Разликата с тва различното време, от което и аз имам смътни спомени, беше, че тогава имаше възможност човек да си изработи един тъй да се каже богат вътрешен живот, като начин за "спасение от "суровата реалност". По-късно, с нахлуването на масмедийните и компютърни достижения на развития свят, вече беше много по-лесно натам да си насочиш акъла за отдушник - към лунапарка от безмислени забавления и кухи, въображаеми конструкции, интернет общуване, заместващо живото.. (което днес е набъбнало стабилно).
Сега идва новата дигитална ера: ерата на дигиталната самоличност, успешно съществуваща в дигиталния свят. И наред с влошаващите се външни условия, ще бъде все по-пробутвана и все по-примамлива за мнозинството. Метата идва, а технологиите не спират да се развиват - все натам. И всички важни фактори ги интегрират. Така че сме в началото на тая работа с изтласкването към дигиталното
(И м/у др. - тогава нямаше цифров идентификатор. Сега, след като стане значително по-зле от тогава, идентификаторчето ще стане единственият начин "да те подпомагат в трудните времена", или просто да си получаваш заработените пари. Обаче ще има и ред условия, ще се следи за климатичното поведение (колко ток, вода), дали поведението във всемирното информационно поле е в рамките на законното (без дезинфо и такива), дали си биологично безопасен за околните (да няма опасност вирусоразпространяване нещо).. Доколкото чета, не съм срещал прогнози, че тия работи няма да важат за хората от дребния и средния бизнес, м/у др. Ако има дребен и среден изобщо де, не знам.)