Форум през 2024

anon

New Member
В момента работя, но имам и свободно време.
Чудя се дали да уча програмиране и да сменя кариерата или да се опитам да направя форум с цел пари.
Форумът ще бъде на английски насочен към изкуствен интелект и технологии. Имам около 100 човека за начало.
Смятам и да рекламирам по 50-100 лв на месец. Дали има някакъв шанс да се изкрават пари от форум през 2024 г. ?

Не, но все пак модела е важен де. Има тук таме успешни форуми, но може би заради полезната информация, начина по който се водят, и най-вече специализираната сфера, в която е. :) Как смяташ да правиш пари а него? Аз пък съм на мнение, че като цяло е ок. И кво група или страница в някоя социална мрежа, където утре не се знае дали няма да стъпи уж на криво. Що истории има с затворени такива. ;)

Не, но все пак модела е важен де. Има тук таме успешни форуми, но може би заради полезната информация, начина по който се водят, и най-вече специализираната сфера, в която е. :) Как смяташ да правиш пари а него? Аз пък съм на мнение, че като цяло е ок. И кво група или страница в някоя социална мрежа, където утре не се знае дали няма да стъпи уж на криво. Що истории има с затворени такива. ;)
Кажи му колко пари изкарваш от предприемача :D

Кажи му колко пари изкарваш от предприемача :D
Не сме пуснали Адсенс или друга рекламна мрежа, а интереса към CPM рекламата е само към големите медии, и трудно мога да ти кажа за директни приходи, за косвени от форума имаме много клиенти на хостинга. И тук трудно можем да го засечем като точна стойност. Отделно имаме тук таме някой бартер, което не е пряк приход, но е вид актив при рекламния микс.

В този ред на мисли, няма да е зле наистина да пуснем един адсенс, и да видим този експеримент. :) Ще се замислим върху това.

Не е много, но е от сърце. А ти му кажи сега колко е "яко" чувството да имаш група и/или страница, и един ден да се събудиш без нея, защото така са решили от Фейсбук или друга социална мрежа. :)

Питай Бгмама дали не изкарват кинта от форума си........ ;)

Не сме пуснали Адсенс или друга рекламна мрежа, а интереса към CPM рекламата е само към големите медии, и трудно мога да ти кажа за директни приходи, за косвени от форума имаме много клиенти на хостинга. И тук трудно можем да го засечем като точна стойност. Отделно имаме тук таме някой бартер, което не е пряк приход, но е вид актив при рекламния микс.

В този ред на мисли, няма да е зле наистина да пуснем един адсенс, и да видим този експеримент. :) Ще се замислим върху това.

Не е много, но е от сърце. А ти му кажи сега колко е "яко" чувството да имаш група и/или страница, и един ден да се събудиш без нея, защото така са решили от Фейсбук или друга социална мрежа. :)
Чудил съм се защо няма адсенс тук, още от началото от както съм в форума не съм засичал адсенс :D

Чудил съм се защо няма адсенс тук, още от началото от както съм в форума не съм засичал адсенс :D
Защото никой няма да цъкне на реклама, бг мама са друга манджа 😁

Евентуално някоя попъп реклама би била по-подходяща.

Защото никой няма да цъкне на реклама, бг мама са друга манджа 😁

Евентуално някоя попъп реклама би била по-подходяща.
Според мои наблюдения и да не цъкат по рекламите пак има файда от адсенс в форума. Дори 100 евро да са на месец пак си е нещо :) Разбира се требе да не се пуска AutoAds защото става досадно :D ПопЪпа ще ти изгони поне едни 50% от потребителите, аз не посещавам повторно сайтове с попъпи дори и само за абониране към мейл лист :D

Питай Бгмама дали не изкарват кинта от форума си........ ;)
Да, те са голяма медия. В друга категория са. Но ако някой ден някой форум стигне до там, ще е топ. Има още примери, и в световен мащаб. Един е най-големия форум за хостинг - webhostingtalk.com
И куп примери има. Не е като едно време да оглавяват социалния елемент в мрежата, но са добре ранкнати, и вече зависи кой как ще печели с него, ако стане популярен и има разбира се трафик. :)

Какво цъкане на рекламите? Няма ли и опция за импресии? :) Там им е силата по принцип.

Изобщо не е малко. Добре, пуснете си адсенс като искате, но според мен ще си изгубите идентичността.

Какъв домейн е по-добър?
Нещо като AIforumhub.com, AIforumspot.com и тн. - три думи, добро СЕО, но доста дълъг и неотличаващ се.
Нещо като AIkiwi.com - много запомнящо се, но няма добро SEO
Нещо като AItech.forum - разширението да е .forum

Кой вариант според вас е най-добре и защо ?

Може би около 250-500 евро, предвид нишата и ако го настроите добре.
Това с досадните попъпи, или слайд реклами, падащи и други. С тия стандартните, които имаме, трудно тази сума, да не говорим, че тук потребителя е с адблокър. :) И не е само един форум. Още два са....но с по-малко трафик.

Това с досадните попъпи, или слайд реклами, падащи и други. С тия стандартните, които имаме, трудно тази сума, да не говорим, че тук потребителя е с адблокър. :) И не е само един форум. Още два са....но с по-малко трафик.
Не, с банери + interstitials. А който си ползва адблокер, така или иначе ще е ок и нищо няма да вижда. 90% нямат подобно нещо, особено по нашите ширини. Реално гостите в сайта ще правят оборота. Зависи от импресиите (форумите обикновено правят по 5-10 посещения на сесия). Десктоп трафикът е значително по-добре платен. 300x250 по мои наблюдения е най-успешният банер формат. interstitials могат да се нагласят колко често да се появяват и тн.

Аз съм с адблокър и не виждам нито един от текущите банери... Ако е такъв проблем, сигурно тази форумна система има опция да не показва реклами на регистрирани.

Последно редактирано:
Аз съм с адблокър и не виждам нито един от текущите банери... Ако е такъв проблем, сигурно тази форумна система има опция да не показва реклами на регистрирани.
А това е голем срам, въртят се 5 банера и затова ползва маломния ад сървър който всички адблокери го хващат.
Вместо да седне и да напише 5 реда код и да се показват на всички.

А това е голем срам, въртят се 5 банера и затова ползва маломния ад сървър който всички адблокери го хващат.
Който е решил да бяха от реклами ще го направи, а друг няма да цъка, а трети пък ще им бие хикса, за това дали имаш адблокър или ще игнорираш своеволно, няма да има голяма разлика. Иначе да, въртим 5 банера, които са бартнери или наши проекти. Това си мисля, че е добре за потребителите. Сложим ли други реклами, ще е тегавично, но ще издържа форума. :)

Има вариант за 5те реда код който да се надяваме скоро ще тествам......(голямо про съм с писането на код та ми трябват едни 15$ за готовия :D ).

Който е решил да бяха от реклами ще го направи, а друг няма да цъка, а трети пък ще им бие хикса, за това дали имаш адблокър или ще игнорираш своеволно, няма да има голяма разлика. Иначе да, въртим 5 банера, които са бартнери или наши проекти. Това си мисля, че е добре за потребителите. Сложим ли други реклами, ще е тегавично, но ще издържа форума. :)
Не смятам, че ще е тегаво, има вариант да няма толкова наптрапчиви реклами като тия от автомата на Адсенс, слагаш няколко банера на страница които да не са през два реда текст и стават нещата. Хем красиво, хем капе там нещо от време на време колкото да не е без хич...... Пак може да си пуснеш и договорените(бартерни и платени), банерччета и така да си докараш още нещо от горе.

1723056871688.png
Това е при мен в момента имайки предвид, че имам макс 30 посещения дневно(възможно e и по - малко да са :D ).

Горе