Ако го няма стадния ефект няма да се стигне до там. Питаш защо? Ами да си видял някакъв проблем с ПИБ в последните години? Не, всичко си функционира както си трябва.А ако на някой клиент на банка му се наложи животоспасяваща операция и не може да си изтегли спестените пари, защото видях първоначален срок за изплащане на гарантираните депозити, но не и краен.
И че банковата система е стабилна и няма място за паника!Току що президента обяви, че на 6 - ти август ще разпуснат 42 - рото Народно събрание.
Като гледам коментарите под статиите си мисля че стадото едно си знае и едно си говори...................Никакъв ефект от смислените доводи, никой не ги чете, а си повтаря както си знае.
И че банковата система е стабилна и няма място за паника!
Установено е, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени „Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки" със следното съдържание:
Изпадането в ликвидна криза на една от най-големите български банки, Корпоративна Търговска Банка, напомни за съществуващите рискове, които съществуват при съхранение на активи в депозити и депозитарни инструменти.
В допълнение, фондът за гарантиране на влоговете е изключително декапитализиран и неможе да покрие загубите на влогове дори за една от много български банки, а БНБ няма юридически права да компенсира влогове на фалирали банки.
Корпоративна Търговска Банка НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА банка в ликвидна криза. Налице са индикации, че Уникредит, Инвестбанк и Токуда са в много тежко състояние и дори и малък процент тегления биха долели тези институции до фалит. В това число, не засягаме банките, които са филиали на гръцки финансови институции и чиито активи имат директна експозиция към, гръцката финансова криза.
Впредвид ниските лихви по депозитите и високата вероятност от фалит, рискът за вложените активи е неоправдан.
Налице е риск за валутния борд и девалвация на българската валута подобна на ситуацията от 1998 г. Депозитите на гражданите ще бъдат избубени или пожертвани за спсяването на българската икономика.
Във връзка с тези факти разполагаме с изгодно предложение как може да предпазите вашите средства."
(Запазен е оригиналният правопис, уточняват от ДАНС
Какви смислени доводи, бе хора, падане на правителство сигурност ли значи?
Точно както беше и преди паниката. За това говорим за ИЗКУСТВЕНО създадена криза, т.е. криза дефакто няма, освен ако ние с действията си не я предизвикаме.ако няма паника и хората теглят само каквото им е нужно - ще може да си ги дърпат спокойно - включително и човека на който му трябват за операция
Ако го няма стадния ефект няма да се стигне до там.
Мен не ми е ясно защо обвиняваш хората в тая почти държава, а не тия, които са виновни това да се случи.
Не обвинявам никой, казвам си мнението. Поведението на тълпата е характерна черта за човешкия вид, а не само за българина. Разбира се, че истинските виновници са организатори, а другите са просто полезни идиоти (хора, които биват използвани за определени политически цели, без да го осъзнават).Мен не ми е ясно защо обвиняваш хората в тая почти държава, а не тия, които са виновни това да се случи.
Не бе, той си иска, ама него кой го иска?
Защото хората могат да сринат банковата система, ако не се успокоят. А в момента никой не слуша и си мисли как да си изтегли парите.
Не казвам, че съм по-умна. Просто не се поддавам на паниката и искам да помогна за успокояване на положението.Значи ти си по умна от хората, стадото де, нали така се изрази, и им даваш ценни съвети, а пък те завалиите как може да не ги разберат?
Да, по-умна е от всички, които са се паникьосали до краен предел. Хората са различно умни, това е факт, не виждам какво скандално има в него.Значи ти си по умна от хората, стадото де, нали така се изрази, и им даваш ценни съвети, а пък те завалиите как може да не ги разберат?
Значи ти си по умна от хората, стадото де, нали така се изрази, и им даваш ценни съвети, а пък те завалиите как може да не ги разберат?