модерацията. :)

Другото е да сме виновни, че във форума има хора с различни мнения. :)
 
Ще споделя нещо, върху което трябва да се помисли

Сметката, изглежда точна
1f642.png

Понеже от сутринта чета многострадални постове и гледам снимки с украински знаменца, ще напиша какво мисля по въпроса и тук.
Русофилите, еврофилите или американофилите не са виновни за каквото и да било, за да се дръглим помежду си отново
1f604.png

Да смяташ, че можеш да се качиш спокойно върху мечка гризли и тя, само ще ти ближе ушите, е не просто наивно, а е отвъд откровенния идиоитизъм. Когато големите играчи, редят фигурите на стратегическата дъска, можем само да се надяваме, да не попаднем в неправилното квадратче
1f604.png
, хленченето и разправиите помежду ни са излишни, смешни и контрапродуктивни. За нещо повече от празни надежди, са ни нужни неподкупни патриоти със стратегическо мислене, с каквито не разполагаме
1f609.png

Игрите на Големите.
Много приказки, много закани, много шум. Зад всичко това стоят точни сметки. Какво се случва?
САЩ помагат на Русия да си изкупи дълга.
САЩ помагат на Русия да увеличи износа си.
САЩ помагат на Русия да натрупа валутен резерв.
Това не е виц. Такива са фактите.
В геополитиката има вечни интереси и брутални реалности. Емоциите са в кръчмата, където пият глупаците.
Както върви, Европа губи шанс да оцелее между САЩ и Русия.
Санкциите които САЩ налагат , всъщност не удрят Русия а удрят Европа и увеличават цените на енергоносителите, което директно пълни Руската хазна.
Фактите:
1. "Газпром" е с рекордна печалба от 23$ млрд за 2021г.
2. САЩ станаха лидери в света по износ на
Liquefied natural gas (LNG) .
3. Русия има твърдо второ място по доставки на петрол за САЩ
4. Санкциите на САЩ не засягат интересите на нито една американска фирма.
5. "Ямал" LNG продава Руски LNG чрез американски фирми.
Списъкът може да продължи с титан, суровини , минерали и т.н , но схванахте за какво говорим.
Отслабването на Руската рубла, всъщност е добре дошло, защото насърчава Руския износ.
Най-интересното е че CDS ( Credit default swap) - измерителя за риска дали една държава ще фалира, (съответно се плаща премия по дълга), за Русия стана висок. Тоест Русия е рискова и съответно дълга й се търгува по-евтино. Рейтинговите агенции ги държат САЩ.
( Европа опита да направи свои, неуспешно.)
От това по-явна помощ..ами не се сещам.
Пример:
CDS на Гърция е 100, на Русия е 268!! ..Русия имала два пъти повече шанс да фалира от Гърция ???!! Ами даже прост Киро няма повярва на това. Но, дълга й става евтин и Русия лесно ще си го изкупува!
Трябва ли Путин да награди администрацията на Байдън с орден "Герои России" - ами трябва, дори и пенсия да им предвиди.
Валутните резерви на Русия нарастнаха безпрецедентно, дългът й спадна до под 18% БВП! Едно от най - ниските нива в света.
Русия може да се похвали, че е натрупала близо $ 640 милиарда във валутните си резерви и $183 милиарда в своя суверенен фонд, за да се справи с последствията от санкциите, отбелязва АФП.
Всички тези игри ще са за сметка само и единствено на Европа.
А всички ние все пак живеем тук.
Сега щели да спрат "Северен поток 2". Вече не са за "Герои России" паметник , паметник трябва да им дигнат срещу Кремъл!
Путин свещ ще им пали, да са живи и здрави. Защото приходите ще станат неприлично високи. Цените на газта и петрола ще счупят кантара. Медведев вече го каза : "Чакайте $ 2000 на 1000 кубика! "
А кой ще плаща тези цени? Тъпата Европа, естествено.
Американците наказват германската индустрия европейските граждани и европейските индустриалци
Докато полека влезем в Руската геостратегическа орбита, ще сме полу-живи, ако още малко се забавим.
Играта на големите е игра на големите. Много аналитици имат силни подозрения че САЩ и Русия играят в тандем и "източват" Европа.
Даже и да не е точно така, американците ловко се възползват от ситуацията. И както винаги, сметката ще я плаща наведената Европа.
ЕС се управлява от видимо импотентни политици и води самоубийствен курс към федерализиране и пълна зависимост от САЩ.
Аз не искам България да стане "тор" за Американската нация, както искаше един друг виден експлоататор.
Няма и не може Европа да се оправи при това импотентно и видимо късогледо управление.
Мястото й ще е да плаща сметката и да има 450 милиона роби, които да са тор и пазар за големите играчи.
Това, което трябва България да направи, е да влезе полека в Руската сфера на влияние, но без да къса досегашните си отношенията с Европа.
И разумно и рационално ще трябва да започне щда суче от две майки.
Не е трудно да се калкулира..
А "Северен поток 2", "Газпром" може да им го подари с панделка на еврочиновниците..те си го платиха точно два пъти вече още през 2021, а за 2022 "Газпром" може вече и премии да им раздава...
Vladimir Gabrovski
Евала един мислещ. Вчера гледах точно изявлението на Белия дом и това, че САНКЦИИТЕ НАЛАГАНИ ОТ САЩ НЯМА ДА ЗАСЕГНАТ ИКОНОМИЧЕСКИ САЩ И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ.... Няма да има санкции за газ и горива и каквото още им е изгодно :)...
 
Аз


За какво да се псуваме... то си е за теб мисленето ти, на мен не ми пречи да се ширя. Нито на теб моето мнение.

В крайна сметка един от двама ни е по-прав, но само времето ще покаже кой колко.
Стига ве те с секунди се увеличават тия протестиращи (вчера бяха 50,100,300 сега вече гонят 10 000 сигурно).. На фона на 144 милиона излезнали 100 човека да се правят на интересни. Че те в София веганите като протестират са повече....
 
За 2-3 седмици НАТО поне удвои войските си на границата с Русия и това ще остане за дълго. Сега Путин по-сигурен ли се чувства? Очевидно за него това никога не е било от значение, а само причина за извинение на алогичните му действия.
И тва ти дава нездравите надежди, че ще унищожат тази "пияна руска сган" най-после.
 


54635791-10549113-image-a-208_1645770460734.jpg

Множество мостове взривени от Украйна, за забавяне на сухопътни части на Русия.

54631363-10549113-image-a-57_1645759731423.jpg


Още видеа и снимки, путлеристите искаха, понеже казват, че няма война, всичко е пропаганда, в линковете
Нямаш идея колко си тъп.
 
Често в темата за Ковид като аргумент срещу мерките се посочва "свободата". Но тук виждам, че не се обръща много внимание на свободата на украинците да имат суверенна държава и да избират бъдещето си, нито на свободата на руснаците да изразяват мнението си под формата на протест.

Такива противоречия ме карат да се замисля дали свободата е общият множител тук, или, да кажем, консерватизмът. И то не западният консерватизъм, който в отговор на крайния прогресивизъм, промотира индивидуална свобода, а руският му вариант, където несвободите (икономически, медийни, социални) са даденост.
Аз да питам като тия от Донбас и другате територия искаха да се отделят от Украйна (даже не искаха да са с Русия а автономни републики) защо добрите Украинци решиха да ги обстрелват с ракети и какво ли не ??? Това е от 2015 до СЕГА. Защо тогава никой не питаше какво прави Украйан ???
 
Зеленски избяга от Украйна още вчера събалян ама неска се снимал във военна ризка и бронежилетка и влязал в ролята си на дистанционен военачалник :D

Никой освен бандеровците не ще да се бие, само женски плач и стонове по социалките + фейк нюз.
 
Аз да питам като тия от Донбас и другате територия искаха да се отделят от Украйна (даже не искаха да са с Русия а автономни републики) защо добрите Украинци решиха да ги обстрелват с ракети и какво ли не ??? Това е от 2015 до СЕГА. Защо тогава никой не питаше какво прави Украйан ???
Хич няма да им мигне окото да си избият собствените граждани. Това го правят няколко години. Редитчо глей как злорадо се кефи, че си натрошили мостовете. Там са сталиновците и хитлеровчетата.
А украинците са корав народ и са го доказва ли многократно. Да вземат да си изметат вътрешната сган и ще са ОК.
 
Аз да питам като тия от Донбас и другате територия искаха да се отделят от Украйна (даже не искаха да са с Русия а автономни републики) защо добрите Украинци решиха да ги обстрелват с ракети и какво ли не ??? Това е от 2015 до СЕГА. Защо тогава никой не питаше какво прави Украйан ???
Къде съм казвал, че украинците са непременно "добри"?

По този въпрос съм 50 на 50. От една страна украинците си защитават териториите, които друга държава е окупирала, което е напълно нормално. От друга страна съм склонен да приема, че болшинството от хората във въпросните територии са с проруски настроения и имат някакво право на самоопределяне. Най-добре щеше да бъде въпросът да се реши по дипломатичен път и го отчитам като грешка и на двете страни, че това не се случи.

Донякъде дори бих приел "официална" руска намеса в спорните райони. Инвазия на цяла Украйна обаче е съвсем различно нещо. Самоопределението на болшинството от останалите украинци не е проруско. Подобно нахлуване и може би поставяне на удобно за Москва правителство (ще видим) против волята на хората няма как да го приема.
 
Гледайте го това е документален филм на Оливър Стоун.
Оливър Стоун (пояснявам за поколението на пуканките) е режисьор и сценарист на един от най-емблематичните филми в историята на киното "Взвод".
 
Последно редактирано:
Намерете ги тези новини в медиите в България.
 
Намерете ги тези новини в медиите в България.
Дефи, ти ме изненадваш приятно. Виж колко по-добре е като си пиеш редовно хапчетата. :p
 
Намерете ги тези новини в медиите в България.

Още нещо да гугълна вместо теб има ли?
 

Още нещо да гугълна вместо теб има ли?
Абе то все някъде ще ги има. Това са новини за акцент. В една нормална и качествена журналистика това би трябвало да са едни от водещите новини.
Това би трябвало да са водещите новини в България, за да знаят хората как стоят нещата, защото ни засягат пряко. Аз отказвам ние да сме парцала.

Аз наистина не съм вярвал, че тези които ги наричаха навремето милениуми, и се очакваше да са поколението, което ще донесе промяната но към добро всъщност ги от гледаха като роботи. Етериума ги нарича тесни специалисти :)
 
Абе то все някъде ще ги има. Това са новини за акцент. В една нормална и качествена журналистика това би трябвало да са едни от водещите новини.

Аз наистина не съм вярвал, че тези които ги наричаха навремето милениуми, и се очакваше да са поколението, което ще донесе промяната но към добро всъщност ги от гледаха като роботи. Етериума ги нарича тесни специалисти :)
Нали осъзнаваш, че във водещите новини няма как да вкараш позициите на 20 различни държави? В коя държава "нормалната и качествена журналистика" отразява всички гледни точки? В САЩ? В Русия? В Китай? А аз си мислех, че милениълите трябваше да бъдат наивните идеалисти. :)
 
И какво означава "преклонна глава сабя не я сече".
Американците да си карат войниците ако щат в контейнери за втечнен газ да ги скрият, Северния Ледовит Океан да преминат, тунели през Северния Полюс да си прокарат (звуча като ония бабки дет се нареждат в Комиците) но нас да не ни занимават, да си воюват с тяхните войници.
 
Нали осъзнаваш, че във водещите новини няма как да вкараш позициите на 20 различни държави? В коя държава "нормалната и качествена журналистика" отразява всички гледни точки? В САЩ? В Русия? В Китай? А аз си мислех, че милениълите трябваше да бъдат наивните идеалисти. :)
Позициите на Китай и Турция.
 
Позициите на Китай и Турция.

Защо само тях? Защото са в подкрепа на руснаците ли? Не трябва ли да включим и другите големи държави и съответно да станат 20? Тук за неутрална журналистика ли говорим, или за тенденциозна, обаче в другата посока?
 
Защо само тях? Защото са в подкрепа на руснаците ли? Не трябва ли да включим и другите големи държави и съответно да станат 20? Тук за неутрална журналистика ли говорим, или за тенденциозна, обаче в другата посока?
Айде недей да ползваш "само". И наистина ли трябва да обяснявам защо?
 
Айде недей да ползваш "само". И наистина ли трябва да обяснявам защо?
Не си ме разбрал. Истинска неутралност означава или да включиш всички, или никой. Всички не можеш да ги включиш във водещите новини. Съответно показваш само някои, но е трудно да се постигне добър баланс на гледните точки. Повечето медии, изглежда, просто избират една от страните и представят новините малко или много тенденциозно.
 

Горе