Аз такива хора не ги разбирам - имам предвид автора на темата.
1. Много добре си знаел какво си купувал. Ако не си бил наясно, че е реплика, значи си супер наивник. След като най-вероятно си знаел - ем...
2. Имал си възможност да провериш стоката каква е преди да я платиш. Нали? Защо не си го направил? Защото те е било срам да бавиш куриерите( на които това им е работата) или хората на опашката след теб, когато най-вероятно за разлика от теб са си отворили пратките и са ги проверили, преди да платят, защото разумните хора не живеят за мнението на непознатите.
3. Държиш се така, все едно са ти откраднали някакво имане. Може да не е коректно от страна на търговеца, но ти по всички правила на сделката си се съгласил с нея.
На мен ми се е случвало да излезна от чейндж бюро, броя парите - 100лв. по-малко. Викам си добре, излъгаха ме, браво на тях. Влезнах вътре, поразправях се малко, върнаха ми повечето - излезнах, изпих една бира и от тогава винаги броя пари по 2-3 пъти. Не че не ми се иска все още да проследя жените и бодигарда, които бачкат вътре и да им сипя по 1кг. захар в резервоарите, но си има някакви граници на това за какво си струва да отмъщаваш и какво си струва да го преглътнеш като част от живота.
Ти за няма и 50лв. поръчка, за която дефакто си получил стока, искаш да му докараш на човека глоби за 25 000лв. Точно заради такива като теб аз лично вече не поддържам онлайн магазини в България, а тези които поддържам по-голямата част от това, което продават - не е физическа стока.
Не мога да разбера какво си мислиш, че ще постигнеш, като накараш някоя институция да го глоби? Най-много да го вкараш в дългове, от които с години да не може да се отърве. Но понякога нещата се връщат и ще се намери някога някой и на теб да ти го направи тоя номер.
Как очаквате да стават нещата в тази държава, като хората взаимно си завиждат и си пречат и за най-малкото са готови да бутнат събеседника от ръба на пропастта? И пак те питам - какво ще постигнеш като го вкараш в дългове, които да му променят живота за години напред? Да не си мислиш, че тези пари ще отидат за подобряване на инфраструктурата? Ще се изгубят по етажите, някой политик ще иде на Хаваите да пие коктейли за сметка на тоталната ти липса на някаква съпричастност и съвест, и за сметка на тоя балък, на който няма кой да му даде по-добър акъл как се прави бизнес. Голямо геройство, няма що.
Понякога просто се отвращавам, че съм българин, както заради държанието на някои, които правят бизнес некоректно, така и заради тези, които са готови едва ли не да разкъсат със зъби човека, който се е изкушил да направя някоя глупост.
Хората правят грешки, обаче той на теб не ти е прецакал живота, а ти се опитваш да прецакаш неговия.
Въобще - има много отвратителни хора на този свят.