От: Учебна програма по майчин ромски език ?!
Национализмът няма думата след 1944 г. Понеже ти липсват познанията по история, ще ти кажа, че баба ми е била учителка през 50-те години на миналия век в турски училища, които са възникнали по царско време. Турски значи, че всичко се е учило на турски език. БКП ги толерира до към средата на 60-те години, но след това вижда, че действието им е пагубно за единството на нацията (така както те са я разбирали и така както я разбират повечето хора сега), защото ги капсулира и затвърждава чуждно национално самосъзнание, което по-късно се изразява във вризвяването на влакове на майки с деца. По това време забраняват и турската фиология в университетите.
Та, национализмът няма абсолютно нищо общо със законотворците в демократична България, че да го виниш за някакви неуспехи. Интеграцията не може да се случи поради една проста причина, която либералите отказват да приемат. Хората не са равни, нито по физическите, нито по интелектуалните си възможности. Не се раждат равни и наследствените им качества са главното нещо, което ги формира, като личности. С една дума, тъпите мангали не можеш да ги направиш професори, па ако щеш и в Сорбоната ги прати да учат (изключения има, говоря за общата гледка). Омразата се насажда от това, че на обикновените хора (мнозинството) се насажда, че постоянно са виновни за нещо и че са длъжни да помагат на някакви индивиди, на които общо взето не им дреме за тези неща и са свикнали да паразитират върху обществото от поколения. Не приемам, че съм отговорен за неуспехите на този етнос и начина му на живот, нито че съм длъжен да го гледам и храня с данъците си.
А между мен и нормалните граждани на България, проблеми няма. Имал съм преподаватели евреи в университета, колеги турци, арменци. Тренирал съм бойни спортове с араби и съм поддържал нормални отношения с тях. Нямам проблем с хората, които си живеят живота, без да се опитват да променят българските правила в България, а са приели, че като отидеш в Рим, трябва да правиш като римляните.