Украйна - Русия какво ви е мнението

Северно от Херсон.Има съобщения за боеве в доста голям диапазон,горе долу като гледам картата,заемащ около 1/3-та от останалата под оркска окупация територия западно от реката.Склонен съм да вярвам,защото до сега украинците винаги така са напредвали.Силна атака с превземане на максимално много територия,пауза по прочистване и укрепване на последната,пак атака.Ако си спазят традицията,следващите дни може да са много "интересни"
 
Докато руското общество продължава да гледа по телевизията "военните" сериали, руската армия търпи огромни загуби по фронтовете в Украйна, а висшето военно-политическо командване непрекъснато хвърля ново и ново "пушечно месо" в битката. Без обучение, оборудване и шансове за оцеляване.

В същото време не може да се каже, че всички в ръководството на руската армия възприемат политическите решения за продължаване на войната по някакъв начин като нещо наистина необходимо. Някои генерали и дори политици разбират, че Кремъл трябва да изтегли остатъците от армията си от Украйна, защото по-нататъшните военни провали могат да доведат до колапса на Русия.

Но Путин и неговият вътрешен кръг ще продължат да хвърлят все повече и повече руснаци в битка, да водят агресивна война до последния войник, само за да отложат поражението си. Никой не се съмнява в невъзможността за руска победа

Част от военно-политическото командване на страната-агресор все още смята, че Украйна може да бъде преодоляна с военни средства. Очевидно и самият Путин принадлежи към такива лица. Има обаче достатъчно генерали и висши офицери, които осъзнаха невъзможността за руска победа. В крайна сметка най-боеспособните сили на вражеската армия вече са унищожени, а отрядите от пленници и неподготвени мобилизирани войски няма да могат да устоят на украинските титани със западно оръжие.

Държавните компании и предприятия, собственост на олигарси, губят своите пазари за продажби, което се отразява изключително негативно на способността на Москва не само да оцелее, но и да води война. Санкционните ограничения, както и липсата на технологично заместване на вноса, вече сложиха край на способността на Русия да възстанови боеспособността на нахлуващата армия. Кремъл вече не може да създава модерни танкове, ракети и самолети, както и да води широкомащабни настъпателни бойни действия за бързо и победоносно излизане от конфликта.

Също така, колкото повече въоръжените сили отблъскват окупаторите на всички фронтове, колкото повече войната се приближава до руските граници или Крим, толкова повече ще се задълбочава конфликтът вътре в руското командване. В крайна сметка пълното разкриване на тила в името на постигането на успех на чужда земя може да доведе до необходимостта от защита на Белгород, Курск или дори Москва, а загубата на армията в Украйна ще направи Русия неспособна да защити своите територии.

Ако властта на Путин сериозно се разклати и в Кремъл започне борба за трона, Русия ще се нуждае от армия, обучена и контролирана от Москва - която може да не съществува след половин година. Някои генерали вече си блъскат главите какво да правят, ако например Кадиров спре да получава пари от Москва и обяви излизането на Чечня от федерацията или започне война срещу Дагестан, за да засили влиянието си върху съседната република.

Бунт сред войниците е малко вероятен В същото време едва ли си струва да чакаме масови протести, организирани от обикновени хора. Защото средностатистическият "Ванка" е по-склонен да отиде на заколение за царя си, отколкото да откаже да изпълнява заповеди. Въпреки хилядите мъртви, невероятно глупавите решения на офицерите, загубата на завзети територии, руските военни и "чмобики" се страхуват повече от среща с силите на Кадиров, отколкото от смъртта или украинския плен.

Всеки ден обаче броят на хората, които се предават на украинските защитници, расте, а загубите сред армията нарастват. И въпреки че Путин, Шойгу и Патрушев искат да водят война, способността на окупаторите да участват във военните действия непрекъснато намалява. Все по-очевидна става неадекватността на руското военно-политическо командване. Следователно, ако Украйна може да се надява на нещо, то това е бунт на висшето командване на фона на загубата на боеспособност на армията. В крайна сметка генералите не се интересуват от бунтовете на обикновените войници, но те са способни на тях.
 
 

Как викаше се развива войната според тебе за твоите приятели - източните от блатата - кога ще демилитализират и денацифицират Украйна? Нещо за лабораториите? За гълъбите?
 
  • Like
Реакции: Sky
Ей ти да четеш и за операциите, какви сатанисти, какви демони, какви конспирации пак руските плиткоумници ги гонят сатанистите.
Как все неподготвена се изказваш и никога не си вземаш поука, а тука те поправяме ежедневно, да не кажа по няколко пъти на ден за неща, дето публикуваш и коментираш, щото си видяла видео или си прочела АНАЛиз от погледа.инфо





We found no examples of doctors "literally chopping off the private parts of young kids," as DeSantis said.


"That is not true under any existing medical guidelines," said Dr. Jack Turban, assistant professor of child and adolescent psychiatry at the University of California, San Francisco. "No medical or surgical interventions are considered for prepubertal children."


"Even when a minor has parental support for their transition, transition-related surgeries are not typically performed prior to the age of 18," Hoffman said. "While there are some reports of transgender teens between the ages of 16 and 18 receiving transition-related surgical care, these cases are exceedingly rare and based on the specific medical needs of the teen."


Аз съм се аргументирал - ти ако аргументите са ти някакви сатанисти и демони и празни приказки -не се хаби.


Не съм чувал за операция хирургична за брада, мъжки глас и липса на коса. Голям аргумент - това не е хирургична намеса, може да си купиш хормони без да ти режат оная работа или да ти присаждат такава.

Дал съм ти линкове да четеш за операциите, които са непоправими, то там и по спомен трябваше да ходят на психолог определени часове - преди да си сменят пола.




половите органи да - нямат право - това е пропаганда, което разправяш - докажи си твърденията или избягай с 200 до следващото видео на някой ютубър в стила на цанов назад и надолу.




Нищо такова, прочети billa. Като че ли напразно писах предния пост.



-

Under various U.S. laws, the youngest a person can be to have a vasectomy is typically between 16 and 18 depending on the age of legal consent in each state. Vasectomies at federally funded agencies require that you be at least 21 for this procedure.

Vasectomy before 18​

While the age of consent — the minimum age a person can legally consent to having sexual intercourse — is younger than 18 in many states,
no states legally allow vasectomies before the age of 18.



Тва го препращай към Тъкър и към фрийковете, показани в сегмента.

Ти сериозно ли си мислиш, че Тъкър ще си позволи да лъже за толкова важни неща? Ще цитира институции и няма да го осъдят за лъжа и клевета?

Живей си в химерата, щом те устройва, но реалността е кофти - Америка вече не е готината страна с яките филми и яката рок музика.

А сега ходи си играй на хънтър страйк с леверажето, познат още като ''анонимния пацифист''

1665842433521.png
 
Ами цитирай ми ти институции или болница, в която се правят тези неща? Що аз трябва да ти цитирам нещо, което ти твърдиш, че се случва и да ти търся факти?

Тва го препращай към Тъкър и към фрийковете, показани в сегмента.

Ти нали имаш същото мнение като неговото - или нямате мнение , важното е да пропагандирате квото намерите за удобно, да ви се връзва с тезата - в случая , че оперират деца да и променят пола и родителите им ги вкарват в затвора - сатанисти ей!

пс: И много си се загрижила за такива хора, като човек повтарящ всяко второ изречение - джендъри. Кво викаше на всеки втори тука - лицемер ли беше?

Нали ти казах още преди 10-тина страници - като нямаш аргументи недей да продължаваш дискусията, че се излагаш, доколкото е възможно повече.

пс: дири в infowars и някой друг сайт на Алекс Джоунс - там може и да намериш нещо. ако още му работят лайнометите де, че е осъден да плаща 1 милиард за пропаганда и лъжи на жертвите от едно клане.


@jkminkov вярно, забравих, че русоробите и путинските мозъци нямат собствено мнение, а пропагандират.
 
Последно редактирано:
Ами цитирай ми ти институции или болница, в която се правят тези неща? Що аз трябва да ти цитирам нещо, което ти твърдиш, че се случва и да ти търся факти?

Нали ти казах още преди 10-тина страници - като нямаш аргументи недей да продължаваш дискусията, че се излагаш, доколкото е възможно повече.

пс: дири в infowars и някой друг сайт на Алекс Джоунс - там може и да намериш нещо. ако още му работят лайнометите де, че е осъден да плаща 1 милиард за пропаганда и лъжи на жертвите от едно клане.


@jkminkov вярно, забравих, че русоробите и путинските мозъци нямат собствено мнение, а пропагандират.
Тъкър ги е цитирал във видеото. Гледай и ще видиш кои са. Няма пък да те храня с лъжичка.


h4gSINeaeFOqM5JOJFgbNzmNQJy2AQYEM62OXa7wwFm23quTNJIoggGm8aU_HwictbK9tCT5WRSOug=s640-c-fcrop64=1,00000000ffffdcff-nd-v1
 
Кажи, че не може да намериш такава и млъкни по темата, и без това ежедневно пускаш бълвочи дето трябва да се трият вместо да се остават като долни лъжи и пропаганди.


Все тая де, на такива глупости може само ти и някой от другите първобитници в темата - онзи dimityr8 / деффнюс / торбалантролски / psnova . или ония умник с холограмите - jkminkov.




Ammunition for HIMARS;
23 thousand 155-mm artillery shells;
500 high-precision 155-mm artillery shells;
5,000 155-mm RAAM remote anti-tank mine shells;
5 thousand units of anti-tank weapons;
NARM anti-radiation missiles;
More than 200 HMMWV military vehicles;
Small arms, 2 million cartridges, medical supplies



Това ще да е в отговор пропагандите дето някой безмозъчен от блатните пускаше последните 2 дни, че Байдън казал на Украйна да спре да се оплаква и да реве.



Цивилизацията помага на Украйна. Калната кочина русийка е сама, няма кой една консерва боб да изпрати на полуумрелите от глад орки.. Германия дава Ириси, франция-Цезари, Гърция танкове, Англия ракети итн, итн. Ако не друго, целта на Путлер да демилитаризира Украйна е изпълнена. Сега тя има повече и по съвременно оръжие, отколкото в началото на войната

Уж големия съюзник Китай се срамува че е в съюз с такива примитивни и мизерни същества. За могилизираните няма достатъчно оръжие, няма зимни дрехи. храна, тампони..
.Но те и без това до зимата няма да докарат повечето. Бай Химарс американеца ще ги прати на оня свят.

Бункерния бонзай пък се опита да си уговаря бункер в ОАЕ или евентуално Турция.....Но и там ще го стигне справедливоста ( Hellfire ) ....Параноята ще го убие...преди това да се случи
 
Последно редактирано:
Чувалите с трупове на необучени мобилизирани руснаци започват да се пристигат от Украйна - включително в големи градове като Москва. Дори Z пропагандистите се разстройват.
Това е 28-годишният бивш началник на отдел в градската управа на Москва, мобилизиран на 23 септември, убит на 10 октомври.



От няколко дни питам форумните русороби докъде се стигна с "денацификацията и демилитаризацията" на Украйна, но отговор не получавам, мнения пък изобщо.


От началото на войната Украйна е получила оръжия за над $20 милиарда! Ето това се нарича "демилитаризация" по руски! На 22 юни 1941 г., когато започва ВСВ, Киев е бомбардиран, 22 фосфорни бомби са пуснати в Киевска област. Ако погледнете какви са целите тогава - заводът "Болшевик", летището, гарата и електроцентралите.



1

FfGdrQqXkAEDD4N
 


Ammunition for HIMARS;
23 thousand 155-mm artillery shells;
500 high-precision 155-mm artillery shells;
5,000 155-mm RAAM remote anti-tank mine shells;
5 thousand units of anti-tank weapons;
NARM anti-radiation missiles;
More than 200 HMMWV military vehicles;
Small arms, 2 million cartridges, medical supplies

Цивилизацията помага на Украйна. Калната кочина русийка е сама, няма кой една консерва боб да изпрати на полуумрелите от глад орки.. Германия дава Ириси, франция-Цезари, Гърция танкове, Англия ракети итн, итн. Ако не друго, целта на Путлер да демилитаризира Украйна е изпълнена. Сега тя има повече и по съвременно оръжие, отколкото в началото на войната

Иначе, най-голмята загуба за Русия от този конфликт е че света видя безсилието на червената армия. С никаква техника украинците им напукват касетките. Направо не ми се мисли, какво ще правят срещу някоя добре обучена войска с модерна техника.


8b24be0b449268501795b2116256a3e4.jpg
 
Тая детска плащадка докога ще я изнасилвате с пропагандни цели???

И друго: новите оръжия няма ли да включват антирадиационни ракети? Кво станА? Много се забавиха?

А, и още нещо: що ревете за руските мобилизирани/нетренирани, а не за украинските? Руските гинат от последния месец, докато украинските още от февруари. Да, ясно - и вие се биете с лошата Русия до последния украинец. Забравих, че сте западняци.
 
Тая детска плащадка докога ще я изнасилвате с пропагандни цели???

И друго: новите оръжия няма ли да включват антирадиационни ракети? Кво станА? Много се забавиха?

А, и още нещо: що ревете за руските мобилизирани/нетренирани, а не за украинските? Руските гинат от последния месец, докато украинските още от февруари. Да, ясно - и вие се биете с лошата Русия до последния украинец. Забравих, че сте западняци.
Ревем - всеки ден псуваме руски подлоги и боклуци, защитаващи нападанието на Украйна. Украйна не са мобилизирали за да нападнат някой, а за да изгонят хлебарките, които ги нападнаха. Щом не може да правиш разлика между добро и лошо и правилно и грешно - защо питаш изобщо.

• 5 thousand units of anti-tank weapons; •
HARM anti-radiation missiles; •
More than 200 HMMWV military vehicles;
• Small arms,
2 million cartridges,
medical supplies

-Иначе не знам кой реве - още преди войната нормалните в темата всичките бяхме притеснени, че ще има конфликт, и се молехме Путин да не е толкова откачен - вие ни обяснявахте как няма такова нещо и само в главата ни русийка ще напада украйна, те си правят учение. Не помниш ли? на 17 фефр. се присмя на всички тогава и ни обявихте за глупаци.



Ако не може да разбереш защо само диктаторчета подкрепят нападението на Русийка над Украйна и анексирането на новите територии - няма смисъл да питаш изобщо - търси медицинско лице за скенер на главата ( пс: не са сатанистите и елюминатите )


Ако Украйна не бяха направили мобилизация - изчезваха от картата, вие даже поддръжниците на русийка постоянно повтаряхте как не трябва да съществува в хор с кремъл. Та - ако Путлер реши да си тръгне, да върне заграбените страни и да се прибере в блатото - войната ще свърши.
Още повече, че изобщо такава война нямаше да съществува, ако не беше Русийка да предприеме нападение и да и гледаме сега сеира как гинат като пилци.



@nandibandi Русийка нали беше велика сила, военна- втората армия в света почна да я сравняваш с Украйна? Супер сте русоробите - до вчера не съществуваха и войната свършваше за седмица, вече силите са изравнени? Върви ли тактическото прегрупиране - тоест опразване на превзети вече територии?


Всичките ви опорки даже не се и чуват вече от Русийка, с която бранехте така яростно втората родина и омаловажавахте всички мизерии, които русийка прави от 8 месеца в Украйна.
Да не говорим, че войната не могат 8ми месец, да я приключат или да унищожат и една Химарс система - ебати резила, егати могучая непобедимая - войниците им си купуват дамски превръзки и тампони за турникети, и ближат захар за храна, дрехи няма, оръжията от втора световна - при това не са нападнати, че да обявяват извънредно мобилизация - решено е тайно и тихомълком в Кремъл, толкова си могат явно. ...
нито един от защитниците на Русийка не адресира тези проблеми, що така? Реалността не винаги е приятна. И това идва от страна поддръжниците и гордо разправяха как ще се бият със САЩ или НАТО и как за 7 дни ако искат ще пият кафе в Лисабон - падам от смях.
 
Последно редактирано:
@Leverage да се върнем на темата:







И нова помощ от САЩ

Ammunition for HIMARS;
23 thousand 155-mm artillery shells;
500 high-precision 155-mm artillery shells;
5,000 155-mm RAAM remote anti-tank mine shells;
5 thousand units of anti-tank weapons;
NARM anti-radiation missiles;
More than 200 HMMWV military vehicles;
Small arms, 2 million cartridges, medical supplies

@Leverage да се върнем на темата:







И нова помощ от САЩ

Ammunition for HIMARS;
23 thousand 155-mm artillery shells;
500 high-precision 155-mm artillery shells;
5,000 155-mm RAAM remote anti-tank mine shells;
5 thousand units of anti-tank weapons;
NARM anti-radiation missiles;
More than 200 HMMWV military vehicles;
Small arms, 2 million cartridges, medical supplies

Да. Чеченците и Вагнер са и единствения шанс, преди да започнат да бягат "в добре обмислено отстъпление".

 
Каква беда си навлякоха рашистите, с това че повярваха на своите собствени самохвалства. Сега са като коте на дирек, хем знае че трябва да слезе, хем не може да го направи.


Untitled.png putin.png
 
Да не говорим, че войната не могат 8ми месец, да я приключат
Ма те не са започвали война. Такава има само в празните ви кратунки. 3 дни бомби ви показаха какво може Раша. Ако искаха, щяха да го направят през първите 3 дни и да се е свършило. Защо не искаха??? Те си знаят.

Аз да те питам: защо натовските оръжия не спряха руските атаки в началото на седмицата? Бомбеха си ги като на циганска сватба, а наркомана пищеше ''искат да ни унищожат". Вчера Вова им е дал свободно - засега. Ако не слушат, пак ще играят шамарите.

И специално за натъпканите с куха пропаганда от специалист, а не от редитпедита

 
Всички глупости на реманда осветени в един клип:

уйна-демократична - тцъ
Факт-чекинг - тцъ - лъжат като цигани.

Неблагодарната укро сган ползва 8 месеца ключова за воеднните им операции технология БЕЗПЛАТНО. И вместо да благодарят на Мъск, те го включват в ''миротворец'' - правителствен сайт (въпреки, че уж отричат) - списък с лица, които трябва да бъдат убити. В списъка фигурират над 200 деца, както и Роджър Уотърс, Ранд Пол, Тълси Габард, а вече и Илон Мъск.

Мъск е информиран за оказаната му чест. Интересно каква ще бъде реакцията му.

Ремайнд, спести си пръдните. Каквото и да кажеш по темата ще бъде смешка.

 

Горе