А ти какво предлагаш, бе? Да им кажа да си изтеглят парите, за да срутят системата ли? Никой не показва мускули, просто ни се иска тоя цирк да свърши по-бързо и без последствия. Падне ли ПИБ, ще паднат и други. Паднат ли други, ще падне и борда. Падне ли борда, цените скачат 5 пъти. Вземи си левчетата и после като ги изяде инфлацията ще те питам какво ще правиш с тях.
къде са администаторите на сайтовете с голям трафик и на големите фб страници и защо не използват ресурсите си за да успокояват хората? поне по един линк да пуснат към статията в сп.мениджър
Та те вече го правят.
Разясняване на ситуацията бе брат. Аз не смятам, че всички трябва да са икономисти и финансови експерти. Но не трябва да се действа емоционално и прибързано в никакъв случай.Това доказва твърдението ми, че подигравките не помагат - дори задълбочават проблема
Трябва да се мисли за друго.
Аз си мисля.... защо по дяволите сме позволили това да стане? На всички ни е ясно, че ако хората тръгнат да теглят става кофти... Тва ше рече че банките нямат и 30% от парите, които уж ни пазят и са в тях... и ние това си го знаеме ма няма грижи... само да не тръгват хората да теглят... Слухове за банките щели да имат глоби от 30К до 50К или там колкото са... Пък ако пусна слух за Иванчо, че проиграл 100К на комар, дали някой ще ме глоби А? Ебати простотията...
Разясняване на ситуацията бе брат.
мхмхм ИМЕННО, ако имаш хостинг компания и държиш само 5% от обявеното като пространство мислиш ли, че някой ше хоства при теб? И кво ше се надяваш 10 20% от юсерите да не си качват файлове.... мани, както и да го погледнеш си е пълна простотия... ДА СЕ МАХАТ
Късно е за това.
Трябва да се спре с това - "всичко е наред" защото хората стават още по-подозрителни.
БНБ с ново съобщение за банките - иска подкрепа и от политиците:
През последната седмица нееднократно основните политически сили заявиха готовност да подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността на банковата система. Както всички вече се увериха, спокойното и гладко функциониране на банковия сектор не е самоцел, а е от първостепенна обществена важност. Финансовата и банковата стабилност са плод на усилията на няколко български правителства и няколко български парламента – плод на усилията на цяло едно поколение.
Ето защо още веднъж се обръщаме към всички политически лидери с апел да ограничат своето публично говорене на тема банки. Сегашният момент е крайно неподходящ за тази цел.
Апелираме към политиците и към цялото общество за трезва и разумна преценка на всяка дума и всяко действие на тема банки.
Днес е време за консолидация, за солидарност и за национално съгласие и единство за доброто на всички български граждани.
Призоваваме утре по време на политическите консултации при президента на Републиката всички институции и политически сили да излязат с единна позиция в подкрепа на усилията на Българската народна банка и българското правителство за запазване на финансовата и банковата стабилност и на съзидателната посока на обществено развитие.
От Управителния съвет на БНБ
То е ясно, че Бойко Борисов направи така, че да я има тази криза, лошото е, че пак ще се върне на власт наесен.