Отговарям с ДА. Ето няколко примера: Subway, сладкарници Неделя (мисля, че и те бяха на франчайз принцип), пицария Mamma mia, Orange center.....
Имаше един форум за това: franchising-forum.bg - ама май умре и той, гледам само спам там. Ще се радвам ние да зачешем темата и дори да си поговорим. Но определено има хава. Преди време исках да се занимавам, като единственото, което ми бе нужно е добър план - локация, финансиране, реклама и съм аз....бизнес системата вече я имаше налична все пак. Беше точно за сладкарници Неделя. Много ми харесваше идеята (преди повече от 15 години) да има бизнес, в който да си работя аз. И това беше доста добре поднесено, като разбира се трябваше добре да се премисли преди всичко.
Мисля, че има хора, които се занимават с франчайзинг тук. Дори мисля, че един пич тук отвори ЕКОНТ офис, ако не се лъжа. Ето повече по темата:
http://franchise.econt.com/ - те са също доста добра оферта, ама набуташ ли се на ключово място, избиваш рибата. Примерно се сещам за един офис на ЕКОНТ на ул. Цар Симеон № 133, който е точно до супер много автомагазини и всеки път като ходя да си взема нещо е пълно с хора, получаващи пратки и най-вече с персонал от тези магазини, пращащи авточасти. Ето тук локацията е супер ключова.