От: Украйна в момента!
Интересни сметки правиш, но без кръчмар.
Ти си този, който намеси театъра. И аз дори не разбрах, че това имаш предвид под "където човешкия живот няма никаква стойност"- т.е. понеже е проведена спасителна операция и гадния комунист е решил ей така за вечеря да отнеме 380 живота, защото много грозно би било да ги разстреля на Червения площад показно. Та вероятно, дори е платил на терористите, да влязат в театъра и така е някак по-естествено като "игра"/театър (според теб). А не че не е можел да се съгласи с исканията на терористите, които все пак не са били да си отреже единия крак. Но дори и тогава той като президент трябва да го направи, за да спаси всичките хора в театъра. Но за негова беда милите терористи искат (не го молят, все пак за това са взели заложниците) да се изтеглят руските войски от Чечня незабавно! И аз наистина му се чудя на тоя Путин, какво му е коствало да дрънне един телефон на генерал Самоедов (примерно) и да почне да изтегля милите момчета от териториите на една сама по себе си държава със свободни хора? Хипотетично си представяме, че го прави. Или по-добрия въпрос, какво би направил Джордж Буш, на мястото на Путин? Бойко Борисов на мястото на Путин? а, ДАЛАЙ ЛАМА? Последния няма войска
С всичко това искам да кажа и ти го пиша, защото очевидно не осъзнаваш вредата от терористи и тероризъм. Може би хората си имат някакви си техни каузи, но за мен това са нагли престъпници, които трябва да се заличават още като малки. Загубили са близки или в името на някаква религия и вяра, не! Не разбирам как някой ще реши да ми го връща на мен и други невинни и деца, за това, че друг е убил брат му, жена му или баба му. Тотално безмозъчна и нееволюирала измет е това за мен. И дори с цената на жертви се налага да се изтребват. Светла им памет на загиналите, но аз ако не съм била сред тях, щях да живея много по-спокойно сле подобни действия. Защото реално президента поставен в ситуация спасява повечето от хората, а другият красавец зад океана след мега-данъците и гига-кибер-великата икономика, давайки милиарди за СИГУРНОСТ не успя да опази 3000 човека! Голяма част от жертвите както знаеш са полицаи и пожарникари.
Всичко това обаче няма нищо общо с Украйна. И това, което се случва в момента там.
Защото аз ясно написах, че икономическите взаимоотношения с Русия или решението за влизане в Евроазиатски пакт е изключително в полза на държавата Украйна и респективно живеещите там. Сравни какво биха получили Украинците от членство в НАТО и ЕС и какво в Евроазиатския. Да отбележа ли, къде се намират яките нефтени находища. Ако Украйна няма намерение да влиза скоро във война или да има претенции към определени територии, не разбирам, защо да не избере външноикономически отношения с близки и достатъчно богати държави, а с други, които просто не са бивши социалистически. Това е някакво много ... вредно мислене. Заради което ето какво се случва и умират хора. за какво? за свобода и равенство. Има бе! Свобода да искаш! Ама равенство ... трудно. Олигарх до олигарха в Украйна и малко им е кофти като в миналото по братски да са нещата. По-добре е да се печели и капитализмът да възтържествува.
Елена Йончева го пита единия от протестиращите: колко са последователите ви-привърженици?- каза 10 000 (това на 50 милиона население, схващаш ли колко е?)
Ми добре. Направете си партия. Отидете на избори. Спечелете ги, пък управлявайте с извънземните ако щете. Какви са тия първобитни вариации на тема свобода, хляб и равенство. Като и хляба ви хляб и свободата ви свобода. Така какво постигат с протестите? Путин няма да може да спи?! Да бе да. Ще си сипи една водка и му дреме ... изтегля си флота от черноморието и като кацнат брадърите американци, да се оправят.