И аз съм за неутралитет на България. Така ще извлечем максимално изгода от всичко (да пращаме само хуманитарна помощ и да приемаме бежанци, НО и приемането да е с мярка).... Сега е момента БГ да играе правилно фурнаджийска лопата и да дръпне напред...@EGraphix , я виж колко са Българските знамена, колко са руските и колко са на възраждане!
Много хора бяха там, за да обявят това, което мислят и искат а то е НЕУТРАЛИТЕТ а не че са симпатизанти на тоя или оня !
Прочети статията, не ми мъдрувай.Естествено че взимам, не съм кон с капаци, това не значи че съм поддръжник на САЩ и либералния ред. От друга страна ти и още няколко човека правите точно това в което обвинявате мен. Кланяте се и се радвате на големия брат (Русия), споделяте песни, паради, обяснявате колко е велик и как ще ни смаже ако не си мълчим. Изобщо не ви е проблема Украйна, просто си обичате Путин и му се кефите, като на ваш президент, който ще ни освободи от западния гнет. Обаче аз съм "чуждопоклонник", "промит мозък", "милениум", "облъчен от пропаганда" и тн. Общо взето обвинявате другите в нещо което вършите вие.
Бил съм в Чернобил на екскурзия. Винаги е имало високи нива на радиация на места, тоя да лъже някой друг. Просто на места е равна на няколко ренгенови снимки и може да се посещава. По време на посещението бяхме в жълти комбинизони, които после върнахме и бяха унищожени (или поне така ни казаха). Имахме гаргеров брояч с нас за всеки от групата и на места си отчиташе радиация.Районът зад централата, наречен "Червената гора", е едно от най-радиоактивните места на земята. Кадри, публикувани от украинските военни, показват, че руски войници са копали окопи и дори са останали там. Това потвърдиха пред BBC и служители на станцията. На безопасно място, в краищата на тази зона, екип на CNN вижда руска военна кутия за дажби, която показва нива на радиация 50 пъти над естествените стойности.
Това е доказателство за това колко малко са знаели войниците за ядрената безопасност.
Енергоатом, украинската държавна агенция за ядрена енергия, заяви, че руските войници са били изложени на "значителни дози" радиация.
Точно пред саркофага, който защитава повредения ядрен реактор, руските войници са натрупали чували с пясък, зад които биха могли да се скрият, ако бъдат нападнати. Валерий се подиграва с това, като казва, че украинските военни няма да имат огромно желание да стрелят по ядрен реактор.
Долу в сутерена на основната сграда има стаи в стил общежития, които са напълно разграбени. Подът е осеян с килими, матраци, дрехи, обувки и други лични вещи на украинската национална гвардия, които са държани там. Служители в Чернобил казват, че руските войници са ограбили каквото са могли, когато са напуснали, и са взели със себе си и пленените членове на националната гвардия.
"Успяхме да запазим мястото в безопасност. Но е разочароващо, че взеха в плен 169 наши военни", казва Валерий.
Не е потвърдено къде са държани мъжете, но служителите на Чернобил смятат, че са в Русия.
Руснаците оставили Чернобил разграбен, на места има завишена радиация | Dnes.bg
При напускането си със себе си отвели 170 гвардейци | Dnes.bgwww.dnes.bg
Бил съм в Чернобил на екскурзия. Винаги е имало високи нива на радиация на места, тоя да лъже някой друг. Просто на места е равна на няколко ренгенови снимки и може да се посещава. По време на посещението бяхме в жълти комбинизони, които после върнахме и бяха унищожени (или поне така ни казаха). Имахме гаргеров брояч с нас за всеки от групата и на места си отчиташе радиация.
@nandibandi Ами чета я и още в началото започва с лъжа. Вероятно за някои неща е прав. Нямам време да проверявам всяко едно нещо.
Референдумите, проведени от двете самопровъзгласени републики Донецк и Луганск през май 2014 г., не бяха референдуми за „независимост“ (независимость), както твърдят някои безскрупулни журналисти, а референдуми за „самоопределение“ или „автономия“ (самостоятельност ).
Бюлетините съдържат един въпрос, изписан на украински и на руски: "Подкрепяте ли независимостта на Донецка народна република?" Да не говорим, че такъв референдум е незаконен и всичко след това е следствие на този незаконен референдум. Естествено, че украинците ще искат да си запазят територията. Все едно утре в Южна Добруджа да се проведе референдум за независимост и преминаване към Румъния. Естествено, че тея дето го инициират ще се смятат за престъпници и национални предатели, а такова нещо няма да се позволи.
Виж файлът 23651Виж файлът 23652
Нека обаче припомним, че никога не е имало руски войски в Донбас преди 23-24 февруари 2022 г.
Официално няма руски части там, но има "зелени човечета", границата с Русия е отворена и се снабдяват с оръжия и техника.. Интересното е че ситуациите в Добнас и Крим се случват почти по едно и също време.
Твоето твърдение за присъствието на руски войски в Донбас преди 24-ти се позовава на кой източник?
"Оценката на Международния наказателен съд (МНС) за случващото се в Източна Украйна от февруари 2014 г. насам всъщност е, че съществува военен конфликт – едновременно граждански и международен. През 2016 г. интензитетът на военни действия в региона вече поставя сблъсъците под юрисдикцията на закона за въоръжените конфликти. Според МНС въоръжените сепаратисти са достатъчно организирана група и използват тежко военно въоръжение, за да бъдат класифицирани като страни в гражданска война. Паралелно с това, на територията на Донбас действат и въоръжените сили на Украйна, както и тези на Русия, което превръща конфликта и в международен.
Според същия доклад наличната информация за събитията в Източна Украйна показва, че членовете на въоръжените антиправителствени групи са извършили повече и по-сериозни престъпления от украинската армия на територията."
Звездите му го говорят? Доказателства има ли за товаВсъщност още на 16 февруари Джо Байдън знаеше, че украинците са започнали да обстрелват цивилното население на Донбас
The monitoring mission confirmed one civilian casualty in a government-controlled area of Donetsk.
Ти си бил много дърт
Ето реториката, която е допустима да краси форума. По същото време редовно се хулят някакви "обикновени хора", като "глупави". Ето какво е нивото тук, и това човечЕ е позволено и толерирано в 300 страници, какво да говорим. Тука е дънотоЕто какви КЛОАКИ излизат от подобието на медия, а анализ за тях значи да пускат ЛАЙНА без никакви факти. От цялата работа, руските ЛАЙНАРИ говорят за Донбас, сякаш е руски от 2014 насам.
Ти да не си писач в труд.бг,или руснака от статията, или някой руснак, че се обиждаш?Ето реториката, която е допустима да краси форума. По същото време редовно се хулят някакви "обикновени хора", като "глупави". Ето какво е нивото тук, и това човечЕ е позволено и толерирано в 300 страници, какво да говорим. Тука е дъното