То всички сме наясно, че след като Skype бе взето от Microsoft малко нещата около този месинджър не са като едно време, но чак пък да има по-добра бизнес алтернатива. Тук само човек, който не е наясно може да се изкаже така. Където и да съм работил (а едно от фирмите беше за IT сигурност) месинджъра беше все Skype. Виждал съм HP да си имат техен, но само съм виждал. Но това е бизнес комуникатор вързана с голяма система, който се е развивал, за да е на ниво, което да стъпи на скайп и другите подобни. Този не знам какво са купили едва за 86К, но със сигурност не могат да го нарекат алтернатива. Ако е така, това означава, че са шибани идиоти и оценяват Skype технологиите на тези пари. Може да кажат нещо като "не толкова добър заместител". Алтернатива е когато ще го замести успешно, а не "абе това го няма, тук липсва тази функция" и подобни. Както съм казвал многократно - там не само са скарани с IT-то, но и харчат все за глупости. Седи някой да ти обясни как да се изхарчат тези пари, както си тръгнал с цялата си некомпетентност да трошиш данъците на хората. За това е икономика, защото всеки е специалист в нещо.
Не знам кои по дяволите са Ай Би Ес Груп, но според тях било несериозно да се министерството да използва скайп технологиите. Като им видя сайта, се чудя знаят ли определението на думата "несериозно" и те и правителството с великите IT-та там.
Ето го и какво са казали: Ай Би Ес Груп:
Несериозно е фонд "Земеделие" да работи със Скайп.
Лично аз не съм чел цялата статия, защото ме отказаха първите изречения от нея. Идеята не е ли да се харчат парите както трябва, а не ги пукаме като идиоти. Народа беден, а тоя бастун дето ги отпуска тези пари с последен модел лимузина. Палячи. Ай Би Ес Груп, и тия не мога и сайта им да намеря. Жалка работа, да ти излиза новината, в която си се изцепил преди сайта ти по думичка "Ай Би Ес Груп". Та такива ни го обясняват това със скайпа. Нищо баце. Най интересното е, че като си правиш PR и комуникираш с външния сайт, пък направи си малко реклама - сложи си линк от Дневник, да те видят хората. Не ги знам кои са, но дано поемат критиката добре и да имат едно наум.
След ровене открих, че май е това: ibs.bg - най-вероятно е това, защото и темата на сайта е такава. Но като гледам сайта, явно има какво и там да се подобрява. Изгледа остарял, като разбиранията им. А защо реално имат интерес да поддържат версията, че skype, msn & icq не стават. Всички знаем защо. Имат интерес. Не ми изглежда толкова независимо това мнение.
Цялото това е, защото не само парите отиват при определени хора, но и ни убеждават, че това е оптималния вариант и няма далавери. Да, ама живеем точно в държава, в която "давалера" върви с думите "проекти", "евро пари", "политика" и така, в този ред. Разбираме го тези, които работят честно и знаят неща в тази област. Все тази, днес са на власт, утре не. Всичко друго няма значение. А да и ще се опитат да свършат нещо, защото може да поискат и другия мандат да крадат. И така.