Човече, те търпяха провал с доставките си на гориво и им пръснаха 60 километровата колона, като куцо пиле домат ама ти ми говориш за Shapeing the Battelfield и куп други теории. Загубите им са по-големи от войната в Афганистан, за убитите генерали да не говорим. Първата част беше тотален провал, както искате го замазвайте. Ще видим второто настъпление до какво ще доведе, започвайте да мислите теориите и за следващото отстъпление.
Само не ми казвай че си повярвал на това за 30 000 жертви на база какво казват украинците. Защото тяхното всичко е пропаганда или по скоро техните жертви в проджекшън.
BBC първо ползва OSINT и преброй 2300 през април. Недоволни от първия опит задействаха цялата редакция на BBC Русия да ходи по гробищата и да брой освен каквото е преброено от статистика и социални мрежи и медии
Как са определяли гробовете - Умрял след 24 февруари, възраст 18-45, снимка във военна форма, а на могилата е положен венец от министетството на отбраната.
Свършили да доста работа.
И имаме нова статия и нова цифра от 30 Май. - 3052
Ðи-би-Ñи извеÑÑÐ½Ñ Ð¸Ð¼ÐµÐ½Ð° Ñже болÑÑе ÑÑÐµÑ ÑÑÑÑÑ ÑоÑÑийÑÐºÐ¸Ñ Ð²Ð¾ÐµÐ½Ð½ÑÑ, погибÑÐ¸Ñ Ð½Ð° войне в УкÑаине. ХоÑÑ Ð¼Ð¸Ð½Ð¸ÑÑеÑÑÑво обоÑÐ¾Ð½Ñ Ð Ð¾ÑÑии не обновлÑÐµÑ Ð¸Ð½ÑоÑмаÑÐ¸Ñ Ð¾ погибÑÐ¸Ñ Ñ ÐºÐ¾Ð½Ñа маÑÑа, в ÑÑÑане...
www.bbc.com
Имаме даже и споменат процент на грешка. Това е известно на тези който са учили STEM - когато се прави научен опит / експеримент накрая се смята процент на грешка. Тоест доколко теоретично може да се отклонява резултата.
Ти си дизайнер така че тази концепция не ти е ясна но колегите инженери ще ме разберат.
Концепцията за смятане на процент на грешка в конкретния случай - база споменати не споменати гробове и споменаване в средстава за масова информация или социалните мрежи както и от известно погребение, както и данни на Медуза от други източници да ги идентифицира
Оделени са три абзаца как са сметнали процента на грешка - руския офис на BBC - явно е че са вложили доста труд в опит да зарадват западните шефове - понеже не излизат цифрите - и са сметнали процента на грешка - като 40-60% - предполагам песимистично.
Тоест руските жертви са макс някъде между 4000 - 5000.
===
За генералите - двама генерали починали - и аз за толкова знам - третия за който BBC развива теория и за който и ти пусна че е свален преди няколко дни ме съмнява както и руския телеграм го съмнява. Защо:
1. този последния е на 63 години - уволнен от позорно от авиацията защото през 2011 се възползвал от генералските си правомощия да се качи на су 34 и го е разбил, а не е бил сертифициран да лети с такъв самолет - на този никой не би му дал самолет на тази възраст и с такава история.
2. Украйнците казват че не е успял да катапултира - по принцип на пределно малка височина катапултиранията са не успешни защото парашута не успява да се отвори напълно даже съм гледал видео с такова катапултиране седалката излетя и падна на земята с частично отворен парашут на скорост. Обаче ако не е катапултирал самолета е пълен с гориво е експлозиви няма да остане много за разпознаване.
От останалите седем генерали които украинците споменават двама със сигурност са живи единият даже снима с Кадиров на публично мероприятие. Останалите не са показвани предполагам някой са стратегически важни и няма да ги покажат - въпреки че на западните разузнавания им се иска, а и защо руснаците не трябва всеки път да доказват че нямат сестра - като някой от СБУ си измисли поредната глупост.
Статията не я намерих на англииски ама си я преведи с google translate - вероятно защото руши неритива стабилно и за втори път и този път със ходене на място по гробищата пак не промени цифрата съществено.
Ето и още една теоретична сметка от изменението на бройката между април и сега можем да съдим че руснаците губят по 10-15 човека ден.
Нататък статията минава в предположения на разузнаването които бих ги приел със съмнение - не съм чел достатъчно да ги оборя но мисля че има голям шанс - напомни някой ден да пиша за сержантски състав
=
Относно логистиката това е смешно и е част от медиината кампания и опитите да обяснят защо не мърдаха - и че явно украинците се бият много смело - като нямаше битки. Факта е че никой нищо не направи с дни на колоната, а руснаците си бяха разпънали като на учения и мобилна бензиностанция за цистерни и мобилен ремонтен център и мобилна пекарна.
Не знам къде се провали образователната система - малките нямате никакво критично мислене.