YoungSupreme
Well-Known Member
По спомени Софиянски започна преговорите, за валутния съвет, а Костов ги завърши, като най-голям принос имаше Стоянов. А това че първо лева беше обвързан с марката е ясно, както също е ясно, че е преди ЕС. Това нищо не променя. Напуснем ли съюза за Рублата ли, за Юана ли ще се върже обезценения лев? Мнението ми е, че нямаме икономика да градим каквото и да е било самостоятелно и на това съм отговорил, а не по исторически въпроси. И на мен ми се иска да не беше така, но това е реалното положение. Англия можеше да си позволи напускането на ЕС, Румъния може да си позволи да не приема Еврото, защото икономиката и е с макар и малък растеж, а ние тази привилегия я нямаме, защото прехода ни беше само в разграбване.
Само 50 години са минали долара е бил последната голяма валута обезпечена със злато по фиксиран курс но после през 70 те са решили да го разкачат и да печатат за да се измъкнат от кризата с инфлация и сме тук сега
Идеята ми е че ето 50 години са минали и хората вече не помнят - не им хрумва че може да си обезпечиш валутата със злато.
Толкова глупости не бях чел скоро. Вие русофилите чакате този фалит на Еврото откакто го има като валута и все не идва...
Бях тръгнал да ти обяснявам че може да и вържеш валутата със злато ама щом влизаш грубо няма да го направя. И незнам защо се занимавам.
Малко след като почнах да пиша в този форум долара беше 1.20 приблизително 60 евро цента. Швейцарския франк беше 1.10 - 55 евро цента сега и двете са почти два лева.
Значи за има-няма 12 години еврото се е обезценило приблизително двойно - някой имащ евро е станал двойно по беден спрямо швейцарци и американци, а икономиката на САЩ и на Швейцария не се е увеличила двойно на тази на ЕС
Ти се опитваш да ме убедиш колко хубаво е еврото - виждаме го за 12 години колко е хубаво спрямо страни от нашия си западен икономически блок и че това че еврото гълта вода е руска пропаганда.
Блажени са вярващите - но тренда е да продължи да гълта вода заради Немците без руски енергоносители и суровини и PIGS
Послепис: Къде съм казал че ще фалира просто ще продължи да поевтинява спрямо другите западни валути и членовете които са ниски дългове ще плащат за тези дето са с големи. След две години като знам какво става с Германия ще мога да ти кажа отива ли на фалит или не.