От: Форум. Как да привлека хора..
Имам малък опит в развитието на форуми и ще споделя, че за да потръгне един форум най-важното е съдържанието такова каквото искаш хората да намират. Смисъл форума не е само да си убиваме времето а да получим някакви отговори, от хора които знаят как и защо. Мненията са си мнения но само с тях не става трябва да има и анализи, статии, задълбочени дискусии и така ще еволюираш. Другото нещо е модерацията, трябва да има компетентни и по-важното интелигентни хора, които да се намесват във важни моменти. Както вероятно знаеш модератора може да променя мнения, да поддържа добрият тон, да дава оценки, да редактира коментари и прочие. Този човек трябва да се сети, че едно от всекидневните му да ги наречем задължения е да погледне какво се случва най-общо казано във въпросният форум. Има и някои други неща като поддържане на интереса, които обаче използват метода очакване на нещо да се случи, създаване на скрити групи, предложения за томболи и награди и много много други. От много време не съм се занимавал с тези неща но те са останли в мене и ги споделям днес дано да съм бил поне малко полезен.