Фейса изяде хляба..

Това е до време.. ти го знаеш най-добре. Гледам, дори започваш да се преориентираш.
O, аз никога не тъка на един стан ;) Проектите ми са много и разнообразни, а фейсбук е само един от тях. Фейса е до време, ама вече това време при мен е над 5 години :D Дай Боже още 5 и ще мога да се пенсионирам ;)
 
Еми жив и здрав да си бате :)

Но мен друго ме интересуваше ;) мен няма как да ме заинтригуваш, като форумните тинейджъри :p Знам че ще да е мега изтъркано, ама и ти си тръгнал натам, от където аз съм се върнал няколко пъти :)

Та как мислиш по темата? Ще бутне ли фейса повечето сайтове? Само да видя колко си креативен нали..
 
Да ги бутне, имаш предвид да ги забрани? В момента фейса направи доста промени засягащи спам алгоритмите и лично аз наблюдавам оживление и увеличаване на трафика, поне за момента. Не виждам защо и как фейса ще "бута" сайтовете. А и дори да ги бутне, стига да можеш да контролираш аудиторията в страниците си, начини да обръщаш хората в жълтици, много.
 
Не разбира се. Оживеление в трафика е ИМАЛО, отдавна мина това време, но ок надувай балона :)
Имам предвид ще отшумят ли социалните сайтове, форумите, ЕШОПИТЕ? Или зависи как ще си контролираш аудиторията ахахахах
 
е па, аз си свалих тиндер че ми писна от фейсбук, ама ми писна след 1 седмица като фейсбук, така че сега си седя като в доброто старо време и си чета вестник.
 
Ай мъка голема зарежи. Вски ми вика - умрел си без фейса, трябва ти задълже ако изобщо искаш да имаш нещо общо с нета. Много го мразя това, мъча се от няколко дни..и не става и не става, нема да го бъде явно, майната му :D
 
Не бих подценявал Google, защото имат много силно присъствие в много силни сегменти. Facebook например си нямат мобилна OS и екосистема за приложения. Освен това дигиталният пазар се променя много бързо и сме виждали много гиганти, които след 5 години едва се справят. Справка - Twitter, както и всички в портфолиото на Verizon напоследък (Yahoo, AOL, Tumblr и др.). Да не говорим за доскорошни гиганти като Motorola, Nokia, Research In Motion, дори HTC вече отиват натам. Нещата се променят много бързо. Facebook e прекалено зависим от основната си дейност и ако след някоя друга година хората решат, че вече не е модерно, не е изключено да си има проблеми. Разбира се, накупиха много неща - Oculus, moculus ... но това не са достатъчно големи сегменти, за да ги спасят ако основният им бизнес тръгне надолу. Аз лично смятам, че големият нов играч, за който все повече ще слушаме в бъдеще, е Amazon. Позиционираха се много добре в няколко много важни сегмента, имат цели две собствени екосистеми за приложения и много различни източници на кеш.
 

Горе