От: Успешна linkwheels схема?
Значи първо - скрапбокс "пинг" не е толкова пинг, а са блог коментари. Спокойно можеш да пропуснеш това, ако не те мързи да субмитваш артиклите из 10 социални мрежи макс ( макс защото от повече няма смисъл ).
1> 20 статии с анкор, но хубаво е да има и статии които линкват към сателитката ти, тоест някое блогче ( задължително е вече да е с quality content и въобще да е като сайт, да не е някой утрепан блог).
a> ezine аз го пропускам, ползвам goarticles и articlesbase.com
б> скуидото е много важно за серпа, винаги се вдига добре, може и на него да пуснеш 1-2 статиии от артиклите, а в скуидо е хубаво да има много контент, и е хубаво да си тръстед мембер, тоест поне левел 10 да имаш в профила, това става като напускаш доста ленсове, после можеш да си ги изтриеш, но левела си остава, и друго което е, в скуито доста играчка, но пак казвам, важното е да го направиш кадърно, защото и то докарва трафик
2> то и скуидото и web 2.0 са един вид сателити =)
а> да
б> да, именно, и аз не слагам веднага
"Какво се случва ако се пропусне scrapebox ping-a и се разчита само на събмитване ? " - ако не те мързи да субмитваш из социалките, нищо не се случва
"Къде в схемата попадат линковете от форумни профили и RSS и каква е тяхната сила - т.е. второстепенни ли са ?" Форумните профили, никога, ама абсолютно никога не трябвеа да се пускат на главният сайт, но тук говоря за xrumer сервайзес, ако е ръчно и мануал, може да си пуснете 20-30 и то да линква нещо друго. Целта им е с маса линкове да се вдигне нещо, там най-често спамят артикли, web 2.0, други профили, етц.
rss фийдовете хич не ги ползвам, безсмислени са ми.
"Къде са Twitter, Facebook и Bookmarking-a ?" - twitter е задължителен, фейса също помага, но social bookmarkingа е задължителен.
Всички статии , сайтове, етк , трябва да се субмитват в 10-тина социални мрежи.