Привет на всички,
Като цяло, инициативата за създаване на този форум е прекрасна! Намирам го за много полезен, както за стартиращите предприемачи имащи идеи, но не достатъчно средства, контакти и информация, така и за инвеститорите търсещи нови хоризонти за бизнес експанзия.
В случая аз съм от първите и се възползвам от отворената тема, за да предложа следните два проекта на вниманието на всеки заинтересован:
ПРОЕКТ #1.
ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ НА ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ СЪС СОБСТВЕНА ТЪРГОВСКА МАРКА.
Кратък брифинг с някои от нещата свършени до момента по проекта:
- Пусната и приета в БПО заявка за запазване на бранда „
420 NRG” (за следните продуктови отрасли:
Облекло; Безалкохолни напитки; Алкохолни напитки) ;
- Закупени са следните домейни
– 420NRG.co, 420NRGdrink.com, 420NRGdrinks.com, 420NRGwear.com ;
- Изработен примерен продуктов дизайн за опаковка и лого, както и подбрандове за някои от енергийните напитки – демо може да видите на
www.420NRGdrinks.com ;
- Facebook страница с близо 2k харесвания –
www.facebook.com/420NRG ;
- Дизайн за принт на рекламни тениски, както и проекти на дизайни за дрехи, които да бъдат произведени с цел продажба;
- Дизайни на други рекламни материали;
- Ясна визия за маркетинг, реклама и продуктово позициониране;
- Предварително маркетингово проучване сочещо, че потенциалният дял за достигане на вътрешния пазар е около 10% от общия за енергийни напитки (за период до 5г.), както и че марката има потенциал за излизане на външни пазари и добро глобално позициониране ...
Стартирах проекта с двама партньори, но впоследствие разходите и работата си останаха за моя сметка. Единият от въпросните партньори пое и ангажименти за преговори с голям български производител на безалкохолни напитки, които също не бяха изпълнени. Логично – начинанието забуксува още на предстартовия си етап, въпреки че всичко необходимо за стартирането на дейността бе подготвено от мен. Това е и причината в момента да търся нови
солидни партньори, инвеститори и/или евентуални купувачи.
ПРОЕКТ #2.
ПЛАТФОРМИ ЗА ТЪРГОВИЯ НА ОБЛЕКЛО, ОБУВКИ И АКСЕСОАРИ ОТ СВЕТА НА СТРИЙТ МОДАТА, В КОМБИНАЦИЯ С ПРОИЗВОДСТВО НА ДРЕХИ НОСЕЩИ СОБСТВЕНЯ БРАНДИНГ + МЕДИЯ И ФОРУМ ЗА STREET FASHION.
Някои от нещата свършени до момента по проекта, в резюме:
- Пуснати и приети заявки за запазване на търговските марки „
STR37” и “
S3T by STR37” в БПО (за следните продуктови отрасли:
Облекло; Безалкохолни напитки; Алкохолни напитки) ;
- Закупени са следните домейни
– STR37.com, S3Tshop.com, S3Tfashion.com, S3Tbrands.com, S3Tlife.com и S3T.shop ;
- Изработен дизайн за логотипове на основните брандове, както и за някои от подбрандовете ;
- Публикувани два електронни магазина, но с недовършени на 100% дизайни и функционалност –
www.STR37.com (
STR37™ The Street Fashion Market) и
www.S3T.shop (
Street Shop by STR37™) – по които се работи почти ежедневно;
- Facebook, G+, Twitter страници и канал в YouTube ;
- Визия за производство, маркетинг, реклама и продуктово позициониране;
- Стартирани преговори и някои постигнати договорки с производители, търговци и дизайнери…
Лично мое мнение е, че проектът е прекрасна възможност, както за добро позициониране на вътрешния пазар, така и за достигане на външни пазари. Предварителните проучвания сочат потенциал от 150 хил. до 250 хил. лева общ оборот до края на годината, с перспектива оборотите да достигнат порядък от няколко милиона годишно към 5-тата година и средна брутна печалба от 30% .
Признавам обаче, че все още не разполагам с детайлни маркетингови проучвания и предвиждания, както и с окончателно завършени бизнес планове за нито един от двата проекта, основно поради липса на достатъчно време и собствен капитал. Ето защо предлагам и този проект за партньорство, инвестиция и/или продажба, тъй като понастоящем не ми достигат средства и изпитвам затруднения с реализацията и на двете начинания.
В допълнение, работя и по още няколко други предприемачески и социални инициативи – те също подлежат на обсъждане, но само с хора вече доказали възможностите и намеренията си.
За да изпреваря коментари относно дини, мишници, столове и тем подобни – да, наясно съм, че съм се захванал с много неща и явно съм надценил, както физическите, така и финансовите си възможности, но това е обект за обсъждане в някоя друга тема.
НЯКОЛКО ДУМИ И ЗА МЕН:
Казвам се
Ивайло Младенов, основател и собственик на
GreenBack Group Ltd., ЕИК: 203069320.
Имам следния професионален опит:
-
Музикален артист, ТВ водещ и Продуцент –
благодарение на това се радвам на добри познанства в сферата на българския шоу бизнес, които вярвам ще са от полза и за промотирането, рекламирането и позиционирането на продуктите, които предлагам на вниманието ви в посочените бизнес проекти;
-
Графичен дизайнер, Видео монтажист, Колорист, Сценарист и Режисьор –
това ми помага много по отношение на процесите свързани с креативни решения;
-
Основател и собственик, освен на GreenBack Group, на малка фирма за производство на видео, аудио и графични продукции, както и специалист на свободна практика в областта на креативните решения –
от където идва и началото на предприемаческия ми опит;
-
Бизнес сътрудник в няколко малки фирми за внос и търговия на различни продукти (вкл. в компания извън България) –
така се сдобих с умения в Търговията и Преговорите, както с български, така и с чуждестранни контрагенти.
Притежавам познания и професионални квалификации в следните области:
-
Графичен дизайн и видео монтаж;
-
Управление на МСП;
-
Счетоводство;
-
Маркетинг и Мениджмънт.
Още малко допълнителна информация за мен може да откриете в LinkedIn профила ми:
https://www.linkedin.com/in/ivaylo-mladenov-bb68071b/
Виждам, че много хора тук се притесняват да споделят собствените си имена, както и конкретна информация за тях и техния бизнес. Предполагам, че имат основателни причини, но за мен не е проблем да споделя данни, които и без това са публични. Въпреки това, най-учтиво моля, с мен да се свържат само хора, които имат реални възможности и адекватен интерес от съвместно познанство. Сигурен съм, че никой от нас няма каквато и да била потребност от взаимна загуба на време.
С пожелания за светли Великденски празници, лично щастие и много предприемачески успехи на всички!
Поздрави,
Иво Младенов
[email protected]
П.П. Тъй като обяснимо не разполагам с необходимото време да пиша различни неща по един и същ въпрос, предварително моля, да бъда извинен от потребителите и администраторите на форума, в случай че предложението ми бъде споделено и видяно дословно и в други отворени теми от този характер!
Това не е SPAM, а аз не съм робот, трол или какъвто и да било друг злонамерен участник във форума и Благодаря, за проявеното разбиране!