Украйна - Русия какво ви е мнението

Почва се, както писах тези дни - Израел ще влязат и в Ливан.


One dead in attack on Israeli village near Lebanon border
Israeli military declares a zone within 4 km of Lebanon border off-limits

  1. [1:33 PM]
 
Последно редактирано:
Браво бе, на всички араболюбци ви е много къса паметта. Забравихте ли атентата в Бургас? Забравихте ли обезглавените шофьори? Забравихте ли разстреляния шофьор на СО МАТ? Забравихте ли мед. сестрите?
 
Браво бе, на всички араболюбци ви е много къса паметта. Забравихте ли атентата в Бургас? Забравихте ли обезглавените шофьори? Забравихте ли разстреляния шофьор на СО МАТ? Забравихте ли мед. сестрите?
Браво европеецо, не сме. Интересното е, че във всяка подобна афера се оказват все замесени някакви презокенаси тайни служби или от острова. Наскоро излязоха документи в английските медии за един свален от тях самолет за който пак обвиняваха Сирия или Либия не помня. Та помним ние ама все се оказва, е плащаме чужди масрафи понай на кого ;)

И сега е така едни страдат заради други седящи някъде на бюра. Всички тея хамасци, идилци , хизбуласци създадени през 80те от ЦРУ днес се оказват трън в петата ами така е нека им сърбат попарата.

Само, че днешния в модерен свят като ги избият и ги направят мъчници и останалите милиони резани карабини като се дигнат ще ви питам вас къде ще се криете...

Знаеш ли, че 99% служителите на горско стопанство и ловните дружинки в югосизточна България са българо-мохамедани ( познай на кой са верни ) една армия която само не е казал Ерди не е тръгнала да коли.
 
Последно редактирано:
Браво бе, на всички араболюбци ви е много къса паметта. Забравихте ли атентата в Бургас? Забравихте ли обезглавените шофьори? Забравихте ли разстреляния шофьор на СО МАТ? Забравихте ли мед. сестрите?

Толкова елементарно мислене и безумен поглед върху ситуацията не съм очаквала и от деца в детската градина.

Много ми е любопитно, когато закарат евреите в 404 и възникнат първите конфликти между двата вида фашисти, вие на кой ще клакьорствате? Мнооо ясно, на който ви кажат по телевизора, но въпросът остава - за кой от двата вида фашисти, за които международното право не важи?? :)

п.с. Тираджията не беше един, а бяха двама. И не бяха застреляни, а обезглавени. Естествено, че не сме на страната на радикалния ислямизъм. Тъпо е да правите такива внушения.

Всъщност, с нерешаването на тоя конфликт ни чака нова порция арабески, а с унищожаването на цивилни палестинци в Газа конфликтът само ще се задълбочи.
 
Я някой да каже колко християни живеят у Израел и колко у Палестина.

Всъщност, с нерешаването на тоя конфликт ни чака нова порция арабески, а с унищожаването на цивилни палестинци в Газа конфликтът само ще се задълбочи.

Нема се плашиш, дебила славещ чужда армия - Тагарев, изпратил още 50 човека да вардят границата. Ставали общо над 350.. при 260км. граница се падат по почти пазач и половина на километър. И тва.. при положение, че бачкат 24/7/месeц.

Иначе.. ако се върнем на тамата.. дали пролетно-лятната-есенна контраофанзива няма да завърши със загуба на Авдеевка?
 
Много интересен прочит на ситуацията в Близкия Изток - причини, развой на събитията, крайна цел. Само за конспиратори и мистици. ;)

 
Нема се плашите - нас НАТО ни пази... ! :D

 
Малко неудобна истина всеки да си прави изводите сам:
17 юли 1393 - най-черната дата в Историята на България
Историята на която не ни учат!

Преди 620 години чрез подло предателство пада Търновград и така България попада под Османско робство.

"... Този неизвестен евреин, който блестящо изпълнил задачата си, бил Лазар Коен.... получил заповед от членовете на Синедриона, проникнал в българската крепост Царевец, явил се при патриарх Евтимий и по най-подъл начин го уверил, че турските войски са изгубили всяка способност да се бият и не ще могат да подновят обсадата на Велико Търново. Той казал, че силни епидемии са предизвикали паническо бягство в армията на султана, той се клел, че турците са в ръцете на вече засилилите се отряди на Иван Шишман и че затова султанът е дал заповед за отстъпление.

... а евреинът Коен, като Юда Искариотски, тихомълком задигнал ключовете от градските порти и ги предал на своя помощник – евреинът Хасон, който, възползвайки се от ентусиазма, обхванал цялото население, отворил градските порти и предал ключовете на Челеби Сюлейман...",

пише още през 1930 г. Михаил Варшавски (псевдоним на проф. Владимир Владикин).

Опирайки се на латински и гръцки източници М. Варшавски описва събитията от неуспешната 3 месечна обсада на престолнината ни от пълчищата на Баязид І:

"Предателство. С този неуспех не могли да се примирят членовете на Синедриона, които били в Бургас, и следели хода на борбата чрез шпионите си. Какво им е оставало да правят? Като се убедили, че султанът не е в състояние да сломи търновските защитници без тяхното участие, евреите на свой ред дали заповед да се организира колкото се може по-скоро предателство. Намерил се доброволец евреин, когото Синедрионът снабдил с всички нужни за тази цел средства, включително и копие от султанската заповед за отстъпление. Този трагичен епизод историците отбелязват само като предание, че един неизвестен евреин предал Търново."

За съжаление днес повечето МЛАДИ българи не знаят как България е паднала под турско робство. Знаят например годината (1393 и/или датата - 17 юли), в която сме паднали под турско иго (присъствие според някои политически идиоти), чували са имената на Иван Шишман и на Баязид, но не знаят точно как сме паднали под турско робство.

Варшавски посочва, че в този решителен момент се намесват агентите на Синедриона и самата царица Сара-Теодора, втората жена на починалия през 1371 г. Цар Иван Александър и чрез предателство предават Търново на османски ятаган.

"Жителите на града се били събрали на площада, гдето патриарх Евтимий служил благодарствен молебен. Коен дал уговорения сигнал и на 17 юли 1393 г. турските войски нахлули през отворените врати на града.(...........) Според преданията интересна и поучителна била съдбата на предателя Лазар Коен. След като предал ключовете на султан Баязид, той поискал голяма награда; дали му я, но алчният евреин пак останал недоволен. Тогава Баязид кипнал и рекъл: „Дайте му такава награда, каквато заслужава предател, който и мен ще предаде за шепа злато!..” Стражата срабчила предателя и го хвърлила в пропастта от една крепостна кула. Мястото, където той бил хвърлен и погребан, и досега е известно като „Жидов гроб”. Всеки, който минел оттам, хвърлял по един камък с презрение, омерзение и проклятие за вечни времена към предателя и пъкленото му дело!...
Този трагични за България събития по-късно са отразени след освобождението от Иван Вазов, в стихотворението „Жидов гроб” и в един разказ на Ангел Каралийчев, публикуван в сп. „Светулка” преди 1944 г."

Григорий Цамблак също говори за предателство, но не го описва с подробности. Други автори като Йован Раич, Васил Берон и Константин Иречек, както и народното предание потвърждават, че крепостта-Столица пада след предателство, и че предателят е евреин.

Същото се потвърждава от френския автор Сонджеон, който казва, че предателят е бил чужденец юдей, имигрант.

Но нашите казионни историци мълчат още. 135 години МЪЛЧАНИЕ!

Тук са важни някои исторически факти по време на царуването на Цар Иван Александър.

В 1352 г. османските турци превзели крепостта Цимпе на Дарданелите, а в 1354 г. и великият брод – Галиполи. Това се приема за начало на турското нашествие на Балканите. Със съдействието на царица Сара-Теодора турците нахлули в Тракия и завзели Родосто, Бая-Ески, Люле-Бургас и Одрин и сключили с България договор, който им давал юридическото право да организират в Тракия бойни отряди за по-нататъшни походи в християнските страни, а България била задължена да им оказва активна подкрепа.

Сключвайки този договор със султан Мурад І, по същество доброволно васалство, Цар Иван Александър разчитал, че апетитът на турците ще бъде задоволен от заетите области, и че останалата част от България ще бъде спасена. Той обаче си направил криво сметките "без кръчмаря" (Синедриона). Под натиска на жена си Сара -Теодора Цар Иван Александър направил поредната фатална грешка и вместо да обяви първородния си син Иван Срацимир за престолонаследник той разделя царството на две. На Иван Срацимир дава западната част, известна като Видинско царство, което обаче е незначително по територия. Основната част – Търновското царство, той дава на Иван Шишман (по същество 100% евреин), който е първородния син на еврейката Сара-Теодора. След този безумен акт, инспириран от злия гений на царя – Сара-Теодора, България фактически се разпада на пет части – Видинско царство, Търновско царство, Карвунско царство, Влашко царство и Западна част (Македония), която се състои от множество васални княжества.

Започвайки от 1354 г. нататък, османците на Мурад І предприемали масови нахлувания през Дарданелите в Тракия и на Балканите. Има сведения, че турските войски са прехвърляни с кораби и средства на венецианските евреи.

Авторът Дейвид Дюк, цитирайки С. Шу ни дава следната информация:

".... В ХІІІ в. византийските евреи поддържали окупационните армии на турците...В ХІV в.те поддържали завладяването на Константинопол от османските турци, което станало с помощта на евреите."

След като цар Иван Шишман (1371-1393 г.) сяда на престола в Търново, подстрекаван от майка си, той започва да води самостоятелна политика, различна от тази на по-големия му брат Иван Срацимир (1356-1396г.) във Видинското царство. Двамата са в конфликт и почти не подържат връзки. Отделна политика водят и останалите части на разпокъсаната българска държава – Добруджанското деспотство и княжествата в югозападна България и Македония.

Възползвайки се от тази раздробеност на Блъгария и слабостта на Византия, османлиите преминават в решителна офанзива за овладяването на Балканския полуостров. След битката при Черномен те овладели най-напред силните български крепости Самоков и Ихтиман, а след това с много пролята кръв, и Битоля.

В 1382 г. с помощта на предател българо-мохамеданин е превзета София, а малко по-късно паднал и Солун, вероятно с активната помощ на солунските евреи, които имали влиятелна колония там.

През пролетта на 1393 г. с голяма войска султан Баязид І преминал Стара планина, насочил се към Търново и го обкръжил от три страни. Обсадата била дълга, тежка и продължителна, а помощ отникъде не се задавала. Неизвестно по какви причини цар Иван Шишман с част от войската си не бил в Търново, а се намирал в Никопол и отбраната на града се водела от патриарх Евтимий. Всички търновци, от децата до 80-годишните старци, мятали копия и пущали стрели против силния неприятел. Храбростта на защитниците на крепостта била голяма, ала и неприятелските пълчища всеки ден се умножавали. Поради дългата обсада храните свършвали и това влошило още повече защитата...Насърчени от своя пастир Патриарх Евтимий, защитниците отблъсквали нападателите, но и самите те намалявали по брой от недохранване и безводие. Военният съвет заседавал всеки ден. Баязид І и синът му Челеби беснеели от яд, че градът не се предава. Те изпращали на обсадените известия, че ако не се предадат всички ще бъдат погубени...

За да дойде Предателството!

...

И да няма кой да го опише в официалната История на България и да премахне това идиотско присъствие!
 
Когато вече и ключовите ти (доскоро) партньори не те приемат насериозно


И още нещо интересно по казуса с втория конфликт:


п.с. добре, че избухват конфликти, та да научим тяхната история, мамка му.. :(
 
Това какво трябва да означава??? Че престъпленията срещу палестинците, които дори чифутите не отричат, вече се смятат за инсценировка???

Колко по-ниско можете да паднете? Израело-палестинският конфликт продължава десетилетия именно заради престъпното погазване на международното право от страна на държавата Израел. Нямаше да има Хамас и атаки на Хамас, ако въпросът беше уреден навреме според резолюцията на ООН.

Днес много хора разбират защо чифутите винаги са били обект на преследване. Мръсна сган. Да ходят при фашистите в 404 и тогава ще гледаме взаимна анихилация между двата най-гадни народа.
 
Орките се чудят дали християнски ценности, или радикален ислям.

Днес много хора разбират защо чифутите винаги са били обект на преследване. Мръсна сган. Да ходят при фашистите в 404 и тогава ще гледаме взаимна анихилация между двата най-гадни народа.

Я да вземеш да ни обясниш и за ислямска държава, как лошите хамериканци ги мъчиха в Мосул и Ракка.
 

Правете още терористични актове, и разкарвайте умиращи бебета за краката като трофеи из улиците на Газа, убивайте цивилни и ги отвличайте. После се чудете що ви бомбят кухите кратуни. Това Орките са напълно безмозъчни същества, лишени от всякаква мозъчна дейност.

"Войникът Гилад Шалит бе разменен с "Хамас" през 2011 г. за 1027 затворници:" Толкова Израел си ценят гражданите. Правете още терористични актове, после се чудете, що ви бият по кратуните.
 

Правете още терористични актове, и разкарвайте умиращи бебета за краката като трофеи из улиците на Газа, убивайте цивилни и ги отвличайте. После се чудете що ви бомбят кухите кратуни. Това Орките са напълно безмозъчни същества, лишени от всякаква мозъчна дейност.

"Войникът Гилад Шалит бе разменен с "Хамас" през 2011 г. за 1027 затворници:" Толкова Израел си ценят гражданите. Правете още терористични актове, после се чудете, що ви бият по кратуните.
Бъркаш първопричината с последствията. Описаните от теб зверства са продиктувани от десетилетия несправедливост срещу палестинците. Ако и техните изисквания бяха удовлетворени, но нападенията продължаваха, щях лично да ги осъдя. И сега не подкрепям посегателствата срещу цивилни, но поне разбирам какво ги е предизвикало.

Колкото до ислямска държава, и тя си е творба на сащ заедно с другите терористични групировки в района. Радикалният ислям се появи, когато ключови държави в региона бяха обезглавени. Лошите ''диктатори'' като Кадафи и Садам се оправяха много добре с тях. На ви сега сащ-ска демокрация.
 
В това село толкова ли няма жив човек, да излезнеш малко и на тях да им промиваш мозъците с глупостите си? Пак алкохола от сутринта не е на добре.
 
В това село толкова ли няма жив човек, да излезнеш малко и на тях да им промиваш мозъците с глупостите си? Пак алкохола от сутринта не е на добре.

Тва с алкохола е най-жалката проява на тоталната ви немощ. Липса на аргументи - дай да правим дебилни внушения за опонентите.

Между другото: краинците ги млатят здраво. Контраофанзивата приключи безславно, а собствениците им се ориентираха към друг важен за тях конфликт. Тцъ, тцъ, тцъ...
 

Горе